Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιώργος Παπαπροδρόμου: Ο λαμπρός Αξιωματικός από την Πέλλα


Με αφορμή την διοργάνωση της ημερίδας με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» στην Έδεσσα (αίθουσα εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας-Διοικητήριο), από την Τοπική Διοίκηση Πέλλας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Αστυνομίας Πέλλας και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να «σκιαγραφήσουμε» το πορτραίτο του -γνωστού σε όλους μας- ομιλητή: του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γιώργου Παπαπροδρόμου. Τον συντοπίτη μας αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που κατέλαβε εδώ και λίγους μήνες μια από τις πιο νευραλγικές και σημαντικές θέσεις, πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Αστυνομίας. 

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι Γιαννιτσιώτης, έμπειρος αστυνομικός που θήτευσε σε νευραλγικά πόστα, ήταν ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης αυτής της υπηρεσίας στην Θεσσαλονίκη με ευθύνη Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και νησιά.
Ο πρώην διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και πρώην  Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, ανέλαβε τα «ηνία» της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε ολόκληρη τη χώρα, ως Διευθυντής, στη θέση και στο αξίωμα που επί σειρά ετών υπηρέτησε ο «γκουρού» στην Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μεγάλη αναγνώριση και δικαίωση του έργου του συντοπίτη μας καταρτισμένου και με υψηλή μόρφωση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Εξάλλου, πρόκειται για έναν λαμπρό αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, με πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία στην εγκληματολογική έρευνα.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που βρίσκεται στην Αθήνα όπου ασκεί τα καθήκοντά του, γεννήθηκε στα Εσώβαλτα του δήμου Πέλλας, φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο της Κρύας Βρύσης και πριν από την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., τελείωσε τη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Μιλά αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά κ.ά.
Για 12 χρόνια υπηρέτησε στο Τμήμα Εργαστηρίου των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην Γραφολογία, φοίτησε επίσης στην Ανωτέρα Διακλαδική Σχολή Πολέμου, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.
Είναι παντρεμένος, πατέρας αγοριού και κοριτσιού που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο και μένει μόνιμα στα Γιαννιτσά. 
Μόλις την περασμένη Τετάρτη ο κ. Παπαπροδρόμου επίστησε την προσοχή στη χρήση των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, μέσα από την εκπομπή “Πέριξ” της TV100, όπου ήταν προσκεκλημένος για συνέντευξη. Τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια ανήλικοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από διαδικτυακούς δράστες. Ένας σημαντικός τομέας δράσης της διεύθυνσης δίωξης είναι η αντιμετώπιση της διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα πρέπει να καλύψουν το ψηφιακό χάσμα μεταξύ γονέων και παιδιών, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Παπαπροδρόμου.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Με το Π.Δ. 178/2014 προβλέφθηκε η ίδρυση και η διάρθρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με έδρα την Αθήνα και η ίδρυση και διάρθρωση Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία και υπάγεται απευθείας στον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην εσωτερική της δομή, αποτελείται από πέντε τμήματα που συμπληρώνουν όλο το φάσμα προστασίας του χρήστη και ασφάλειας του Κυβερνοχώρου. Έτσι, στη νέα αναβαθμισμένη δομή της αποτελείται από:
α. Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης και Διαχείρισης Πληροφοριών,
β. Τμήμα Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής,
γ. Τμήμα Ασφάλειας Ηλεκτρονικών και Τηλεφωνικών Επικοινωνιών και Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων,
δ. Τμήμα Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων και Ψηφιακής Διερεύνησης και
ε. Τμήμα Ειδικών Υποθέσεων και Δίωξης Διαδικτυακών Οικονομικών Εγκλημάτων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.