Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μια απάντηση στη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πέλλας



Οι ευθύνες για το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και η υφαρπαγή 120 εκ. ευρώ!

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας ρίχνει ευθύνες σε όλα τα άλλα κόμματα -φυσικά πλην του ΠΑΣΟΚ- για το οδικό δίκτυο και το έργο της παράκαμψης των Γιαννιτσών. Κάνει λόγο για  «έλλειψη πολιτικού θάρρους ορισμένων παραγόντων της Ν.Δ. αλλά και όψιμων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και διάφορες ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, που δεν επέτρεψαν την κατασκευή της παράκαμψης των Γιαννιτσών», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η οργάνωση τουΠΑΣΟΚ στην Πέλλα, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, άφησε «έτοιμες μελέτες για την παράκαμψη των Γιαννιτσών, της Χαλκηδόνας και πολλών ακόμα μεγάλων έργων, πολλά από τα οποία είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Συμφωνούμε απόλυτα ότι ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις έχουν τεράστια ευθύνη για την αθλιότητα του οδικού δικτύου της Πέλλας. Όταν όμως λέμε ΟΛΕΣ εννοούμε ΟΛΕΣ!!!
Και εξηγούμαστε παραθέτοντας ως ηλεκτρονική εφημερίδα συγκεκριμένα ντοκουμέντα και στοιχεία για του λόγου το αληθές: 
Ότι δηλαδή και οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ήταν «εγκληματικές» για την σημερινή κατάσταση σχετικά με το έργο των παρακάμψεων. Εξ΄ άλλου, όπως μας προτρέπει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας, ψάξαμε στο αρχείο μας και δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ, τα στοιχεία άλλα λένε.
Η υφαρπαγή 120 εκ. ευρώ!!!

Σχετικά με το θέμα της επιχείρησης υφαρπαγής από το Νομό μας, συνολικά 120 εκ. ευρώ, δεσμευμένων επισήμως για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας- Εδέσσης- Γιαννιτσών τι έχουν να πουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις τους; 

Με σειρά εγγράφων αποδεικνύεται η μεθόδευση ύποπτων κωλυσιεργιών, με πασιφανέστατο στόχο την ακύρωση αυτού του έργου ζωής για την Πέλλα, με πλήρη ωριμότητα (παράκαμψη Γιαννιτσών 14 χλμ) και έτοιμο προς δημοπράτηση. Μια σειρά εγγράφων που δίνουν μια άλλη διάσταση στο τεράστιο ζήτημα: 

Συγκεκριμένα, με έγγραφό του -επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- στις 19/4/2012  (Α.Π.:  οικ. 1585 και AΔΑ: Β4Ω21-670), το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποφασίζει «την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης ‘’Βελτίωση Ε.Ο. 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας Τμήμα Παράκαμψη Γιαννιτσών’’ με κωδικό ΟΠΣ «346778» και δημόσια δαπάνη 113.500.000 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. οικ.836/16-3-2011 Πρόσκλησης 23 για τους κάτωθι  λόγους: Η ΕΥΣ διατύπωσε αρνητική γνώμη για την ένταξη της προαναφερόμενης πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013», με αιτιολογία «τη διαφαινόμενη από το Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ) ανωριμότητα του έργου και της επισφάλειας όσον αφορά την λειτουργική ολοκλήρωση του εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση η πρόταση δύναται να επανεξεταστεί μετά από νέα υποβολή ΤΔΠ, εφόσον τα στοιχεία ωριμότητας θα παρουσιάζουν ικανοποιητικό βαθμό εξέλιξης ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη υλοποίηση του έργου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος».  Το έγγραφο υπογράφει ο -τότε- Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Ιωάννης Οικονομίδης.

Λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 10/4/2012, με έγγραφο που υπέγραφε ο -τότε- υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θανάσης Μωραϊτης (Αρ. Πρωτ. 17199/ ΕΥΣ 3580, διατύπωνε «αρνητική γνώμη για την ένταξη της πράξης ‘’Βελτίωση Ε.Ο. 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας Τμήμα Παράκαμψη Γιαννιτσών’’ στο Ε.Π. Μακεδονίας Θράκης 2007-2013, με συνολικό προϋπολογισμό 113.500.000,00 ευρώ και δικαιούχο την Διεύθυνση Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η αρνητική γνώμη δίνεται όσον αφορά την διαφαινόμενη από το Τεχνικό Δελτίο Πράξης (Τ.Δ.Π.) ανωριμότητα του έργου και της επισφάλειας όσον αφορά την λειτουργική ολοκλήρωσή του εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου». 

