Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Έφη Αχτσιόγλου από τα Γιαννιτσά είναι η νέα υπουργός εργασίας


Το νεαρότερο μέλος της Κυβέρνησης μετά το σημερινό ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα είναι η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου που γεννήθηκε στα Γιαννιτσά! 

Η νέα υπουργός γεννήθηκε μόλις το 1985 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο. 
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.

Ήταν μία από τις... ευχάριστες εκπλήξεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, ενώ είναι διδάκτορας ερευνήτρια με... πολλά επιστημονικά και κομματικά ένσημα.

Πλούσιο βιογραφικό κα εμπειρία

Η Έφη Αχτσιόγλου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και τη γνωρίσαμε στα πολιτικά πράγματα της συμπρωτεύουσας όταν υπήρξαν φήμες ότι μπορεί να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, στη... λογική της επιλογής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα.

Στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου πέρασε από τα κομματικά όργανα, ενώ μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες, όπου ήταν επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.

Από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε... ανήσυχη και είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά, πάντως, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Αρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Πλούσιο βιογραφικό 31 χρόνων ...Χαχαχαααα

    Αφισοκολητρια κορόιδο που της έδωσαν την βόμβα να σκάσει στα χέρια της . Φάτε σανό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσυ τι βιογραφικο εχεις ρε σαϊνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ,ΑΝΟΗΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗ ΨΕΥΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν καταφερα να αποκτησω πολλες συστατικες επιστολες εως τα 50 μου απο εγοδοτες,η Εφη ομως σαν παιδι του κομματικου σωλην ,λογω του "αγωνιστη " μπαμπα στα 30 της με κομματικη μαγκια ,μας φορεσε γυαλι. Ικανοποιηθηκες τωρα ΒΟΔΙ?

      Διαγραφή
  3. Μπράβο κορίτσι! Και εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 31 χρόνων!Η νεότερη μνημονιακή υπουργός.Και μονο αυτο θα επρεπε να σας κανει να την λυπάστε και να την παρηγορειτε αντί να τις δίνετε
    συγχατητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΗ ΄΄ΕΚΤΕΛΕΣΗ΄΄

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗΣ
      Ένα ακόμα άτομο μπαρουτοκαπνισμένο στη βιοπάλη.
      Ο πολιτικός κόσμος της χώρας έχει γεμίσει από τέτοιους. Ακόμα και ο ίδιος και ο Κυριάκος και τόσοι άλλοι θέλαν και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο και να σώσουν την Ελλάδα.
      Τριάντα ενός έτους με διδακτορικό και σκληρή δουλειά, έδειχνε…..ανήσυχη, δεν ξέρω εμείς πόσο πρέπει να ανησυχούμε τώρα, έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων κ.λ.π κ.λ.π
      Λίγο Δαμανάκη μου θυμίζει η ιστορία, λίγο πολιτική εξέλιξη που να φτάνει σε θέσεις Επιτρόπων της Ε.Ε;
      Ο χρόνος θα δείξει αν και τα πράγματα είναι περισσότερο εύκολα για τέτοιου είδους καριέρες . Βρίσκεσαι σε πόστα κατάλληλα, υπογράφεις και στην ουσία υλοποιείς κανένα Μνημόνιο, δεν πιστεύω ότι την βάλαν για να χαράξει τη δική της εργατική πολιτική, και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνο γίνεσαι Επίτροπος, σε καμιά Παγκόσμια Τράπεζα ή οπουδήποτε αλλού σε βολεύει πάντως μακριά από την Ελλάδα που υποφέρει
      Εξάλλου το σύστημα ξέρει να ΄΄ανταμείβει΄΄ αυτούς που το υπηρετούν ή λάθος κάνω;

      Διαγραφή
  5. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ...ΑΣΠΡΟΙ-ΜΑΥΡΟΙ-ΚΟΚΚΙΝΟΙ-ΓΑΛΑΖΙΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΡΟΖ, ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ,,,,ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,,,ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ?...ΚΙ ΑΥΤΗ ΑΘΕΗ?...ΕΧΕΙ ΑΘΕΟΥΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΖΑΜΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ:
      Η μόλις 31 ετών υπουργός, ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει πως «το δίκιο το φτιάχνουν οι λαοί και όχι οι τεχνοκράτες της τρόικας», ενώ συμμετείχε σε αντιδράσεις εργαζομένων, με χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη της Coca Cola.

      Διαγραφή
  7. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΛΟΥΣΙΟ" ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΤΑ ΣΕ LIDL....ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ "ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΝΩΡΜΙΕΣ" ΠΟΣΆ ΞΕΡΕΙΣ ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

      Διαγραφή
  8. Σημερα 9/10 ακουσα ενα ωραιο ανεκδοτο απο φιλο Συριζαιο. Οτι η Εφη διαβασε και τις 1000 σελιδες του Μνημονιου, κατι που δεν μπηκαν στο κοπο οι προηγουμενοι ,μπλε ,πρασινοι, ροζ ,προκατοχοι της,και ειναι προς τιμην της.δηλαδη του λεω σιγουρα θα αγανακτισε απο τους επονειδιστους ορους που περιειχαν φανταζομαι, του απαντω, και θα εσκισε τα χαρτια,η θα αρνηθει να τους υπογραφει στο εξεις,η, απο ντροπη θα παραιτηθει . Δεν διαβασε ομως τους ορους του τελευταιου 3ου μνημονιου μνημονιου που εφερε το κομμα της μετα την απατη του δημοψηφισματος,ουτε θα διαβασει τους ορους του 4ου που ερχεται,γιαυτο και τοποθετηθηκε υπουργος για να τους ψηφιζει αδιαμαρτυρητα.Γιαυτο τοποθετηθηκαν 30ρηδες αφθαρτοι,αλλα και απειροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.