Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"To θέατρο του παραλόγου" συνεχίζεται – Το Γενάρη (και αν) η τοποθέτηση διοικητή στο Νοσοκομείο Πέλλας




Δεν αναμένεται εντός του έτους να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα ονόματα των νέων διοικητών που θα καλύψουν τις 23 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της χώρας που προχώρησε το υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων και της θέσης διοικητή στο νοσοκομείο Πέλλας, με έδρα την Έδεσσα.

Και αυτό γιατί υπέβαλε οριστικώς την παραίτησή του πριν από λίγες ημέρες στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ο γενικός γραμματέας Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος, καθώς ο τελευταίος είδε τον Παύλο Πολάκη να παραμένει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ο Πέτρος Γιαννουλάτος είχε συγκρουσθεί πρόσφατα σφόδρα με τον Παύλο Πολάκη για το θέμα των χρηματοδοτήσεων σε ΜΚΟ της Ψυχικής Υγείας, με τον τελευταίο να ζητεί από τον Ανδρέα Ξανθό την απομάκρυνση του Πέτρου Γιαννουλάτου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο πρώην γενικός γραμματέας, πάντως, υποστήριξε πως αποχωρεί για προσωπικούς λόγους από το υπουργείο Υγείας και πως ήταν γνωστή και σεβαστή η απόφαση του από τους επικεφαλής του υπουργείου. 
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι θα πάνε πίσω πολλές «εκκρεμότητες» του υπουργείου Υγείας, μία εκ των οποίων είναι και αυτή των τοποθετήσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία της χώρας.
Να σημειωθεί ότι από τις 23 θέσεις που προκηρύχθηκαν μέσα στον Οκτώβρη, οι έντεκα (11) και συγκεκριμένα οι τρεις (3) διοικητή (Νοσοκομείο Πέλλας, Χίου και Ανατολικής Αχαΐας) και οι οκτώ (8) αναπληρωτή διοικητή και πέντε αναπλ. διοικητή προκηρύχθηκαν, καθώς η θητεία των σημερινών διοικητών λήγει μέχρι τέλος του έτους. Αυτοί είχαν παραμείνει στη θέση τους μετά τη μαζική αλλαγή διοικητών νοσοκομείων έως και τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Το «θέατρο του παραλόγου» για την θέση του Διοικητή

Σε ότι αφορά την κάλυψη της θέσης του Διοικητή στο Νοσοκομείο Πέλλας, με έδρα στο Νοσοκομείο Έδεσσας, εξακολουθεί το… «θέατρο του παραλόγου». Υπενθυμίζουμε ότι από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας είχε κηρυχθεί… «άγονος» ο  σχετικός διαγωνισμός που έγινε για την κάλυψη της θέσης και με απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη η θέση επαναπροκηρύχθηκε μαζί με τις υπόλοιπες που προαναφέραμε.
Φυσικά τώρα προηγείται η κάλυψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα Υγείας, δηλαδή: προκήρυξη, αξιολόγηση, απόφαση, δημοσίευση στο ΦΕΚ και τοποθέτηση. Στη συνέχεια, αφού αναλάβει καθήκοντα και ενημερωθεί σχετικά ο νέος Γ.Γ. Υγείας, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και απόφαση για την τοποθέτηση των νέων Διοικητών στα νοσοκομεία και φυσικά στο δικό μας της Πέλλας.
Από όλα τα παραπάνω, αλλά και σύμφωνα με όσα μας μετέφερε «πηγή» του Υπουργείου Υγείας, η κάλυψη της θέσης, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει καλό…. Γενάρη ή Φλεβάρη! 
Είναι καλό εδώ να (ξανα)υπενθυμίσουμε στους κυβερνώντες ότι το νοσοκομείο Πέλλας παραμένει «ακέφαλο» εδώ και ένα χρόνο περίπου (!!!), με ότι συνεπάγεται αυτό για την λειτουργία των νοσοκομείων Γιαννιτσών , Έδεσσας και των Κέντρων Υγείας.

Καθυστερούν και οι προσλήψεις 15 γιατρών

Στο μεταξύ, το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο Πέλλας συνεπάγεται ένα επιπλέον σοβαρότατο πρόβλημα: Δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία προσλήψεων συνολικά 15 γιατρών, 10 στα Γιαννιτσά και 5 στην Έδεσσα, οι οποίες προκηρύχθηκαν από τον περασμένο Ιούνιο και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν!  Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, για να προχωρήσει η διαδικασία, να γίνει δηλαδή η αξιολόγηση των αιτήσεων και σε τελική ανάλυση να γίνει η πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού, πρέπει να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλήρωσης Θέσεων των γιατρών, υπό την προεδρία του Διοικητή του νοσοκομείου έδρας, εν προκειμένω του Διοικητή του νοσοκομείου Πέλλας που έχει έδρα το νοσοκομείο Έδεσσας.

Εργαζόμενοι: «Ακόμη περιμένουμε…»

Και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Γιαννιτσών, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Υγείας και την ΠΟΕΔΗΝ, ακόμη περιμένουν:
- Την τοποθέτηση Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας, που θα κάνει τις εισηγήσεις για τον διορισμό ιατρών στο Νοσοκομείο μας. Η καθυστέρηση αυτή φέρνει τον κίνδυνο να χαθούν θέσεις ιατρών, μιας και ο χρόνος έχει φτάσει προς το τέλος της διαδικασίας. 
- Την στελέχωση με προσωπικό για κλινικές που δε μπορούν να εφημερεύσουν όλο το μήνα και κινδυνεύουν να κλείσουν. 
- Τον αξονικό τομογράφο που εμείς επιμένουμε και ζητάμε τα τελευταία χρόνια, εισπράττοντας μόνο υποσχέσεις.
- Τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που κάθε χρόνο ανακοινώνουν, αλλά ποτέ δεν φτάνουν στα Νοσοκομεία.
- Την επαρκή χρηματοδότηση για να μπορεί το Νοσοκομείο μας να είναι λειτουργικό.
Aπό τη σύνταξη karatzova.com


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.