Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σεξιστικές οι επιθέσεις εναντίον μου, δέχομαι την πολιτική κριτική



«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν την ηλικία ως φετίχ, είτε θετικά, είτε αρνητικά» δηλώνει η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου η οποία σε συνέντευξή της παραδέχεται ότι η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα είναι σκληρή.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις.

«Τα όρια που θέτει η ελληνική νομοθεσία, πέρα από τα οποία μια απόλυση λογίζεται ομαδική, είναι πλήρως συμβατά με το ενωσιακό δίκαιο», δηλώνει η νέα υπουργός απαντώντας και στο ΔΝΤ που ζητεί αύξηση των ορίων για τις ομαδικές απολύσεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου εξηγεί δε πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω της ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου σε κλαδικό και εθνικό επίπεδο.

Όσον αφορά στις επιθέσεις που δέχθηκε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, απαντά ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της μόνο την πολιτική κριτική και όχι τα σχόλια που διαπνέονται από σεξιστικά ως προς το φύλο ή διακριτικά ως προς την ηλικία χαρακτηριστικά.
Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε η νέα υπουργός Εργασίας:
Μετά την υπουργοποίησή σας ακολούθησε ένας ορυμαγδός από επιθέσεις ακόμη και σεξιστικού ή ρατσιστικού περιεχομένου…
Στον βαθμό που η κριτική θα είναι πολιτική και θα αφορά το έργο του υπουργείου θα τη λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου. Ωστόσο, μεγάλο μέρος της κριτικής που δέχθηκα ήδη διαπνέεται από έντονα σεξιστικά ως προς το φύλο ή διακριτικά ως προς την ηλικία χαρακτηριστικά. Σε σχέση με το φύλο, το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό. Είναι βαθιά κοινωνικό. Αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και ιδίως την επίθεση που δέχεται όταν αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης.
Συχνά στη στάση αυτή αναδύονται τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, τα οποία γνωρίζουμε ήδη από την καθημερινότητά μας αλλά και από τις καταγγελίες που φθάνουν στο υπουργείο για άνιση μεταχείριση γυναικών στους χώρους εργασίας.
Όπως και να’ χει, είμαι βέβαιη ότι οι προοδευτικές φωνές για μια πραγματικά ισότιμη αντιμετώπιση των γυναικών στην εργασία θα επικρατήσουν και το υπουργείο θα δουλέψει και σε αυτή την κατεύθυνση. Ας μην ξεχνάμε πως ο εγχώριος Τύπος χαιρέτησε την υπουργοποίηση της 27χρονης πολιτικού στη Σουηδία.
Πώς εμπλέκεται το Ασφαλιστικό στη δεύτερη αξιολόγηση;
Το Ασφαλιστικό αποτελούσε προαπαιτούμενο της πρώτης αξιολόγησης, έχει κλείσει και δεν ξανασυζητείται. Μπροστά μας έχουμε το δύσκολο έργο της υλοποίησης του νόμου, την ενοποίηση των Ταμείων στον ΕΦΚΑ κ.λπ. Βέβαια, όπου στον νόμο υπάρχουν τυχόν αβλεψίες ή έχουν γίνει λάθη, θα υπάρξουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Κραταω μερικες φρασεις απο τη συνεντευξη σου."Η διαπραγματευση για τα εργασιακα θα ειναι σκληρη",¨"επαναφορα των συλλογικων διαπραγματευσεων μεσω της ενισχυσης του κοινωνικου διαλογου σε κλαδικο και εθνικο επιπεδο... στοχος της κυβερνησης".Ποια διαπραγματευση?ποιο περιθωριο ελιγμων εχετε στην διαθεση σας ,ποια αξιοπιστια εχετε στην διαπραγματευτικη σας φαρετρα?Υπογραφετε εν λευκω οτι σας δινουν!Ποιο κοινωνικο διαλογο θα κανετε και με ποιους? Εξαπατησατε τον λαο με το ντροπιαστικο δημοψηφισμα!ποιος λαος να σας πιστεψει! Με ποιους εργαζομενους θα ερθετε σε διαλογο? τους εξαφανιζετε ολους. Στο τελος θα μεινουν μονο ανεργοι, συνταξιουχοι και οι νεκροι.Επροχθες στην συνεντευξη σου μιλησες για απασχοληση μεσω ΟΑΕΔ.Επαναλαμβανετε την ιδια συνταγη ,των προκατοχων σας,με τις οδηγιες των Δανειστων, που θα διωχνατε!Βλεπεις οτι αυτα που σπουδαζατε τοσα χρονια δεν βγαινουν στην πραξη? Η αναπτυξη κοριτσακι μου ,να σου το ξαναπω δεν ερχετε με ενεσεις μισθους του ΟΑΕΔ, Η αναπτυξη θα ερθει πρωτον με μικρες οικογενειακες επιχειρησεις στον πρωτογενη και εν συνεχεια στον δευτερογενη τομεα,σε συναρτηση με χαμηλη φορολογια που να ανταγωνιζεται την φορολογια των γειτονικων κρατων! Η Τουρκια διπλα ειναι!, γιατι εχει υψηλο δεικτη αναπτυξης?Τι φορολογοκους συντελεστες εχει? Γιατι μπηκε στους G 20? Ενω εμεις γινομαστε η πρωτη Αφρικανικη χωρα με λευκους κατοικους! Το κυριοτερο ομως ειναι οτι ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα ερθει μονο με ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ! Η Ισλανδια ξεπερασε την κριση και χαριν του εθνικου της νομισματος με μικρεςυποτιμησεις εχει ρυθμο αναπτυξης 26%. Οσο για την Σουηδια που αναφερθηκες, καθιερωσε την 6ωρη απασχοληση,χωρις μειωση μισθου , διοτι οι επιστημονες της διαπιστωσαν μεγαλυτερη αποδοτικοτητα των εργαζομενων .Αυτα για εσας ειναι αδιανοητα .Ονειρα.Εσεις θα υλοποιησετε τα σοσιαλιστικα σας ονειρα με προσωρινη απασχοληση, μισθους των 300 ευρω.Τελος για να κλεισω ,χεστηκε ο κοσμος για το αν εισαι γυναικα η αντρας,ο κοσμος πειναει, εχει χασει το χαμογελο του. Οσο για τις κριτικες που δεχεσαι,παντα θα υπαρχουν.Καποτε ο Γιαννης Αλευρας ειχε πει για την κριτικη που δεχονται επωνυμοι και πολιτικοι "οσο πιο ψηλα ανεβαινει η μαιμου στο δεντρο τοσο πιο καλα φαινεται ο κωλος της" . Οι κριτικες δεν εχουν να κανουν μονο με τα συντηρητικα αντανακλαστικα του λαου! Εχουν να κανουν με την ΟΡΓΗ του,διοτι εξαπατηθηκε αλλη μια φορα και εξαντληται η υπομονη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που κάνεις εσύ είναι τέτοιου είδους επίθεση και μάλιστα άνανδρη και εκ του ασφαλούς αφού κρύβεσαι πίσω από την σνωνυμία. Ότι είπε η Έφη Αχτσιόγλου τα είπε σαν Έφη Αχτσιόγλου. Δεν μπορείς να τη φτάσεις ούτε μέχρι το μικρό της δακτυλάκι, για να τη φτάσεις (στο δακτυλάκι) πρέπει να έχεις τουλάχιστον το θάρρος της γνώμης σου και να υπερασπίζεσαι αυτά που λες επώνυμα.

