Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενδιαφέρουσα εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας στο φαράγγι του Πευκωτού



Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia αποχαιρετά το Νοέμβριο με μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση στο φαράγγι του Πευκωτού την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Το φαράγγι αυτό που χωρίζει τον ορεινό όγκο του Βόρα (Μακεδονικού Κόζιακα) από το Πίνοβο διασχίζει μονοπάτι που ξεκινάει από τον υδροηλεκτρικό σταθμό και καταλήγει στα λιβάδια του εγκαταλελλειμμένου οικισμού του Παλαιού Πευκωτού. Εκεί υπάρχει παρατηρητήριο ορνιθοπανίδας για την παρατήρηση σπάνιων αρπακτικών που φωλιάζουν κάτω από τις απόκρημνες πλαγιές του Πινόβου.

Το μονοπάτι κινείται αρχικά δίπλα στην κοίτη του ρέματος, ανάμεσα στα πλατάνια που αυτή την εποχή είναι γυμνά από φύλλα και δείχνουν τα στριφογυριστά από τον αέρα κλαδιά τους. Στη συνέχεια, ανηφορίζει σε μια πλαγιά με κόκκινα βράχια και πέτρες ώσπου να φτάσει στο ψηλότερο σημείο μιας ράχης από όπου η θέα των λιβαδιών απλώνεται σαν χαλί κάτω από τις ψηλές ορθοπλαγιές. 

Εκεί είναι και ο οικισμός του Παλαιού Πευκωτού όπου και θα καταλήξει η πορεία μας, δίπλα στο εξωκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών όπου υπάρχει χώρος για να αναπαυτούμε, καθώς και πηγή για να ξεδιψάσουμε.

Διάρκεια πορείας: 3-3,5 ώρες συνολικά (λίγο περισσότερο λόγω καθαρισμού)
Βαθμός δυσκολίας: Σύντομη αλλά μέτριας δυσκολίας λόγω εδάφους και ορισμένων κλίσεων.
Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, σακίδιο με τρόφιμα, νερό, ζεστά ρούχα για στάση (fleece), αδιάβροχο/αντιανεμικό, γάντια, σκούφο, μπατόν. Επίσης απαραίτητη η φωτογραφική μηχανή και η καλή διάθεση!

Ώρα αναχώρησης από τα γραφεία του Ορειβατικού: 09:00 (επομένως συνάντηση μέχρι 08:55)

Αρχηγός εξόρμησης/πληροφορίες: Αλέξανδρος Μυλωνάς 6945425524



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Υπάρχει κάποια περίπτωση να δούμε φωτογραφίες από τα τοπία στην περιοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.