Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών για την επέτειο του Πολυτεχνείου



43 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την εξέγερση της νεολαίας μας απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, την εξέγερση του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό. Την εξέγερση στην οποία αψηφώντας κάθε κίνδυνο χιλιάδες νέες και νέοι δε δίστασαν να εναντιωθούν ανοιχτά στους στρατοκράτες και τους φασίστες, και να σταθούν με θάρρος και αυταπάρνηση απέναντι στα όπλα και τα τανκς τους πληρώνοντας με το ίδιο τους το αίμα την πίστη στη δημοκρατία, την προσήλωση στο αυτονόητο «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Την εξέγερση η οποία θα σήμαινε την απαρχή του τέλους για μία από τις πλέον μαύρες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας, μία περίοδο εγκλωβισμού συνειδήσεων, απαγόρευσης της ελευθερίας έκφρασης και λόγου, καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μία περίοδο συνώνυμη με τον τρόμο, με τη βία, με την καταστολή.

43 χρόνια όμως μετά οι ψυχές των ηρώων του Πολυτεχνείου δε μπορούν να ησυχάσουν. Δε μπορούν να ησυχάσουν όταν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Δε μπορούν να ησυχάσουν όταν στη γειτονική Τουρκία λαμβάνει χώρα μία άνευ προηγουμένου αυταρχική διολίσθηση με καθημερινά θύματα χιλιάδες πολιτικούς, δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, επιστήμονες, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, απλούς δημοκράτες και δημοκράτισσες. Δε μπορούν να ησυχάσουν όταν η Ευρώπη των Λαών μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε Ευρώπη των Τειχών. Δε μπορούν να ησυχάσουν όταν η μισαλλοδοξία και ο φασισμός μέρα με τη μέρα αναβιώνουν στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

43 χρόνια μετά τιμούμε τους ήρωες του Νοέμβρη του ’73 κρατώντας ζωντανή τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του αντιδικτατορικού και αντιφασιστικού αγώνα. Τους τιμούμε όμως και δεσμευόμενοι ότι θα συνεχίσουμε να προχωρούμε στο δρόμο που αυτοί χάραξαν, θα προχωρήσουμε συνεχίζοντας την πάλη για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ισότητα, για ελευθερία, για δημοκρατία, θα προχωρήσουμε συνεχίζοντας τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, για τον κόσμο που ονειρευόμαστε, για τον κόσμο που μας αρμόζει.

Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας (Γιαννιτσών)


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.