Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση βουλευτή της Λάρισας για το… Nοσοκομείο Πέλλας!



«Μέχρι πότε θα παραμένει ακέφαλο το Nοσοκομείο Πέλλας;»

Μπορεί για όσα γράφουμε κατά καιρούς για το νοσοκομείο Πέλλας και κυρίως για το γεγονός ότι παραμένει χωρίς διοίκηση εδώ και ένα χρόνο περίπου, να μην παίρνουμε πειστικές απαντήσεις από τους πολιτικούς της Πέλλας αλλά και από τους αρμόδιους της κυβέρνησης, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του βουλευτή Ποταμιού από τη… Λάρισα Κωνσταντίνο Μπαργιώτα. Ο βουλευτής φέρνει το θέμα στη Βουλή και ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Υγείας: «Μέχρι πότε θα παραμένει ακέφαλο το Nοσοκομείο Πέλλας;»

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Tο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας με τις νοσοκομειακές μονάδες Έδεσσας και Γιαννιτσών παραμένει εδώ και 11 μήνες χωρίς Διοικητή. Αξίζει να τονιστεί ότι κενή θέση Διοικητή υπάρχει μόνο σε Πέλλα, Χίο και Ανατολική Αχαΐα, ενώ εκκρεμεί ο ορισμός σειράς Αναπληρωτών Διοικητών. Στην Πέλλα, για την ακρίβεια, όταν είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις Διοικητών, είχαν υποβληθεί βιογραφικά, αλλά κρίθηκαν ανεπαρκή και οι θέσεις επαναπροκηρύχθηκαν. Στις 14/10 έληξε η προθεσμία της 2ης προκήρυξης και έως σήμερα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. 
Η έλλειψη Διοίκησης έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση έντονων προβλημάτων στην οργάνωση και τη λειτουργία του. Πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι η αδυναμία στελέχωσης του Νοσοκομείου, αφού οι θέσεις των γιατρών, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, προκηρύσσονται με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δυο μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της έγκρισης του Υπουργού Υγείας. Τον Αύγουστο ορίστηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής των δύο Νοσοκομείων, αλλά έκτοτε δεν έγινε η παραμικρή κίνηση, ώστε να διοριστεί Διοικητής. Στα Νοσοκομεία οι ελλείψεις είναι πολλές. Συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας η τοποθέτηση επτά Επιμελητών Β’ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών -ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας, Ορθοπαιδικής, Ψυχιατρικής, Μαιευτικής Γυναικολογίας, Παθολογίας και Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας–Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας για την ΜΕΘ- και τεσσάρων συνολικά Επιμελητών Β’ στο Νοσοκομείο Έδεσσας και πιο συγκεκριμένα δύο επιμελητών Β’ ειδικότητας Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής για το ΤΕΠ, ενός Επιμελητή Β’ ειδικότητας Παθολογίας και ενός Επιμελητή Β’ ειδικότητας Παιδιατρικής. Ωστόσο, παρά την έγκριση πλήρωσης των θέσεων γιατρών και την προκήρυξη των εν λόγω θέσεων τον Ιούνιο, δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψή τους, επειδή δεν έχει οριστεί ακόμη Διοικητής. Ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά πότε θα οριστεί Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας, που οφείλεται η καθυστέρηση και ζητά να προσκομιστεί το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης με το οποίο η προηγούμενη διαδικασία κηρύχθηκε άκαρπη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης & AKE:

Προς: Τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Μέχρι πότε θα παραμένει ακέφαλο το Nοσοκομείο Πέλλας;»
Κύριε Υπουργέ, 
το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας με τις νοσοκομειακές μονάδες Έδεσσας και Γιαννιτσών παραμένει εδώ και 11 μήνες χωρίς Διοικητή. Αξίζει να τονιστεί ότι κενή θέση Διοικητή υπάρχει μόνο σε Πέλλα, Χίο και Ανατολική Αχαΐα, ενώ εκκρεμεί ο ορισμός σειράς Αναπληρωτών Διοικητών. Στην Πέλλα, για την ακρίβεια, όταν είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις Διοικητών, είχαν υποβληθεί βιογραφικά, αλλά κρίθηκαν ανεπαρκή και οι θέσεις επαναπροκηρύχθηκαν. Στις 14/10 έληξε η προθεσμία της 2ης προκήρυξης και έως σήμερα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. 
Η έλλειψη Διοίκησης έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση έντονων προβλημάτων στην οργάνωση και τη λειτουργία του. Πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι η αδυναμία στελέχωσης του Νοσοκομείου, αφού οι θέσεις των γιατρών, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, προκηρύσσονται με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δυο μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της έγκρισης του Υπουργού Υγείας. Τον Αύγουστο ορίστηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής των δύο Νοσοκομείων, αλλά έκτοτε δεν έγινε η παραμικρή κίνηση, ώστε να διοριστεί Διοικητής. Στα Νοσοκομεία οι ελλείψεις είναι πολλές. Συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας η τοποθέτηση επτά Επιμελητών Β’ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών -ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας, Ορθοπαιδικής, Ψυχιατρικής, Μαιευτικής Γυναικολογίας, Παθολογίας και Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας–Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας για την ΜΕΘ- και τεσσάρων συνολικά Επιμελητών Β’ στο Νοσοκομείο Έδεσσας και πιο συγκεκριμένα δύο επιμελητών Β’ ειδικότητας Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής για το ΤΕΠ, ενός Επιμελητή Β’ ειδικότητας Παθολογίας και ενός Επιμελητή Β’ ειδικότητας Παιδιατρικής. Ωστόσο, παρά την έγκριση πλήρωσης των θέσεων γιατρών και την προκήρυξη των εν λόγω θέσεων τον Ιούνιο, δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψή τους, επειδή δεν έχει οριστεί ακόμη Διοικητής. 
κατόπιν αυτών ερωτάστε:
Πότε θα οριστεί Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας; Που οφείλεται η καθυστέρηση; 
Παρακαλώ να μας προσκομίσετε το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης με το οποίο η προηγούμενη διαδικασία κηρύχθηκε άκαρπη.»

