VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών

Άλυτα τα προβλήματα των Μουσικών Σχολείων

Με την ευκαιρία των πανελληνίων κινητοποιήσεων της 7ης Νοέμβρη 2016 των μαθητών και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων παραθέτουμε τα σημαντικότερα προβλήματα που χρονίζουν και μάλιστα χειροτερεύουν. 

1. Για μια ακόμα χρονιά, όπως κάθε χρόνο, λείπουν Καθηγητές Μουσικής  από τα Μουσικά Σχολεία. Φέτος μάλιστα, οι απουσίες είναι οι μεγαλύτερες από ποτέ. Απ’ότι φαίνεται δεν προβλέπεται να καλυφθούν πριν το Δεκέμβρη του 2016. 

2. Για άλλη μία χρονιά τα μαθήματα στα παραδοσιακά όργανα γίνονται χωρίς αναλυτικό πρόγραμμα και κατάλληλα συγγράμματα.

3. Για ακόμα μία χρονιά οι μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολεία απαράδεκτα, ενεργοβόρα και αφιλόξενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μουσικό Γιαννιτσών, που στεγάζεται σε λυόμενα και σε δύο δανεικές αίθουσες από το 2ο Γυμνάσιο, που και αυτές δεν επαρκούν για τη στέγαση των μαθητών του.

4. Τα βιβλία μουσικής και τα ξενόγλωσσα του Λυκείου αγοράζονται από τους μαθητές και επιβαρύνουν τις οικογένειες μας. 

5. Για άλλη μια φορά και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, εξαπάτησαν γονείς και παιδιά υποσχόμενοι πιστοποίηση σπουδών, στα μουσικά μαθήματα μέσα από Πανελλαδικές εξετάσεις όπως ο νόμος ορίζει.
«Σύμφωνα με τον Νόμο 2158/1993, Άρθρο 8, Παράγραφο 5, "Στους απόφοιτους των μουσικών λυκείων, που διέπονται από την 3345/2-9-1988 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που κυρώθηκε με το άρθρο 16 του ν. 1824/1988 (ΦΕΚ 296 Α΄), χορηγούνται πτυχία μουσικής… Τα χορηγούμενα πτυχία είναι ισότιμα με τα χορηγούμενα από τα ωδεία και τις μουσικές σχολές"… Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 1 μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, εφόσον υπάρχουν υποψήφιοι. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές τις εξετάσεις έχουν όλοι οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων (Λυκείων) ανεξάρτητα από το έτος αποφοίτησής τους, μετά από αίτησή τους… 
Παρά το γεγονός ότι από την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων, οπότε και προβλέπεται η πιστοποίηση των σπουδών των αποφοίτων τους, έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Ενώ πολλά χρόνια έχουν περάσει και από το Νόμο και τις Υπουργικές Αποφάσεις, που διευκρίνιζαν ολόκληρη τη διαδικασία της πιστοποίησης, οι απόφοιτοι των μουσικών σχολείων στερούνται το δικαίωμα της συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης σπουδών, καθώς αυτές ουσιαστικά δεν διεξάγονται.»

Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία αποτελούν κοιτίδες πολιτισμού. Επειδή θεωρούμε πως ο πολιτισμός είναι η ψυχή του λαού μας,  αγωνιζόμαστε να τον κρατήσουμε ψηλά στη συνείδησή μας. Γι αυτό μαζί με τους μαθητές και το σύλλογο διδασκόντων διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση και ζητάμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…