Τον Απρίλιο του 2012 ποιο κόμμα ήταν στο «τιμόνι» της διακυβέρνησης  της χώρας;
Άρα λοιπόν, σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας, ο κίνδυνος μη χρηματοδότησης του έργου ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2012 και από στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Απορίας άξιον βέβαια είναι γιατί κανένας πολιτικός από την Πέλλα δεν ανέφερε και δεν κατήγγειλε τότε την αρνητική γνωμοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και -τελικά- την απόρριψη του έργου. Υπενθυμίζουμε ότι τότε ήταν «στα χνάρια» η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, που επιτεύχθηκε μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2012.
Αυτά για να «φρεσκάρουμε» τη μνήμη του τοπικού ΠΑΣΟΚ αλλά και για να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες της Πέλλας…  
Ο Πελλαίος 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Συνεχισετε να μαλωνετε το εργο ετσι θα ξεκινησει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζήτημα δεν είναι ποιος έφερε προς συζήτηση το εν λόγω σχέδιο. Αυτό είναι ένα από τα τόσα ζητήματα και αιτήματα των κατοίκων του Ν.Πέλλας. Το ζήτημα είναι ότι ο νομός έχει ξεχαστεί σε σχέση με την υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια, διότι το πολιτικό προσωπικό που τον εκπροσωπεί τόσο τοπικά όσο και εθνικά δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες που αρμόζουν για ένα νομό όπως αυτός της Πέλλας. Το πολιτικό προσωπικό είναι τόσο ''λίγο'' μπροστά στα συμφέροντα των πολλών είτε αυτό κατέχει υπουργικές θέσεις που στις τελευταίες τρεις Κυβερνήσεις, δεν υπάρχει φόρα που να μην υπήρχε εκπροσώπηση του νομού στο Υπουργικό συμβούλιο, είτε απλές βουλευτικές θέσεις σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Παράδειγμα αποτελεί ότι βουλευτής του Ποταμιού από την ΛΑΡΙΣΑ έθεσε ερώτηση για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών που παραμένει χωρίς διοικητή εδώ και πόσο καιρό. Το ξανατονίζω βουλευτής του Ν. Λάρισας ενδιαφέρθηκε για το θέμα, την ώρα που οι δικοί μας εκπρόσωποι είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, δεν έχουν θίξει το θέμα. Αυτά είναι παραδείγματα πρόσφατα και μικρά μπροστά στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νόμος μας. Τροφή για σκέψη από έναν νέο του Ν. Πέλλας που διαμένει στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ντορουλα πείτε τα που αγαπάει πιο πολύ την θέση στην αθηνα παρά τον τόπο της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ "Πελλαίε", λέτε την μισή αλήθεια και ουσιαστικά χάνετε το δίκιο σας.
    Το έργο από την δεκαετία του 90, πέρασε από διάφορα στάδια μελετών και κατασκευής. Από το Μελίσσι-Μαυροβούνι, Παραλίμνη-Χαλκηδόνα, από την μικρή και μεγάλη παράκαμψη των Γιαννιτσών, την παράκαμψη της Πελλαίας χώρας, την παράκαμψη της Χαλκηδόνας, το τμήμα Μαυροβούνι-Έδεσσας, τον ανισόπεδο κόμβο Μαυροβουνίου κ.ο.κ. Με την μορφή που αναφέρετε δηλ. ως Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, τμήμα παράκαμψης Γιαννιτσών, το έργο επανήλθε στο τέλος της δεκαετίας του 2000 και ενώ εξελίσσονταν κάποια τμήματα του έργου. Οι λόγοι και οι πολιτικές σκοπιμότητες μη εκτέλεσης τμημάτων του έργου π.χ. Παράκαμψη των Γιαννιτσών, συνέχισαν να υπάρχουν(για ευνόητους ψηφοθηρικούς λόγους καθώς θα χάνονταν υπεραξίες από τον παλιό δρόμο).
