Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν



Στις 4 Δεκεμβρίου 2016 θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στο Ουζμπεκιστάν.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ουζμπεκιστάν έχει καταγράψει τους υποψήφιους προέδρους από τέσσερα πολιτικά κόμματα.
Οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι οι εξής:
- Από το Δημοκρατικό Κόμμα του Ουζμπεκιστάν "Milly Tiklanish" – Σαρβάρ Οταμουράτοβ
- Από το Κίνημα των Επιχειρηματιών - Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Ουζμπεκιστάν -Σαβκάτ Μιρζιγιέεβ
- Από το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα του Ουζμπεκιστάν – Χαταμζόν Κετμόνοβ
- Από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα "Adolat" – Ναριμάν Ουμάροβ.
Εντός της Δημοκρατίας του Καρακαλπακστάν, περιφερειών και της πόλης της Τασκένδης σχηματίζονται 14 εκλογικά τμήματα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν, οι περιφερειακές επιτροπές σχημάτισαν 9378 εκλογικά τμήματα. Οι αντιπροσωπείες της χώρας μας στο εξωτερικό έχουν 44 εκλογικά τμήματα. Έχει σχηματιστεί σύνθεση των τοπικών εκλογικών επιτροπών, στις οποίες θα εργαστούν 98.000 άτομα.
Συνολικά προβλέπεται ότι στις εκλογές θα συμμετάσχουν περίπου 21 εκατομμύρια πολίτες.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια όλης της εκλογικής διαδικασίας στη χώρα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ενημέρωση των ψηφοφόρων για όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των εκλογών, καθώς και στη συνεργασία με τα ΜΜΕ. Δημιουργήθηκε το Ρεπουμπλικανικό Κέντρο Τύπου για την κάλυψη των προεδρικών εκλογών, με σκοπό την  έγκαιρη παροχή στα ΜΜΕ όλων των πληροφοριών που σχετίζονται με την προεκλογική εκστρατεία.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή έχει αποστείλει προσκλήσεις προς το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Εκτελεστική επιτροπή της ΚΑΚ, Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, Παγκόσμια Ένωση των εκλογικών αρχών και άλλων έγκυρων διεθνών δομών για να λάβουν μέρος στην παρακολούθηση των προεδρικών εκλογών της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν. Οι ως άνω φορείς εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία.
Στο Ουζμπεκιστάν έφτασε και ξεκίνησε τη δουλειά της η βασική ομάδα της αποστολής παρατηρητών του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για την παρακολούθηση των εκλογών. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Γραφείου δημοσιεύτηκε η έκθεση για τα αποτελέσματα επίσκεψης στο Ουζμπεκιστάν των εμπειρογνώμων του ως άνω Γραφείου για την αξιολόγηση αναγκών. Η έκθεση περιλαμβάνει θετική εκτίμηση των τελευταίων τροποποιήσεων της νομοθεσίας της χώρας μας, και τη βελτίωση των κανονισμών και οδηγιών που πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Σύμφωνα με την έκθεση, λαμβάνοντας υπόψη την ετοιμότητα του Ουζμπεκιστάν για τη διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, λήφθηκε η απόφαση περί αποστολής  της πλήρους σύνθεσης παρατηρητών για την παρακολούθηση των εκλογών.
Η αποστολή, μαζί με την βασική ομάδα, θα αποτελείται από 20 μακροπρόθεσμους παρατηρητές, καθώς και από 250 βραχυπρόθεσμους, που θα παρακολουθούν τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.