      Διαγραφή
    2. Προφανως εισαι εκτος απο οργανικα αλλα και λειτουργικα Αναλφαβητος.Φυσικα και ειμαι ανωνυμος οπως ολοι αυτοι οι ανωνυμοι που εξαπατησε η νεαρα Υπουργος σου,και η κυβερνηση των ψευτοαριστερων που σου εθιξα!Εχω το θαρρος της γνωμης να της υπενθυμιζω αυτα που αθετησε το κομμα της, ο αρχηγος της και ολα τα" πιστευω" που θα ξεπουλησει και η ιδια προκειμενω να υπηρετησει ολους αυτους που θα εδιωχναν.Ποιο θαρρος της γνωμης της να καμαρωσω και να ζηλεψω?Θα επρεπε να ντρεπονται για την πολιτικη τους αηθεια! Στροφη 180 μοιρων ! Ενα νεο ΠΑΣΟΚ, με αρχηγο τον Αλεξη! Πολιτικη αλητεια. Ο θαυματοποιος Αλεξης ! Ο" καταλυσας τον ναον και εν τρισι ημεραις οικοδομων".! Οσο για την νεαρα υπουργο σου ,ας διαβασει το "πρωτο σκαλι του Καβαφη"! Α! και κατι αλλο για να βοηθησω την απροβλεπτη κυβερρνηση σας! τι θα λεγατε για επιβολη ΕΝΦΙΑ στους ταφους? ΟΙ περισσοτεροι Ελληνες εχουν οικογενειακους ταφους! Πλακα ,πλακα επειδη εισαστε ασχετοι απο παραγωγικη οικονομια εισαστε ικανοι να το εφαρμοσετε! Εσεις θα προκαλεσετε και την "Ανασταση των νεκρων" απο την αγανακτηση τους.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.