Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα γραμμή στα Εργασιακά από την Έφη Αχτσιόγλου




Με νέα διαπραγματευτική γραμμή, ειδικά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, αναμένεται να προσέλθει η νέα υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους 
δανειστές για τα εργασιακά στις 14 Νοεμβρίου.
Συμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, σχεδιάζεται να γίνει δεκτή, υπό προϋποθέσεις, από την ελληνική πλευρά η πρόταση της Επιτροπής Σοφών για μειωμένο ωράριο σε εργαζομένους που κινδυνεύουν με ομαδικές απολύσεις.


Στο υπουργείο Εργασίας εξετάζουν τη δυνατότητα μερικής επιδότησης του μειωμένου ωραρίου σε περίπτωση που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του συνδικάτου της επιχείρησης. Η επιτροπή σοφών στο πόρισμά της για τα εργασιακά προτείνει εμμέσως πλην σαφώς, αντί για ομαδικές απολύσεις, να θεσπιστεί εργασία μειωμένου ωραρίου.



Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση που αντιμετωπίζει πρόβλημα θα μπορεί να μειώνει το ωράριο των εργαζομένων της, ακόμη και να το μηδενίζει, με τους εργαζομένους να μπορούν να λαμβάνουν αποζημίωση - επίδομα ανεργίας για τις χαμένες ώρες από το κράτος (π.χ. ΟΑΕΔ ή το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης). 



Τα άλλα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης θα είναι:

το αίτημα των δανειστών για αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων απο 5% σε 10%
το θέμα του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, με τους δανειστές να επιμένουν ότι ο καθορισμός του κατώτατου μισθού πρέπει να παραμείνει στη δικαιοδοσία του κράτους και μάλιστα με σημαντικές μειώσεις.
η άρνηση των δανειστών να επανέλθουν σε ισχύ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και να υπερισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις έναντι των επιχειρησιακών
tovima.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Καλησπερα Εφη. Σημερα ακουσα ενα ωραιο ανεκδοτο απο εναν φιλο Συριζαιο,οτι διαβασες και τις 1000 σελιδες του Μνημονιου ,κατι που δεν εκαναν οι ασυνειδητοι μπλε ,πρασινοι ,ροζ προκατοχοι σου.Και του απαντησα ,σιγουρα αγανακτισε η κοπελα απο τους ντροπιαστικους και επονειδιστους ορους,εσκισε τα χαρτια και θα αρνηται στο μελλον να υπογραφει. Μην το κουραζεται αλλο. Φυγετε τωρα απο το Ευρω,να απαλλαγουμε απο τους οικονομικους δολοφονους της Ελλαδας. Μειωστε την φορολογια στα επιπεδα των γειτονικων κρατων, μειωστε τον ΦΠΑ, π.χ. 13%.να ανοιξουν κιαλλες νεες επιχειρησεις , για να επαναπατριστουν οι Ελληνικες επιχειρησεις,ετσι θα μειωθει η ανεργεια . Εναν Γυφτο που πουλαει πατατες,που αγοραζει παλιοσιδερα να προσλαβετε ,ξερει περισσοτερα απο ισοζυγιο κερδους-ζημιας,ενω εμεις καηκαμε απο μορφωμενους ,ακριβοπληρωμενους οικονομολογους,και φτασαμε στην χρεωκοπια,.Το θεμα ομως ειναι οτι ο Αλεξης εχει παρει το χρισμα απο την Οικονομικη και Πολιτικη Μασονια των Υπερ-ατλαντικων συμμαχων μας,ΔΝΤ κ.λπ. το οποιο σας υποχρεωνει να το υπηρετησετε προσφεροντας και σε σας τους νεους,απειρους πολιτικη καταξιωση.Εχετε κουρασει τον κοσμο με την"τολμη",σας στις διαπραγματευσεις,αφου υπογραφετε εν λευκω οτι σας δινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ Η ΕΦΗ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.....ΚΑΛΟ
    ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.......ΚΑΛΟ
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝΗΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ 4ο.
    ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ Η ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε αν στεναχωριέσαι για κάτι πάνε ζητα τα ρέστα απο νδ και πασοκ που σε χαντακωσαν εδω και 500 χρόνια.Αυτοι οι χτεσινοι αυτοσχεδιάζουν.Οι άλλοι οργιάζαν....500 μη σου πω 600 χρόνια τώρα...

      Διαγραφή
  3. δυστυχώς όταν νέα άτομα βγαίνουν στο προσκήνιο ,λογικό ειναι να στεναχωρεθουν άτομα που επένδυσαν όλη τους τη ζωή στην πολιτική και δεν τους βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.