Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανελλήνιο Συνέδριο: «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα, Μαθαίνω να μην καπνίζω»-Βράβευση μαθήτριας από τα Γιαννιτσά



Στο πλαίσιο των δράσεων για την Πρόληψη του Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα, διοργανώνεται φέτος από την Αντικαρκινική Εταιρεία και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ». 
Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.
Το μαθητικό πρόγραμμα του συνεδρίου, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», στις 9.00π.μ., αφορά μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού, Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις δράσεων των μαθητών σχετικά με το κάπνισμα, μουσικό πρόγραμμα από μαθητές της Θεσσαλονίκης, καθώς και βράβευση έργων μαθητών, που προέκυψαν μέσα από τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον έλεγχο του καπνίσματος. 

Θα βραβευθεί η Γιαννιτσιώτισσα μαθήτρια που πήρε το Α΄ Βραβείο

Στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θα βραβευθεί και η 13χρονη μαθήτρια της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Μαρία Χρυσοστομάκη, για το πρώτο βραβείο που απέσπασε στον Διαγωνισμό με θέμα «το Παθητικό Κάπνισμα» και τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό οι μαθητές του Δημοτικού κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα» και οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, να γράψουν μια ανοικτή επιστολή ή ένα γράμμα, με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα». 
Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.
Στο συνέδριο μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υψώσουν την φωνή τους και θα στείλουν το ηχηρό μήνυμα για έναν «Κόσμο χωρίς Κάπνισμα». Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιταχθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη διαδικασία «στρατολόγησης» νέων καπνιστών και με μια οργανωμένη παρέμβαση στα σχολεία, να στοχεύσουμε κατευθείαν στην πρόληψη και στην ανάπτυξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, που αυτή θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος.
 Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.