VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Να ικανοποιηθούν οι μετεγγραφές φοιτητών ευαίσθητων, ευπαθών και χαμηλού εισοδήματος οικογενειών


Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση του Βουλευτή Άρτας Στύλιου Γιώργου προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν υποβάλλει πολλοί φοιτητές των οποίων δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις για την μετεγγραφή τους για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. 

Με την Ερώτηση επισημαίνεται το γεγονός ότι πολλοί φοιτητές που έχουν υποβάλλει ένσταση προέρχονται από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οικογένειες που συντηρούν επιπλέον σπίτια λόγω αδερφών που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη, ή ακόμα και περιπτώσεις οικογενειών στις οποίες υπάρχουν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και πιστοποιημένη αναπηρία από ΚΕΠΑ άνω του 67%. 
Παράλληλα ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό να ικανοποιήσει τις ενστάσεις των φοιτητών που έχουν πραγματικό πρόβλημα και υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες, διότι σε αντίθετη περίπτωση είναι καταδικασμένοι να διακόψουν τις σπουδές τους και να ακυρωθεί έτσι η επιτυχία τους, τα όνειρα και οι προσδοκίες τους. 

Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφών των φοιτητών για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Σύμφωνα με αυτά, πολλές αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή που συγκέντρωσαν 4 ή 5 ή και περισσότερα μόρια δεν έγιναν δεκτές. Ως συνέπεια είναι ιδιαίτερα υψηλός ο αριθμός των ενστάσεων. Αξίζει προσοχής ότι σύμφωνα με τον νόμο Ν. 4332/2015(ΦΕΚ 76 Α΄)  προκειμένου να λάβει 4 ή περισσότερα μόρια ένας φοιτητής, προέρχεται από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οι οποίες συντηρούν επιπλέον σπίτια λόγω παιδιών (αδερφών) που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Σε άλλες δε περιπτώσεις πάσχουν (οι ίδιοι ή τέκνα αδέρφια ή γονείς ή σύζυγοι) από σοβαρά προβλήματα υγείας έχοντας πιστοποιημένη από ΚΕ.Π.Α αναπηρία 67% και άνω, ή από παθήσεις που αναφέρονται στο παράρτημα της υπ’ αριθμ. Φ.151/17897/Β6/2014 (Β΄ 358) ΚΥΑ.

Είναι προφανές ότι οι φοιτητές που υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες, εάν δεν γίνει δεκτή η ένστασή τους για μετεγγραφή, ουσιαστικά είναι καταδικασμένοι να διακόψουν τις σπουδές τους, παρόλο που πέτυχαν στις εξετάσεις. Δηλαδή ουσιαστικά ακυρώνετε την επιτυχία τους και αναιρείτε τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το θέμα των ενστάσεων των φοιτητών που συγκεντρώνουν 4 ή 5 ή και περισσότερα μόρια;
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να ικανοποιήσετε τις ενστάσεις των φοιτητών που έχουν πραγματικό πρόβλημα; 
Εφόσον γίνει δεκτή η ένστασή τους, πως θα διασφαλίσετε ώστε οι παραπάνω φοιτητές να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία αίτησης δωρεάν στέγασης και σίτισης στις σχολές που θα μετεγγραφούν;Share on Google Plus

rindis
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. ΑΣΕ ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ, ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ξυπνησες Καρασμανη μετα απο εικοσι χρονια στην πολιτικη. Ξυπνησες πολυ αργα. Και με τη ΝΔ αλλα είκοσι χρονια στην αντιπολίτευση, καλύτερα να πας σπιτι σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…