Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιδιαίτερα προβληματική η φετινή κατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης - Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι…



Ιδιαίτερα προβληματική είναι η φετινή κατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης και για αυτό οι κτηνοτρόφοι αντιδρούν έντονα. Ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι μειονεκτικών και ορεινών περιοχών διαμαρτύρονται για τον τρόπο κατανομής της εξισωτικής αποζημίωσης, καθώς ο τετραπλασιαμός των δικαιούχων που αναμένεται φέτος να φθάσουν τους 270.000, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί κτηνοτρόφοι να δουν στο σύστημα τις αποζημιώσεις τους, σημαντικά μειωμένες.

Εξάλλου, όπως πολύ σωστά επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα, «η χορήγηση όλων των επιδοτήσεων θα πρέπει να έχει ένα και μόνο στόχο: την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των πραγματικών παραγωγών. Λογικές του να δώσουμε λίγα σε πολλούς μας απομακρύνουν από το στόχο και υποβαθμίζουν το αγροτικό επάγγελμα».

Ο τετραπλασιασμός σχεδόν του αριθμού των δικαιούχων, οδήγησε στη σημαντική μείωση του ποσού της ενίσχυσης, κυρίως για τους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνεται εντέλει ο «στόχος» της ενίσχυσης, ο οποίος σύμφωνα και με τον ευρωπαϊκό κανονισμό είναι «το αντιστάθμισμα του πρόσθετου κόστους η/και του διαφυγόντος εισοδήματος που προκαλείται από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας στις περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά η αλλά μειονεκτήματα».
Για αυτό το λόγο κυβερνητικοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης άμεση επανεξέταση των κριτηρίων και κατάρτιση νέων πινάκων.

Το αίτημα είναι κοινό: Θα πρέπει άμεσα να διορθωθούν όλες εκείνες οι στρεβλώσεις και οι αδικίες αν είναι δυνατόν και για την τρέχουσα χρονιά (2016). Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει τώρα να διασφαλισθεί η σωστή κατανομή της εξισωτικής για το υπόλοιπο της περιόδου (από το 2017 και μετά).


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Γατάκια, Καρασμάνη θα λέτε και θα κλαίτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός δεν είναι που χάσαμε τα βοσκοτόπια και δεν παίρναμε καθόλου εξισωτική;

      Διαγραφή
  2. Ενημερωμένος Αγρότης23 Νοεμβρίου 2016 στις 8:17 π.μ.

    αυτός είναι που έλυσε το θέμα των βοσκοτόπιων. στους 6 μήνες που ήταν υπουργός, κατάφερε να λύση το θέμα, να αλλάξει τον κανονισμό στην Ευρώπη, να συμπεριλάβει τις ξυλώδεις, φρυγανώδεις ... εκτάσεις και να διασφαλίσει την εξισωτική με 500 εκατ ευρώ για τα ετη 2014-2010. Και να δώσει 150 εκατ ευρώ, επιπλέον για κάθε χρόνο στην ενιαία ενίσχυση. δεν διαβάζεις φαίνεται τα δελτία του. αυτά στουρνάρι κατάφερε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.