Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με επιτυχία η ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας (φωτο)



«Διαπαιδαγώγηση – Διαδίκτυο – Σεξουαλικότητα» 

Με μεγάλη ανταπόκριση των γονέων, αλλά και γενικότερα των πολιτών και εκπροσώπων φορέων της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας, η ημερίδα με τίτλο: «Διαπαιδαγώγηση – Διαδίκτυο – Σεξουαλικότητα».

Στην γεμάτη από γονείς αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, οι εισηγητές στην ημερίδα κάλυψαν με τον πιο απλό, κατανοητό, αλλά και τεκμηριωμένο τρόπο την ουσία του θέματος της σημαντικής εκδήλωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στην ημερίδα για την «Διαπαιδαγώγηση – Διαδίκτυο – Σεξουαλικότητα» μίλησε ο Σχολικός Σύμβουλος 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πέλλας κ. Ιωάννης Κουτσουρίδης, η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής κα Αικατερίνη Κυρατσού και ο κ. Λάζαρος Σιάντσης από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ».
Όλοι οι ομιλητές ανέπτυξαν το σημαντικό θέμα και απάντησαν στα ερωτήματα που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι αλλά και ο διευθυντής του σχολείου που ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία, κ. Άρης Μπουλουσάκης
-Τελικά πώς μεγαλώνει ένα παιδί; Φτάνουν όλα όσα ξέρουμε  εμπειρικά, διαισθητικά ή ενστικτωδώς; Τι πρέπει να γνωρίζουμε ακόμη για την ανάπτυξή του; Είναι αρκετές οι εμπειρίες της γιαγιάς, της φίλης, της γειτόνισσας, οι δικές μας για να το μεγαλώσουμε σωστά; Τι είδους απαντήσεις θα δώσουμε στα φυσικά ερωτήματα και στους προβληματισμούς του; Ποιες είναι οι κρίσεις και τα πορίσματα της Ψυχολογίας, της Διδακτικής, της Κοινωνιολογίας και γενικά της Επιστήμης για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του παιδιού;
«Με τη χρήση της γνώσης, το τι, το πώς και το γιατί κάθε προβλήματος, την απάντηση δηλαδή, θα τη δώσουμε εμείς οι γονείς, οι δάσκαλοι και η κοινωνία ξεχωριστά για κάθε παιδί και σε κάθε περίπτωση, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, όλα τα παιδιά δεν είναι ίδια και η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όσο όμοια κι αν φαίνεται», κατέληξε στην εισήγησή του ο διευθυντής του σχολείου.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πέλλας, το Κέντρο Πρόληψης «Όραμα», το Δημοτικό Σχολείο Πέλλας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Στην ημερίδα, εκτός των άλλων, παραβρέθηκαν: ο ιερέας της ενορίας του Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου π. Βασίλης Παρασκευόπουλος, η διευθύντρια του Γυμνασίου Πέλλας κα Κατερίνα Οικονομίδου, το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, η διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Αθύρων κα Τριανταφυλλιά Βενέτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμπελουργών «Άγιος Τρύφων» κ.Αλέκος Μήντος, η πρόεδρος του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου «Αν. Ρωμυλία» κα Μαρία Γερμανούδη.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.