Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέθηκε για τρίτη φορά στον Πρωθυπουργό το έργο της παράκαμψης Γιαννιτσών


Για τρίτη φορά μέσα σε δυόμισι μήνες ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θέτει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το μέγιστο ζήτημα για τις παρακάμψεις των Γιαννιτσών και της Χαλκηδόνας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης- Έδεσσας. Αυτή τη φορά το θέμα τέθηκε, μεταξύ άλλων σοβαρών ζητημάτων, στη σύσκεψη των φορέων, επ’ αφορμή της επίσκεψης του κ. Τσίπρα για το Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
«Ευχόμαστε όσα είπατε για τη λειτουργία του Γραφείου σας στη Θεσσαλονίκη να εφαρμοστούν στην πράξη», είπε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.
Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τη βοήθεια της Κυβέρνησης για τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, μερικά από τα οποία είναι «κορυφαία», αφού επηρεάζουν ακόμη και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Όπως πολλά είναι και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. «Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ θεσμικά ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επειδή ελπίζουμε ότι ο διάλογος μαζί σας και με τους αρμόδιους Υπουργούς, μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις στα προβλήματα», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης έθεσε στον Πρωθυπουργό ως μείζονος σημασίας τα ζητήματα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, του αεροδρομίου «Μακεδονία», του προσφυγικού, της ανεργίας, του νέου ΕΣΠΑ, του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, της Αμφίπολης, του άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, αλλά και της πλωτής οδού Αξιού – Δούναβη.

Άξονας Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

Σε ότι αφορά στο οδικό έργο στο δρόμο Θεσσαλονίκη- Έδεσσα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε τα εξής:
 «Το μοναδικό σημαντικό οδικό έργο που δεν εξελίσσεται στην Κεντρική Μακεδονία είναι ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Πρόκειται για έναν δρόμο εθνικής σημασίας, που μπορεί να τονώσει την εξαγωγική και μεταφορική δραστηριότητα. Πρόκειται για έναν δρόμο με στρατηγική, οικονομική και αναπτυξιακή σημασία, που αναβαθμίζει και την ασφάλεια και ποιότητα των μετακινήσεων. Το έργο είχε απενταχθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, με ευθύνη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει κάνει όλες τις μελέτες, το έργο είναι απολύτως ώριμο και ζητώ από την κυβέρνηση να το χρηματοδοτήσει. Είναι ένα έργο ύψους 200 εκ. ευρώ, που μπορεί να ξεκινήσει αύριο το πρωί.»


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ποσες φορες ακομα εχει να τεθει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν θα σταματησετε να τους ψηφιζετε τοτε ισως χρηματοδοτηθει για να σας γλυψουνε λιγακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης Σηφάκης Βουλευτής Πέλλας29 Νοεμβρίου 2016 στις 3:14 μ.μ.

    Όταν δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα η Πέλλα και έχασε την Εγνατία (που η αρχαία χάραξη της ήταν από την πεδιάδα ( Πέλλα κλπ) και όχι μέσα από τα βουνά τρυπώντας το Βέρμιο) χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, χωρίς αντίσταση ούτε βουλευτών, ούτε Νομαρχών, Δημάρχων, φορέων της κοινωνίας. Μετά χάθηκαν τα 120 εκατομμύρια που υπήρχαν για αυτό το έργο επί των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ακόμη η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε οverbooking ( υπερκάλυψη) στους κωδικούς των οδικών αξόνων 180%, δηλαδή πέρασε χωρίς χρήματα 80% επιπλέον έργα στα προγράμματα, υπάρχουν τα συνεχιζόμενα κλπ. Το πάνδημο αίτημα της Πέλλας έχει τεθεί αρκετές φορές στον πρωθυπουργό και στον Υφυπουργό ΕΣΠΑ, υπάρχουν δυσκολίες στην χρηματοδότηση του με δεδομένη την πιο δύσκολη συγκυρία από ποτέ αλλά θα το παλέψουμε από κοινού όλοι ( μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση) για να γίνει πράξη το συντομότερο δυνατόν. Η Πέλλα πρέπει να φύγει από την συγκοινωνιακή απομόνωση που την καταδίκασαν οι πολιτικές των προηγούμενων χρόνων και με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και με τον προαστιακό σιδηρόδρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά όλα αυτά που λες.... Να δούμε εσάς τώρα.... και ο δρόμος με εσάς θα γίνει όπως κόψατε των ΕΝΦΙΑ....
      Άρε κακομοίρη να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, να μην πάρουμε και εμείς κατσίκα.... Δεν μας νοιάζει τι κάνουμε εμείς μας νοιάζει τι κάνανε οι άλλοι..... Μπορείς να μου πεις πως θα πάμε μπροστά έτσι????? φτάνει η κοροϊδία φορέστε παντελόνια και κάντε κάτι για τον τόπο..... από παπατζηλίκη Γιαννάκο χορτάσαμε αγόρι μου.....

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.