Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εμβολιασμός νεαρών βοοειδών κατά της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Πέλλας



 Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτ. Οικονομίας και Κτην/κής της Π.Ε. Πέλλας, με βάση το πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών , θα ξεκινήσει άμεσα – σε συνεργασία πάντα και με Ιδιώτες Κτηνιάτρους της περιοχής - τους εμβολιασμούς των νεαρών  ανεμβολίαστων βοοειδών στις εκμεταλλεύσεις βοοειδών  της Π.Ε. Πέλλας . Παρακαλούνται οι βοοτρόφοι της Π.Ε. Πέλλας να δηλώσουν άμεσα τις γεννήσεις των ζώων τους στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία  όπως και να προβούν στην κατάλληλη  σήμανση των ζώων τους (ενώτιο και στα δύο αυτιά), ώστε να είναι εφικτός ο εμβολιασμός νεαρών μοσχαριών . Αν δεν εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα  δε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί  το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών και  κάτω από αυτές τις συνθήκες πιθανότατα να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση του νοσήματος με τις γνωστές καταστρεπτικές συνέπειες για την κτηνοτροφία του νομού μας. 
     Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι ο εμβολιασμός κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των ενήλικων βοοειδών θα επαναληφθεί ένα χρόνο μετά τον αρχικό τους εμβολιασμό  με εμβόλια τα οποία έχει ήδη εξασφαλίσει η υπηρεσία μας .
Ο
Δ/ντης της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας
Τρύφων Τσαντάκης


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.