Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πωλείται η Cyta Hellas



Την πώληση του 100% της Cyta Hellas θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» Κύπρου, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου έλαβε τη σχετική απόφαση και ήδη δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η πώληση της Cyta Ηellas θα γίνει ανεξάρτητα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της μητρικής εταιρείας Cyta. Για τον σκοπό αυτό, είναι πολύ πιθανό να προσληφθούν νέοι σύμβουλοι, δεδομένου ότι ο αρχικός σχεδιασμός για την αποκρατικοποίηση της Cyta δεν περιελάμβανε ξεχωριστή πώληση της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα.
Φαβορί θεωρείται η Vodafone

Στο παρελθόν, για τη Cyta Hellas είχε ενδιαφερθεί η Wind Hellas αλλά και η Vodafone Ελλάδος. Ωστόσο οι κρούσεις τις οποίες είχε πραγματοποιήσει η Wind Hellas προς την κυπριακή κυβέρνηση και τη μητρική εταιρεία, πριν από περίπου δύο χρόνια, δεν βρήκαν ανταπόκριση. Πάντως, φαβορί για την εταιρεία θεωρείται η Vodafone, με την οποία τόσο η μητρική εταιρεία στην Κύπρο, όσο και η θυγατρική στην Ελλάδα έχουν στενές εμπορικές σχέσεις.

Το θέμα Cyta Hellas είχε απασχολήσει εκτενώς κατά τους προηγούμενους μήνες και είχαν γίνει συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τα συνδικάτα αλλά και τη διοίκηση του οργανισμού. Πολλοί θεωρούν ότι η αποκρατικοποίηση αυτή στόχο έχει να αμβλύνει τις πιέσεις που ασκούνται στην κυπριακή κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση ολόκληρης της Cyta.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. απ το μυαλο σου το βγαζεις αυτο? ποιος το υπογράφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοι με αυτές τις πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.