    Το έργο κρίθηκε "ανώριμο", δηλαδή δεν υπήρχε ετοιμότητα μελετών, όπως απαιτούν τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και για το λόγο αυτόν δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα που αναφέρετε. Οι ευθύνες βαραίνουν τους παράγοντες που δεν φρόντισαν να υπάρχει επάρκεια μελετών. Πολιτική βούληση υπήρχε. Συμφωνούμε για ύποπτες μεθοδεύσεις και κωλυσιεργίες, που αφορούν την τότε Περιφέρεια και πολιτικών παραγόντων των Γιαννιτσών, που για ψηφοθηρικούς λόγους, αρνούνταν το έργο.
    Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων των δυνάμεων του Νομού.
    Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Πέλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πελλαίε, έχει δίκιο η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ, έχει ευθύνη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Μόνο που με τη διαφορά τότε δεν ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Θέλω να είμαι δίκαιος, γιαυτό και το επισημαίνω. Έψαξα όπως λέει η Νομαρχιακή στα αρχεία, τη μόνη δήλωση- επιστολή που βρήκα ήταν στελέχους της Ν.Δ. του κου Καρασμάνη. Σας την παραθέτω, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, γιαυτά που λέει η Νομαρχιακή.

    Γιαννιτσά, 2 Οκτωβρίου 2012, Αριθ. Πρωτ. : 1004, Προς Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Κοινοποίηση: Α) στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Κωστή Χατζηδάκη Β) στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Σταύρο Καλογιάννη κ
    Κύριε Περιφερειάρχα,

    Στις 3/9/2012, έλαβες επιστολή μου, εμπεριέχουσα στοιχεία που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, και με τα οποία απεδείκνυα ότι το έργο <> ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση και με διασφαλισμένη την χρηματοδότησή του. Γνώριζες άλλωστε, ότι αυτό το είχαν επιβεβαιώσει και οι προκάτοχοί σου (Λιονή/Σιώκος), οι οποίοι ασφαλώς είχαν τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τους ίδιους τεχνοκράτες, των οποίων εσύ σήμερα προΐστασαι.
    Σου θυμίζω ακόμη, την καταλυτική συνάντηση της 20/9/2012 στη Βουλή, όλων των βουλευτών του Νομού και του Αντιπεριφερειάρχη, με τον αρμόδιο για το θέμα Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη. Την χαρακτηρίζω εκείνη τη συνάντηση <>, διότι ο Υπουργός με τρόπο απόλυτο, έβαλε μια για πάντα τα πράγματα στη θέση τους τονίζοντας ότι: Το έργο είναι ώριμο, έτοιμο να δημοπρατηθεί. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο έχει εγκρίνει παρόμοια έργα κατά δεκάδες και ότι πλέον η αρμοδιότητα της δημοπράτησης ανήκει στην Περιφέρεια - δηλαδή σε σένα! Συνεπώς, οφείλεις κ. Περιφερειάρχη, να δώσεις τάχιστα την εντολή, να ξεκινήσουν άμεσα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, όλες οι διαδικασίες(αίτηση χρηματοδότησης, Τεχνικό Δελτίο Πράξης) ώστε, μέσα στον Οκτώβριο να έχουμε τη δημοπράτηση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ - δηλαδή, παράκαμψη Γιαννιτσών και παράκαμψη Χαλκηδόνας.
    Γνωρίζεις βέβαια, ότι υπάρχει η προμελέτη των τεχνικών έργων, η οποία δίνει με πολύ μεγάλη ακρίβεια (80%-90%) τα στοιχεία της κατασκευής. Ετσι, παρέχεται η ευχέρεια, μέχρι την ανάδειξη του αναδόχου της κατασκευής, αυτό το 10% που υπολείπεται, να το συμπληρώσει η περιβόητη μελέτη του 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Ξέρεις, μιλώ για την μελέτη για την οποία εδώ και ένα χρόνο ρωτώ δημόσια - αλλά απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη: πώς είναι δυνατόν μόνον αυτή, να κοστίζει 1,2 εκατομμύρια, όταν ΟΛΕΣ οι άλλες μελέτες, έχουν κοστίσει συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ;
    Όσον αφορά στα διασφαλισμένα 120 εκατομμύρια, ασφαλώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό που, μετά τις ¨εκπτώσεις¨, μπορεί να καλύψει το συνολικό κόστος του έργου. Αλλά, ας μη ξεχνάμε και την ρητή - πολιτική και ηθική - δέσμευση δύο Κυβερνήσεων (Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ), ότι είναι <>.
    Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ενημερώσω, ότι ο λαός της Πέλλας στο σύνολό του, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος - μάλλον θα πρέπει να πω ¨εξοργισμένος¨ - με όλες αυτές τις προεκλογικές αθλιότητες και τα πρωτοφανή μαγειρέματα που επιχειρήθηκαν, με στόχο να ακυρώσουν αυτό το έργο ζωής για το Νομό μας. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να δρομολογήσεις ΑΜΕΣΑ όλε τις διαδικασίες.
    Εννοείται ότι, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου που θα απαιτηθεί, θα είμαι κοντά σου, για οτιδήποτε χρειαστείς. Φιλικά Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέραν αυτού σε επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Πέλλας (που εκφράζει και αυτός την ανησυχία του για την καθυστέρηση του έργου) απαντάει ο κ. Μαγκριωτης ότι το έργο (το τμήμα Χαλκηδόνα Μελίσσι θα προκηρυχθεί στα τέλη του τρέχοντος τότε (2010) έτους και το αργότερο αρχές του έτους 2011. Όπως επίσης και για το τμήμα Μαυροβούνι – Εδεσσα θα προκηρυχθεί μέσα στο 2011. Σου καταθέτω λοιπόν την απάντησή του όπως και τις δικές μου απαντήσεις σε όσα είχε πει ο υφυπουργός Υποδομών προς το Επιμελητήριο.
    Επανερχόμενος τον Ιανουάριο του 2011 στον κ. Μαγκριώτη μου απαντάει ότι έχει εγκριθεί η μελέτη των περιβαλλοντικών όρων και ότι αναμένεται άμεσα η μελέτη του κτηματολογίου. Και μάλιστα, ότι μετά από όλα αυτά, θα υποβληθεί το σύνολο των μελετών για να δημοπρατηθεί το έργο του τμήματος Χαλκηδόνα – Μελίσσι.
    Σε ότι αφορά το τμήμα Μαυροβούνιο – Εδεσσα ο υφυπουργός είπε, ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στο στάδιο των μελετών ακόμη.
    Το σημαντικότερο όμως κ. περιφερειάρχα είναι ότι, όπως επισήμως παραδέχεται ο κ. Μαγκριώτης, τα χρήματα που διασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήτανε ενδεικτικά εγγεγραμμένα 120 εκατομμύρια γενικά για τους οδικούς άξονες της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία ο κ. Μαγκριώτης δέσμευσε αποκλειστικά για το νομό Πέλλας. Επιπλέον δεσμεύτηκε, από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, ένα αρκετά σημαντικό ποσό για την δημοπράτηση των δύο έργων που ίσως καλύψει το συνολικό κόστος των έργων μετά τις εκπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ο κ. Μαγκριώτης, θα δασφαλιστούν οι πόροι και των δύο τμημάτων του Εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης Εδεσσας.
    Σου καταθέτω επίσης το σχετικό έγγραφο.
    Στις 22/3/11 ο Μαγκριώτης μου απαντάει πάλι ότι για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και ότι στις 3/3/11 τα αντίγραφα των εγκεκριμένων μελετών τα διαβίβασε στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Για το δε τμήμα Μαυροβούνι – Εδεσσα συνεχίζεται η εκπόνηση των μελετών. Σου καταθέτω και αυτό το έγγραφο.
    Στις 16/6/11 ο Μαγκριώτης επιβεβαιώνει ότι για το τμήμα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά έχουν εγκριθεί οι μελέτες και έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την χρηματοδότηση του έργου. Και μάλιστα είχε ζητήσει με έγγραφό του από το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας, την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Σου καταθέτω και αυτό το έγγραφο.
    Στις 27/7/11 η ειδική γραμματεία του ΕΣΠΑ ζητάει από το υπουργείο Υποδομών συμπληρωματικά στοιχεία για το τμήμα της παράκαμψης Γιαννιτσών. Σου καταθέτω και αυτό το έγγραφο.
