Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών πέντε παιδικών εμβολίων από τον ΕΟΦ


Στην προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών πέντε παιδικών εμβολίων, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά από διαρκή αξιολόγηση των στοιχείων επάρκειας φαρμάκων στην αγορά, προκειμένου, όπως αναφέρει, να εξασφαλισθούν οι εμβολιαστικές ανάγκες των ασθενών με τα συνδυασμένα εμβόλια που περιέχουν αντιγόνα κοκκύτη και τα εμβόλια έναντι ηπατίτιδας.
Ειδικότερα, προστίθενται στον κατάλογο των προσωρινά απαγορευομένων προς παράλληλη εξαγωγή, ενδοκοινοτική διακίνηση και αποθεματοποίηση, τα φάρμακα:

REPEVAX (αναμνηστικό εμβόλιο έναντι διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη και πολιομυελίτιδας), ενέσιμο εναιώρημα σε προγεμισμένη σύριγγα.
ENGERIX (εμβόλιο έναντι της ηπατίτιδας Β), ενέσιμο εναιώρημα 10MCG/0,5 ML (1 DOSE) και 20MCG/1 ML (1 DOSE).
HBVAXPRO (εμβόλιο έναντι της ηπατίτιδας Β ), ενέσιμο εναιώρημα 5 MCG/0,5 ML και 10 MCG/1 ML & 40 MCG/1 ML.
HAVRIX (εμβόλιο έναντι της ηπατίτιδας A), ενέσιμο εναιώρημα 720 elisa units/dose (0,5 ml) και 1440 elisa units/dose(1ml).
VAQTA (εμβόλιο έναντι της ηπατίτιδας A), ενέσιμο εναιώρημα 25 U/0,5 ML και 50 U/1 ML.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται άμεσα και κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων. Υπογραμμίζει ότι «η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη».
Ο ΕΟΦ επιτηρεί την τήρηση των υποχρεώσεων επάρκειας των προϊόντων και σημειώνει ότι η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή κυρώσεων.
Η παρούσα απόφαση είναι προσωρινή και ισχύει μέχρι να τροποποιηθεί ή να ανακληθεί με νεώτερη απόφαση του ΕΟΦ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.