VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Φυσάει Κόντρα": Να δρομολογηθούν άμεσα οι ενέργειες αποκατάστασης του χώρου του λατομείου Nησίου

Τη Δευτέρα 31-10-2015 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, με λίγο κόσμο όπως συνήθως 
Το πιο σημαντικό ίσως από τα θέματα  της ημερήσιας διάταξεις, ήταν το 13ο θέμα,  που αφορούσε τη λήψη απόφασης για τη μίσθωση του λατομείου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Νησίου.
Για την ιστορία να αναφέρω ότι το λατομείο βρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερου κάλλους και η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε περιοχή της ζώνης natura. Η μίσθωση που είχε συνάψει η εταιρεία με την τοπική κοινότητα Νησίου , για την εκμετάλευση του λατομείου είχε λήξει το 2007 και με απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου είχε δοθεί παράταση ενός έτους στην εταιρεία για αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς ήταν και συμβατική υποχρέωσή της . Μια αποκατάσταση φυσικά που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μέσα από δικαστικές προσφυγές και εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων  η εταιρεία καταφέρνει και βρίσκεται στο χώρο με την αδράνεια και της δημοτικής αρχής έως και σήμερα ,χωρίς να υφίσταται στην ουσία μίσθωση και χωρίς να εξασφαλίζονται οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας .
Το θέμα έρχεται εκ νέου στις 30/10/2015 στο δημοτικό συμβούλιο , που καλείται να αποφασίσει αν θα πρέπει να δεχθεί τα μισθώματα που θέλει να καταβάλει η εταιρεία. ( Για μια μίσθωση που ουσιαστικά είχε λήξει). Με απόφαση της πλειοψηφίας αποφασίζεται ο Δήμος να κάνει δεκτά τα χρήματα που είχε καταθέσει η εταιρεία στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και όλα αυτά παρά τις αντιδράσεις  σύσσωμης της αντιπολίτευσης που επισημέναμε ότι με τον τρόπο αυτό είναι σαν να νομιμοποιούμε την παρουσία της εταιρείας στο χώρο του λατομείου και την συνέχιση της δραστηριότητας της.
Η παραπάνω απόφαση με αριθμό 279/2015 απορίπτεται από τον Γ.Γ αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και το θέμα έρχεται ξανά στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτή την φορά υπάρχει και η εισήγηση της νομικής συμβούλου που  πολύ εμπεριστατομένα προσεγγίζει το όλο θέμα και στο τέλος εισηγείται  ότι ο δήμος θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες  ενέργειες ώστε η εταιρεία να διωχθεί από τον συγκεκριμένο χώρο και να διεκδικήσει όλες τις αποζημιώσεις  από την  εν λόγω εταιρεία, κρίνοντας φυσικά αυτό που από την αρχή υποστηρίζαμε ότι μίσθωση δεν υφίσταται.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι παρότι η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κρίθηκε στην ουσία παράνομη, υπήρχε η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου που συνηγορούσε σε αυτό , βρέθηκαν τέσσερις σύμβουλοι της συμπολίτευσης να εμμένουν στην προηγούμενη απόφασή τους και όταν μάλιστα έκανα κριτική για την στάση τους αυτή δέχθηκα προσωπική επίθεση ενός εξ αυτών, κάτι που φυσικά το θεωρώ τιμή μου.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει να έχει ενεργό λόγο και δράση για το  παραπάνω ζήτημα και η τοπική κοινωνία ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι ενέργειες αποκατάστασης του χώρου του λατομείου.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΤΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.......
  31-10-2015 ΗΤΑΝ ΣΑΒΒΑΤΟ....... ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΙΣ 30-10-2015.

  ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨEΙΣ:
  1. H ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΧΕΙ ΛΗΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΤΠΔ ΓΙΑΤΙ;
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ; ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ;
  2.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΝΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ;
  3. ΑΦΟΥ ΑΠΟΡPΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ;
  4. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ;
  ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;
  ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ;
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
  ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ Η΄ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
  TYXAIO;
  ΠΕΡΙΕΡΓΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια ακόμα ήτα του Γιάννου, Γκιούρος Γιώγας Μουράτογλου Ιατρίδου τα μόνα στηρίγματα του, η ομαδούλα που έδιωξε όλους τους "καθαρούς" δημοτικούς σύμβουλους του. Δήμαρχε παραιτήσου και ξανακατέβα με τον Τσώτσο εκεί που ανήκεις να δούμε πόσα αχλάδια έχει ο σάκος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…