Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η αντίφαση της αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά



Μόλις 3 εκ. ευρώ (!) σε ολόκληρη την Κ. Μακεδονία για τη συντήρηση του οδικού δικτύου από τον προϋπολογισμό…

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Εδεσσαϊκή» η αν. αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά τονίζει κατά λέξη: 
«Η Πέλλα δυστυχώς δεν έχει το οδικό δίκτυο που της αξίζει». Όπως ήταν φυσικό αυτή φράση της αποτέλεσε και τίτλο της συνέντευξης.
Συγκεκριμένα, η νέα αντιπεριφερειάρχης Πέλλας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, απάντησε ως εξής: «Αισθάνομαι αμήχανα, για να μην χρησιμοποιήσω κάποια πιο αιχμηρή έκφραση, όταν διαπιστώνω ότι η Πέλλα, δυστυχώς, δεν έχει το οδικό δίκτυο το οποίο της αξίζει. Κάναμε πολλά πράγματα, που διευκολύνουν την μετακίνηση. Παράδειγμα, φεύγουμε από τη Θεσσαλονίκη και πάμε στην Αλεξανδρούπολη χωρίς να το καταλάβουμε. Δυστυχώς η διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Έδεσσα είναι απαράδεκτη. Εγώ αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα, όχι μόνο για το οδικό δίκτυο, αλλά και για τον ηλεκτροφωτισμό που δεν υπάρχει, για την εγκατάλειψη που υπάρχει. Ξέρω όμως, ότι ο Περιφερειάρχης, στην τελευταία επαφή που είχε με τον Πρωθυπουργό, πρωτίστως έθεσε αυτό το θέμα και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει το δυνατόν καλύτερο για να αντιμετωπισθεί το θέμα. Δεν επιτρέπεται σε μια Περιφερειακή Ενότητα να έχει ακόμα αυτές τις οδικές υποδομές.»
Είναι ευτυχές το γεγονός ότι η κα Αηδονά ιεραρχεί ως πρώτο έργο σε αναγκαιότητα το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας. 

Όμως αυτό δυστυχώς δεν αποδεικνύεται στην πράξη

Σε πολύ πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του 2017, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως πολύ… «σφιχτός», σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Αθηνά Αηδονά, «είναι διεκδικητικός στο βαθμό που είναι δυνατό. Σφιχτός, αλλά μέσα στα οικονομικά δεδομένα της χώρας. Δεν έχουμε δυστυχώς το περιθώριο να καταρτίσουμε τον προϋπολογισμό που θέλουμε και να σχεδιάζουμε τα έργα που θα θέλαμε. Λειτουργούμε σε ένα δεσμευτικό πλαίσιο».
Η κ. Αηδονά έκανε λόγο για συνεχείς περικοπές πόρων από την κεντρική διοίκηση και παράλληλα αύξηση των απαιτήσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, που οδηγούν σε ένα «ασφυκτικό πλαίσιο» λειτουργίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και επίσης η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά της καταργείται ή έστω περιορίζεται δραματικά», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης.
Ειδικότερα, από τον προϋπολογισμό προβλέπονται μόλις 3 εκ. ευρώ (!) ως κονδύλια για τη συντήρηση του οδικού δικτύου σε …ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. 
Τα έργα θα συγκεκριμενοποιηθούν τους πρώτους μήνες του 2017.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.