Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Αλμωπός στη Ξάνθη (βίντεο)




OΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 2-1
Δεν τα κατάφερε ο Αλμωπός Αριδαίας που τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τον Ορφέα Ξάνθης, σκορ όμως που δεν αποτυπώνει καθαρά την ανωτερότητα των γηπεδούχων στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, την οποία παρακολούθησε αρκετός κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να ανοίξει κεφάλι στο σκορ με τον Λάζαρο Μαυρόπουλο όταν μετά από την φοβερή εκτέλεση φάουλ του Μουμίν Ογλού από το ύψος της μεγάλης περιοχής και εξίσου θαυμάσια απόκρουση του Μένιου που έστειλε την μπάλα να χτυπήσει και στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ο Μαυρόπουλος πήρε την επαναφορά και σε άδεια εστία πλάσαρε για το 1-0. Και πάλι στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Ορφέα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Μελισσόπουλου αποδέκτης έγινε ο Λαζαρίδης που τροφοδότησε τον Χαλήλ Ιμπράμ, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι, και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Μένιο.

Ο Αλμωπός Αριδαίας κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όταν σε χέρι του Μακράκη μέσα στην περιοχή ο διαιτητής της συνάντησης υπέδειξε το πέναλτι με τον Ζαρογιάννη να νικάει από τα 11 βήματα τον Ρούφο και να μειώνει σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ καθώς μετά την σέντρα των παικτών του Ορφέα ο ρέφερι Ιωάννης Δρακίδης σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 75′  κέρδισε και ο Ορφέας πέναλτι μετά από παράβαση του τερματοφύλακα Μένιου πάνω στον Μουμίν Ογλού αλλά Λαζαρίδης δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 με τον Μένιο να αποκρούει σωτήρια στην δεξιά του γωνία.

Νωρίτερα είχαν χαθεί και άλλες ευκαιρίες. Στο 60′  ο Ορφέας έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει από πιο νωρίς τα τέρματα του όταν μετά από σουτ μέσα από την περιοχή του Μελισσόπουλου η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αλμωπού.  Ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο, η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού άνηκε στον Αλμωπό όταν στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης έγινε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Ρούφο να εκτινάσσεται και να απομακρύνει σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία. Στο 16′ η ομάδα του Ορφέα κατάφερε να απειλήσει και να ισοφαρίσει τις ευκαιρίες όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Μουμίν Ογλού αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Μελισσόπουλος που πλάσαρε ελάχιστα άουτ με τους παίκτες του Ορφέα να διαμαρτύρονται για πέναλτι μετά την επαφή που υπήρχε ανάμεσα στον Μένιο και τον Μελισσόπουλο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο 77′ ο Παπασυμεών αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με την ομάδα της Αριδαίας να μένει με 10 παίκτες μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χαλήλ, Μελισσόπουλος, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (74′ Χαλήλ Ιμπράμ) , Λαζαρίδης (93′ Κωτίδης), Μουμίν Ογλού (80′ Πασχαλάκης).

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Μένιος, Κιουλτσόπουλος (80′ Τσιρλίδης), Παπασυμεών, Ζαρογιάννης, Παπαζούδης, Ελευθεριάδης, Παντελίδης, Διαμαντίδης, Καραγιάννης, Τσιμτσιρίδης (57′ Ελευθεριάδης Θ.), Κώστας (63′ Σιδηρόπουλος).

Οι δύο προπονητές μίλησαν στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα της Ξάνθης

Παναγιώτης Καμαράκης: «Παίξαμε για πρώτη φορά μετά το ρεπό μας και την διακοπή του πρωταθλήματος σε επίσημο παιχνίδι και σίγουρα ήμασταν επιφυλακτικοί στην αρχή! Στο πρώτο 75λεπτο παίξαμε αναγνωριστικά, στη συνέχεια ανεβήκαμε κι ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο 45′ κάτι που μας έκανε πολύ καλό στον ψυχολογικό τομέα! Μιλήσαμε πολύ στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, είπαμε πως πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να εκμεταλλευτούμε τις αντεπιθέσεις και να πετύχουμε και άλλα γκολ. 7ο καταφέραμε και αυτό, δημιουργήσαμε κι άλλες ευκαιρίες, είχαμε και χαμένο πέναλτι κι όταν ο αντίπαλος μείωσε ήταν φυσικό να δεχτούμε και μια μικρή πίεση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, είναι πολύ φιλόδοξα παιδιά, δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις και άξιζαν τη νίκη. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι είχαμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα, που την παρακολούθησα στο παιχνίδι με τον Λαγκαδά και εντυπωσιάστηκα!

Όπως είχα τονίσει και τον Ιούλιο, δεν ξέρω σε ποια θέση Θα καταλήξουμε αλλά ξέρω καλά ότι στόχος μας είναι να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και αυτό διεκδικήσαμε και σήμερα. Συνεχίζουμε, κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι στα Γρεβενά, θέλουμε λίγο να ξεκουραστούμε και να συνεχίσουμε τη δουλειά. Όπως επίσης Θέλουμε να παρουσιάσουμε και νέα παιδιά στην αποστολή και στην ενδεκάδα, τα οποία αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες. Η επιτυχία στην Καλαμαριά ήταν μεγάλη αλλά την περιμέναμε.” Έχουμε παίξει 4 ματς εκτός και δεν έχουμε δεχτεί γκολ. Αυτό σίγουρα κάτι σημαίνει. Κρατάμε πάντα χαμηλούς τόνους και δουλεύουμε για το καλύτερο και στο επόμενο παιχνίδι»!

Γιώργος Τυριακίδης: «Συγχαρητήρια στον Ορφέα που δικαιούταν τη νίκη στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Μας επηρέασε η διακοπή, δεν ήμασταν έτοιμοι, αποπροσανατολιστήκαμε από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Χάσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο, κάναμε λάθη και μιλάω φυσικά για το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο πιέσαμε για την ισοφάριση, ο Ορφέας μας χτύπησε στις αντεπιθέσεις κι έτσι ήρθε η ήττα. Όταν δέχεσαι δύο γκολ δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι καλό, εμείς προβληματιζόμαστε με την ήττα, πρέπει να συνέλθουμε και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι μόνο για τη νίκη»!



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.