    Στη 1/8/11 το υπουργείο Υποδομών στέλνει τα στοιχεία χωρίς να αναφέρει κανένα πρόβλημα. Σου καταθέτω και αυτό το έγγραφο. Στις 27/6 ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης Περιφέρειας, Θύμιος Σιώκος σε σχετική του αναφορά για τους οδικούς άξονες, επισημαίνει ότι η κατασκευή της παράκαμψης Γιαννιτσών, προτάθηκε για την ένταξη στο ΕΣΠΑ.
    Στις 11/10/11 – ενώ έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων όλες οι επίσημες δεσμεύσεις και προθεσμίες - σε ερώτησή μου, το υπουργείο Ανάπτυξης δια του υφυπουργου Αθανασίου Μωραϊτη… ανακάλυψε αιφνιδίως, ότι πρέπει να εκπονηθεί… νέα(!!!) μελέτη 1 εκατομμυρίου 200 χιλιάδων ευρώ, η οποία μελέτη θα τελειώσει τον… Ιούλιο του 2012. Η δε δημοπράτηση του έργου, παράκαμψης Γιαννιτσών, προσδιορίζεται για τον Οκτώβριο του 2012 και η ολοκλήρωσή του τον Νοέμβριο του 2015.
    Πώς μπορεί κύριε Περιφερειάρχα, ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος, να χαρακτηρίσει όλη αυτή την φαρσοκωμωδία; Θέατρο παραλογισμού; Εμπαιγμού ή, μήπως μικροκομματικής εμπάθειας, επειδή αυτό το έργο ζωής για το Νομό μου, είχε σχεδιαστεί, χρηματοδοτηθεί και δρομολογηθεί από Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;
    Πώς να εξηγηθεί το παράδοξο, στις 3/3/11 το υπουργείο Υποδομών να έχει παραδώσει ολοκληρωμένες τις μελέτες και μετά από επτά μήνες να «ανακαλύπτεται» ότι χρειάζεται νέα μελέτη;
    Πώς είναι δυνατόν, ΟΛΕΣ οι μελέτες να στοιχίζουν 2 εκατομμύρια ευρώ και μόνο μία μελέτη, αυτή για την οποία μιλάτε εσείς και έχει δημιουργήσει και το πρόβλημα, μόνον αυτή, να κοστίζει 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες (σας καταθέτω και αυτά τα έγγραφα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις 9/12/11, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής ο κ. Μαγκριώτης με διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ότι το έργο προχωρεί και ότι είναι διασφαλισμένα τα χρήματα τα οποία θα χρειαστούν για την κατασκευή του – και μάλιστα η Παράκαμψη Γιαννιτσών είναι είναι έργο ξεχωριστό από την παράκαμψη Χαλκηδόνας (σου καταθέτω τα σχετικά πρακτικά της Βουλής).
    Αλλά, ώ του θαύματος, 26 μέρες αργότερα, στις 4/1/12 το υπουργείο Ανάπτυξης ανακαλύπτει ότι η μελέτη του 1 εκατ. 200 χιλιάδων ευρώ ανατέθηκε στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας! Το δε υπουργείο Υποδομών, στο 9/1/12, μας λέει ότι το έργο της παράκαμψης Γιαννιτσών προχωρεί κανονικά και ότι υπάρχει μόνον πρόβλημα στην παράκαμψη της Χαλκηδόνας!!! Καταθέτω και αυτό το έγγραφο. Πώς εξηγούνται τόσες πολλές αυταπόδεικτες αντιφάσεις – αν δεν πρόκειται για σκόπιμη και ύποπτη κωλυσιεργία; Και να ήταν η τελευταία…
    Μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο.
    Στις 11/4/12 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Μωραϊτης ο οποίος μας διαβεβαίωνε εγγράφως ότι η παράκαμψη Γιαννιτσών θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2012, έρχεται και διατυπώνει αρνητική γνώμη για το ίδιο έργο!! . Το έγγραφο στο οποίο σου επισυνάπτω αποκαλύπτει ότι αυτό το πληροφορήθηκα στις 30/8 όταν πήγα στο υπουργείο Υποδομών όπου και μου το έδωσαν.
