Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολυκάρπη: Το όμορφο χωριό στον κάμπο της Αριδαίας


Το χωριό Πολυκάρπη Αλμωπίας είναι από τα μεγαλύτερα χωριά της Αριδαίας.

Μπορεί να μην είναι από τα «διάσημα» ελληνικά χωριά, που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, αλλά σίγουρα είναι από εκείνα που αν τα επισκεφθείτε θα ηρεμίσετε, θα δείτε πανέμορφα τοπία και θα απολαύσετε την φιλοξενία των κατοίκων.

Το μεγάλο χωριό είναι απλωμένο στην κοιλάδα, νοτιοδυτικά της Αριδαίας και χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι τα διώροφα σπίτια με τα κεραμίδια και τις καταπράσινες αυλές, οι γραφικές εκκλησίες και τα μονοπάτια στη φύση.

Έχει ενδιαφέρον: Το Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, είναι νεοκλασσικού ρυθμού, χτισμένο το 1936.

Στον λόφο πάνω από το χωριό, δίπλα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και τον ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, βρίσκεται ο χώρος αναψυχής, Πανόραμα.

Τι να δοκιμάσουμε: Στο χωριό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από φρέσκα φρούτα, πιπεριές, κόκκινο πιπέρι και το διάσημο τυρί άλμης με το όνομα Μπάτζο.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.