Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Μπουτάρης: "Ψυχρολουσία η εκλογή Τραμπ"




Πρώτου μεγέθους έκπληξη ήταν για το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ομολόγησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ ¨Πρακτορείο 104,9¨ ότι δεν ανέμενε αυτό το αποτέλεσμα.

“Η εκλογή του Τραμπ είναι μία ψυχρολουσία, διότι όλα όσα έχουν προηγηθεί, όσα έχει πει και όλα έχει κάνει δείχνουν έναν απερίγραπτο άνθρωπο”.

Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι η πολιτική διακυβέρνησης των ΗΠΑ στηρίζεται σε σταθερό σύστημα προάσπισης των αμερικανικών συμφερόντων διαχρονικά και δεν είναι ο εκάστοτε πρόεδρος που ασκεί πολιτική. Ωστόσο ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η προσωπικότητα του Ντόναλντ Τράμπ τον προβληματίζει.

“Για μένα ήταν πρώτου μεγέθους έκπληξη και είναι κρίμα. Θα πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψη μας ότι στην Αμερική υπάρχει ένα σύστημα που ορίζει τα πράγματα και ο πρόεδρος δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο” και συμπλήρωσε “ως προσωπικότητα ο Τράμπ είναι “απροσδιόριστος” πρόκειται για έναν άνθρωπο ακατέργαστο. Δεν ξέρει που πέφτουν οι χώρες του κόσμου, τι να κάνεις με αυτό τον άνθρωπο;”αναρωτήθηκε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκτίμησε, ωστόσο, πως η εκλογή Τράμπ δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας σχολιάζοντας πως “ όταν βγήκε ο Κλίντον “τρίβαμε τα χέρια μας” ότι θα επιλύσει το πρόβλημα με τα Σκόπια, και το θέμα της Κύπρου. Τίποτα αυτά δεν έγινε. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος της Αμερικής είναι η βιτρίνα”.

Dr David Wisner, Εκτελεστικός Διευθυντής του Dukakis Center του ACT - American College of Thessaloniki: “Πολλοί Αμερικανοί σπουδαστές είναι απογοητευμένοι - Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις δημοσκοπήσεις”

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του Κολλεγίου “Ανατόλια” Ντέιβιντ Γουίσνερ αναφερόμενος στις Αμερικανές εκλογές τόνισε: “Ήταν έκπληξη η νίκη του Τραμπ. Πολλοί Αμερικανοί σπουδαστές στο κολέγιο, περίπου 250, είναι απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Αυτό αποτελεί σήμερα το μοναδικό σημείο συζήτησης και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει γίνει. Αυτό που βλέπουμε από τα αποτελέσματα είναι ότι οι μισοί Αμερικανοί ψήφισαν τον Τράμπ και οι άλλοι την Κλίντον”.

Ο κ. Γουίσνερ σχολίασε τις δημοσκοπήσεις που έπεσαν έξω. “Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις δημοσκοπήσεις. Όπως έγινε στην Ελλάδα και την Αγγλία, διαπιστώσαμε ότι έπεσαν έξω και στις ΗΠΑ. Κάτι γίνεται λάθος. Είναι ίσως ένα μεγάλο θέμα συζήτησης”.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.