    Ο σκοπός λοιπόν αποκαλύπτεται ότι ήταν προφανής, από τη στιγμή της ανόδου της Κυβέρνησης Παπανδρέου: Αυτά τα 120 εκατομμύρια ευρώ να υφαρπαχθούν από την Πέλλα και να πάνε στην αναβάθμιση της Δυτικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, για να εξυπηρετηθούν «Κύριος οίδε» ποιες σκοπιμότητες, γνωρίζοντας καλά ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στον άξονα «προσπελασιμότητας» για την Κεντρική Μακεδονία. Και αυτά παρά το γεγονός ότι για αυτή την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει ακόμη ούτε η δημοπράτηση. Θα γίνει – λένε – το φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα έργο πολύπλοκο, τεχνικά δύσκολο, με πολυδάπανες απαλλοτριώσεις και με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης μια τριετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σημειωθεί δε ότι στην προεκλογική περίοδο σε αγαστή συνεργασία του υπουργείου με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, διαβεβαίωναν τους φορείς της Θεσσαλονίκης πως για το έργο αυτό έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα (αυτά που είχαν αποφασίσει να αρπαξουν από την Πέλλα). Και σου καταθέτω και τα σχετικά δημοσιεύματα. Όπως και σου καταθέτω το πρακτικό της ομόφωνης απόφασης της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την εργολαβία της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.
    Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου κ. Περιφερειάρχα, ότι αυτή η κατάφωρη αδικία σε βάρος ενός ολόκληρου Νομού και των κατοίκων του, είναι πλέον πασιφανές ότι ήταν αποτέλεσμα μικροπολιτικών μεθοδεύσεων και άθλιας πρακτικής που επιχειρήθηκε – ανεπιτυχώς - να ντυθεί με πολιτική νομιμοποίηση.
    Γι΄ αυτό ακόμη και τώρα, υπάρχει η δυνατότητα να αποκατασταθεί η ηθική και πολιτική εντιμότητα: Τα χρήματα που άρπαξαν από το Νομό μου, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Μπορούν να επιστρέψουν εδώ που δικαιωματικά ανήκουν. Μπορεί δηλαδή να δημοπρατηθεί και να ανατεθεί άμεσα το έργο της παράκαμψης Γιαννιτσών, άποψη την οποία ενστερνίζονται σήμερα υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου υποδομών. Δική σου αρμοδιότητα είναι. Πέραν αυτού ενημερωτικό σημείωμα του ίδιου υπουργείου στις 20/6/12, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΩΡΙΜΟ ΕΡΓΟ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ. Σου το καταθέτω, μαζί με το ενημερωτικό μεσημείωμα για το τμήμα Μαυροβούνι Έδεσσα (20/6/12), με το οποίο προτρέπει τις υπηρεσίες σας το υπουργείο Υποδομών να ολοκληρώσετε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις μελέτες μέχρι 31/12/2012, διότι σε αντίθετη περίπτωση τίθεται σε κίνδυνο η Κοινοτική συνδρομή.
    Σε αντίθετη περίπτωση, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση όλων των συμπολιτών μου, θέλω να διαμηνύσω προς όλους, ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Ότι δεν πρόκειται να χαρίσουμε πουθενά και σε κανένα ούτε ένα ευρώ από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα. Ότι, σε καμιά περίπτωση δεν θα δώσουμε άλλοθι ούτε θα ντύσουμε με φερετζέ νομιμότητας την αθλιότητα που επιχειρείται σε βάρος του Νομού μας. Ας είναι εκείνοι που την μεθόδευσαν βέβαιοι, ότι όλοι μας, λαός, φορείς, πολιτικοί, θα εξαντλήσουμε κάθε μέσον και δυνατότητα που μας παρέχουν Νόμοι – Εθνικοί και Κοινοτικοί -ώστε αυτή η πρωτοφανής αθλιότητα να μην περάσει.
    Το χρωστάμε στους εκατοντάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες, θύματα μέχρι σήμερα του αθλιότερου οδικού δικτύου της χώρας.
    Φιλικά Γιώργος Καρασμάνης
    • Επισυνάπτονται 30 αποδεικτικά έγγραφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.