Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H Πρέσβειρα του Βιετνάμ στην Έδεσσα (φωτο)


"Ο Μέγας Αλέξανδρος συναντά τον Χο Τσι Μινχ"

Τον Δήμο Έδεσσας επισκέφθηκε η Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ.Φουάνγκ και οι συνεργάτες της προκειμένου να συμμετέχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων με το τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος συναντά τον Χο Τσι Μινχ» ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Έδεσσας κ.Δημήτρη Γιάννου προκειμένου να τιμηθεί η σχέση του ηγέτη του Βιετνάμ με την γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Έδεσσα, την πρωτεύουσα του Ν.Πέλλας.


Η πρέσβης συμμετείχε σε συνάντηση στο δημαρχείο Έδεσσας όπου της έγινε αναλυτική παρουσίαση της έρευνας που έχει γίνει καθώς και η συλλογή των μέχρι τώρα στοιχείων που συνηγορούν ότι ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην περιοχή της Έδεσσας-Σκύδρας και της ευρύτερης περιοχής κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και μάλιστα ανάμεσα σε στρατιώτες από διάφορες περιοχές του κόσμου που βοήθησαν την Ελλάδα αλλά και την Έδεσσα με το έργο τους στα πρώτα τους βήματα αμέσως μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912.
Η βιετναμέζικη αποστολή παρακολούθησε την ειδική πολιτιστική διαδρομή που έχει σχεδιασθεί από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και ονομάζεται «Στα βήματα του Χο Τσι Μινχ». Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στην Δημόσια Βιβλιοθήκη και το ΚΑΠΗ όπου προσφέρθηκαν από τον πρόεδρο κ.Γιώγα Τάκη κεράσια και νερό, τα στοιχεία που αναγνώρισε ως ταυτότητα της πόλης ο Χο Τσι Μινχ στην συνέντευξη που έδωσε στον Εδεσσαίο πολεμικό ανταποκριτή Σόλωνα Γρηγοριάδη κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ.Αναστάσιος Δίου δήλωσε ότι η γνωστοποίηση αυτών των πληροφοριών μπορεί να αποτελέσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την ευρύτερη περιοχή. Την αποστολή συνόδευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φίλιππος Γκιούρος και η δημοτική σύμβουλος κ.Μαρούλα Κατσάρα-Βλάχου.
Ακολούθως η κ.πρέσβης απόλαυσε με ιδιαίτερη βραδιά που οργανώθηκε από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και περιείχε μουσική, ποίηση και γαστρονομία με ελληνοβιετναμέζικη κουζίνα στον Μύλο της Γεύσης στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας. Ο Μέγας Αλέξανδρος της Ασίας, ο Χο Τσι Μινχ και η αναφορά της μοναδικής και άγνωστης σε πολλούς σχέσης του με την περιοχή αποτελεί σύμφωνα με την πρέσβη ένα μοναδικό κρίκο επικοινωνίας και μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω δυνατότητες αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας. Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κυριακού υπεύθυνο πολιτιστικού τουρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης, η κ.πρέσβης έμεινε έκπληκτη με το μεγαλείο του νερού στις επισκέψεις που έκανε σε διάφορες περιοχές της γης του Αλέξανδρου και υποσχέθηκε να την επισκεφθεί σύντομα ξανά.
Την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογράφοι της Ελληνικής Τηλεόρασης που έχουν ξεκινήσει την δημιουργία έρευνας και ντοκιμαντέρ από το 2012 από την περίοδο ο πρώτος πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ.Binh Vu επισκέφθηκε την Έδεσσα και συνομίλησε με τον αείμνηστο Τρύφωνα Σιβένα ο οποίος έκανε και τις σημαντικές αποκαλύψεις για την άγνωστη έως τότε περίοδο της ζωής του Χο Τσι Μινχ και της σχέσης του με την Έδεσσα και την γη του Αλέξανδρου, την Πέλλα στην οποία αξίζει να δοθεί περισσότερη προσοχή πέρα από τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να προκύψουν απο την προώθηση θεμάτων αμοιβαίας πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ο βλαχοδημαρχος φιλοξένησε τους ομοϊδεάτες τους κι αυτός κάνει πάντα τον κινέζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.