Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ολοκληρώθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του φράγματος Αλμωπαίου



Συνάντηση της βουλευτή με τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη για την ένταξή του σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα – Επικοινωνία και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου

Με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη για το φράγμα του Αλμωπαίου, παρουσία των μελετητών του έργου.
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Υπουργό ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του φράγματος του Αλμωπαίου, το οποίο αφορά έργο δυναμικότητας μέχρι 30 εκατομμύριων κυβικών μέτρων νερού και προϋπολογισμού περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), με την κατασκευή του οποίου θα αντιμετωπιστούν οι αρδευτικές ανάγκες, αλλά και θα λυθούν περιβαλλοντικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, μέχρι σήμερα έχει λάβει θετική έγκριση από:
την Δ/νση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών, Τμήμα Μελετών Εγγειοβελτιωτικών Έργων του ΥΠΑΑΤ με αρ. πρωτ. απόφασης 22/79/2-2-2015
την Δ/νση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας με αρ. πρωτ. απόφασης 859/07-13 04/09/15
την Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αρ. πρωτ. 115/3-12-2015
το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κατά την υπ’ αριθ. 29/2-8-2016 Συνεδρία του
την Δ/νση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Γεν. Δ/νσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού (αρ. απόφασης 284529/170760/11556/3487/2-9-2016).
Επίσης έχει εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού της περιοχής κατάληψης του έργου του Δήμου Αλμωπίας από το Δασαρχείο Αριδαίας (αρ. αποφ. 5235/26-4-2016).
Τέλος, έχουν διατυπωθεί απόψεις επί του προσχεδίου Περιβαλλοντικών Όρων, το οποίο και έχει αποσταλεί στην Δ/νση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων (ΔΙ.Π.Α.) του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό.
Μετά την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, το έργο είναι ώριμο προς ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Η κατασκευή του φράγματος με χωμάτινο πυρήνα εκτιμάται σε προϋπολογισμό 32 εκατομμυρίων ευρώ, η κατασκευή των δικτύων σε 63 εκατομμύρια ευρώ και τα έργα μεταφοράς σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σε προηγούμενη σύσκεψη της κ. Τζάκρη με τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε αποφασισθεί το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και να υλοποιηθεί με την επίβλεψη και συνδρομή των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.
Για τον λόγο αυτό την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΥΠΑΑ&Τ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για την χρηματοδότηση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με την επίβλεψη και συνδρομή των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΝΑ ΜΑΣ .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντορκα μηπως ηρθε η ωρα να πας προς Νεα δημοκρατια μερια μηπως και βγεις ξανα βουλευτης και υπουργος??? ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΤΡΕΛΟ ΕΙΣΑΙ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί εκεί στη ΄Β Εθνική, όλα έχουν ένα τέλος.. Τα μάθαμε τα γράμματα, όπου γίνεται κάτι από την διοίκηση (μετά από δεκαετίες μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ) τρέχα να βγάζεις φώτο, φτάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εταιρία που έχει αναλάβει εδώ και χρόνια την περιβαλλοντική μελέτη να χαίρεται που προχωρά τη δουλειά της. Η Τζάκρη τι μας λέει τώρα; Έκανε τίποτα; Κάτσε στην αγρανάπαυση σου τώρα που έγινες από δήμαρχος, κλητήρας και μην μας δουλεύεις άλλο, σε βαρεθήκαμε μόνο στις φωτογραφίες 15 χρόνια, δεν ντρέπεσαι επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για σιγά ρε παιδιά έλεος. Και επί τη ευκαιρία για την αλμωπια μπορεί κάποιο ς να μας εξηγήσει τι αρνητικά θέματα θαας επιφέρει το φράγμα; Για ψαξτετο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τζάκρη έβγαλε τα λεφτά για τη μελέτη το 2011 με τον Σκανδαλίδη. Τα λεφτά για την κατασκευή του είναι πάρα πολλά και αν μπορέσει να τα βγάλει μπράβο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλο πλήγμα για το νομό μας που δεν είναι στην Κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία Τζάκρη σε τοπική εφημερίδα χθες διάβασα ότι ο κος Καρασμάνης κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που το 2011 κατάργησε τη μελέτη κατασκευής του φράγματος και ευτυχώς που πήγε αυτό στο υπουργείο, όπως λέει συντόμευσε τις διαδικασίες και το ένταξε ως τρίτο μεγάλο έργο στο πακέτο Γιούνκερ. Είναι βαριά η κατηγορία της ακύρωσης. Εσείς τότε σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αντιδράσατε και χάθηκε η ευκαιρία τότε της κατασκευής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.