Ο ερωτών & αιτών βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαργιώτας - Λάρισας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Αν έχουν λίγη αξιοπρέπεια οι βουλευτές Πέλλας θα έπρεπε να παραιτηθούν όλοι.ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τοπικοι βουλευτες και μαλιστα οι κυβερνητικοιμ εχουν τα στοματα τους,βουλωμενα μαλλον με σκ...τ...! Η μια κλαιει το υπουργιλικι, ο αλλος δεν ξερει να μιλαει λογω: κατασκευαστικου σφαλματος! Και το Νοσοκομειο Πελλας κλαιει την καταντια του με τους αχρηστους αρμοδιους.... Αντε Εφη μας δειξε τη μαγκια σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε μάρτυρες τις κόντρας των δύο κυβερνητικών βουλευτών που αδιαφορούν για το κοινό καλό για το λαό της Πέλλας που τους ψηφίζει κοιτάζοντας μόνο την προσωπική τους κυριαρχία και πολιτική επιβίωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αν είναι αλήθεια ότι θα τοποθετηθεί διοικητής τον Ιανουάριο (δικό σας άρθρο), τότε οι βουλευτές μας, μαζί την υπουργό από τα Γιαννιτσά, πρέπει να εξαφανισθούν και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο νομό Πέλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη25 Νοεμβρίου 2016 στις 11:15 π.μ.

    Γραφειο Γιαννη Σηφακη
    Ο βουλευτης συνεχως επισκεπτεται και πιεζει τον Υπουργο και Αναπλ. Υπουργο Υγειας για να τελειωσει η εκκρεμοτητα με τον ορισμο Διοικητη στο Νοσοκομειο Πελλας. Ως τοτε η ενασχοληση του με τα θεματα του Νοσοκομειου ειναι καθημερινη ακομη και σε θεματα που θα επρεπε ( παρουσια Διοικητη) να αντιμετωπιζονται εξ ιδιων.
    Η καθυστερηση αυτη την στιγμη οφειλεται στον ορισμο νεου Γενικου Γραμματεα του Υπουργειου που προεδρευει της επιτροπης αξιολογησης.
    Ο βουλευτης θεωρει και το εχει εκφρασει σε ολους τους τονους οτι η καθυστερηση αυτη πρεπει να τελειωσει, απο την μια εχει σημασια η καλυτερη αξιοκρατικα επιλογη αλλα απο την αλλη δεν μπορει το Νοσοκομειο αλλο να περιμενει για την προσληψη των 14 μονιμων γιατρων που εχουν εγκριθει απο την κυβερνηση μετα απο 6 χρονια που δεν ςχει γινει καμια προσληψη.Θα συνεχιζει να πιεζει για την ταχυτερη επιλυση τοτ θεματος αυτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννη Σηφάκη μήπως -λέω μήπως- θα έπρεπε να αναλάβετε πιο ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ πρωτοβουλίες για αυτό που συμβαίνει με τον διορισμό του διοικητή αλλά και - ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα προμήθειας Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών; Οι ευθύνες σας ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ για το "εγκλημα" που συντελείται και στο μέλλον θα δώσετε λόγο (Όχι μόνο πολιτικά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δικαιώνεται απόλυτα η KARATZOVA για το άρθρο της σχετικά με την καθυστέρηση τοποθέτησης του διοικητή στο νοσοκομείο Πέλλας λόγω παραίτησης του Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας. Άλλωστε το "ομολόγησε" με την απάντησή του το γραφείο του Γιάννη Σηφάκη σε προηγούμενο σχόλιο- απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαντάσου δηλαδή να μην πίεζε για το θέμα. Σε τρία χρόνια θα βρίσκαμε διοικητή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.