Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις τηλεφωνικές απάτες


Βίντεo που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών για την προστασία τους από τηλεφωνικές απάτες, ανήρτησε πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, στο YouTube, στο Facebook και στο Twitter. Οι τηλεφωνικές απάτες έχουν γίνει «επιδημία» τον τελευταίο καιρό, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων
Το βίντεο, διάρκειας 38΄΄, δημιουργήθηκε από τη θεατρική ομάδα της Αστυνομίας με στόχο να κυκλοφορήσει ευρέως, ώστε να γίνει βίωμα στους πολίτες για να αντιδρούν αμέσως σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να τους εξαπατήσουν.
Το συγκεκριμένο υλικό ξεκινάει με την επισήμανση «κάποια τηλεφωνήματα κοστίζουν ακριβά» και περιλαμβάνει υποτιθέμενη συνομιλία ηλικιωμένης γυναίκας με άγνωστο άτομο, που δηλώνει αστυνομικός και ζητάει δήθεν 10.000 ευρώ για να βοηθήσει τον γιο της, που σκότωσε σε τροχαίο ένα παιδί, προκειμένου να μην πάει φυλακή.
Ένας από τους αστυνομικούς της θεατρικής ομάδας εμφανίζεται στο βίντεο και τονίζει: «Σας λέει ψέματα. Μην τον πιστέψετε. Είναι απάτη. Κάποιοι τηλεφωνούν για να αποσπάσουν χρήματα. Να σας εξαπατήσουν. Προσποιούνται αστυνομικούς ή άλλους κρατικούς λειτουργούς. Πολλές φορές προσποιούνται ότι είναι το ίδιο σας το παιδί. Μην τους πιστέψετε. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία. Καλέστε το 100».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.