Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί δύο απεργίες;



Απεργία στις 24 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ
Γενική πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ

Απεργιακός «πυρετός» αναμένεται το επόμενο διάστημα ως έκφραση διαμαρτυρίας απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζει και αυτή η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), όπως άλλωστε έπρατταν και οι προηγούμενες (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).
Αρχικά η ΑΔΕΔΥ, για την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε μαζική συμμετοχή, επισημαίνοντας παράλληλα πως η απεργία αυτή πρέπει και μπορεί να αποκτήσει παλλαϊκά-πανεργατικά χαρακτηριστικά, «για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στα μνημόνια».
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόσθηκαν και σε αυτά που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, στέλνοντας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση κάθε ελληνική οικογένεια».
«Τα μέτωπα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και η ΓΣΕΕ θα χρησιμοποιήσει για ακόμη μία φορά, όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα της, για να μπει οριστικό τέλος στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόσθηκαν και σε αυτά που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, στέλνοντας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση κάθε ελληνική οικογένεια» αναφέρει η Συνομοσπονδία και προσθέτει: «Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, δεν έμεινε και δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις πολιτικές που καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία. Για τη Συνομοσπονδία, ο αγώνας είναι μονόδρομος και θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσουν, η άγρια λιτότητα, οι φοροεπιδρομές, οι κοινωνικές περικοπές, η καταστροφή κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος».


Δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει μέχρι τέλους το 3ο Μνημόνιο. 
Πολύ σωστά επισημαίνουν οι συνδικαλιστές ότι «η έξοδος από αυτό το τέλμα είναι εφικτή, απαιτεί αγωνιστική, ενωτική δράση ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα, στο νεοφιλελευθερισμό και στο ρατσισμό. Απαιτεί σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ και διεκδίκηση άμεσης διαγραφής του χρέους». 
Θα μπορούσε όμως αυτό να γίνει μέσα από ΜΙΑ Πανεργατική και Παλλαϊκή απεργία και των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ) και όχι με δύο ξεχωριστές 24ωρες απεργίες που αυτόματα -ενδεχομένως- να αποδυναμώσουν την συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό με τη δέσμευση ότι θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Η ενότητα των εργαζομένων και η ενιαία έκφραση δυναμικής αντίδρασης απέναντι στις σκληρές μνημονιακές πολιτικές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ΕΠΡΕΠΕ να είναι η μόνη απάντηση… Άλλωστε τα αιτήματα και τα προβλήματα είναι κοινά.
Δυστυχώς οι συνδικαλιστές μας αυτό δεν το αντιλαμβάνονται…


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.