Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Αριδαία γιόρτασε την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό (φωτο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 η Αριδαία τη μνήμη των Πολιούχων Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου και την 104η επέτειο Απελευθέρωσής της.

Σύσσωμος κλήρος και λαός, εκπρόσωποι των πολιτικών, της Κυβέρνησης, της Αστυνομίας, του Στρατού και όλων των φορέων του Νομού Πέλλας,  τίμησαν  τους ηρωικούς προγόνους τους, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Αριδαίας και ολόκληρου του γένους. 

Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες με γενικό σημαιοστολισμό, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων από μαθητές των σχολείων.  

Το πρωί της Παρασκευής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου της Αριδαίας τελέσθηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια επίσημη δοξολογία που τελέσθηκε επ’ ευκαιρία της  απελευθέρωσης της Αριδαίας.

Μετά την τέλεση της  δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας Σαμαρτζή Κων/νο και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στο προαύλιο του Ιερού Ναού και κατάθεση στεφάνων. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση των αναπήρων πολέμου, προσκόπων, στρατού και εκπροσώπων σχολικών μονάδων και Συλλόγων της Αλμωπίας.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παρέλαση μέσα από την κάμερα του Studio Pantelidis στην Αριδαία:
Φωτογραφίες Studio Pantelidis - Αριδαία τηλ: 2384021966 - 6977343040



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.