Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μέχρι 30 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές ΟΓΑ πρώτου εξαμήνου 2016



Περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους έχουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ προκειμένου να εξοφλήσουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στο Α΄ εξάμηνο 2016. Σημειωτέον πως η αποστολή των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έχει ξεκινήσει από τις 29 Νοεμβρίου. 
Εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα περιλαμβάνεται προσαύξηση (επιτόκιο 8% ετήσιο), από την 1η του μήνα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016. Τα ειδοποιητήρια που αντιστοιχούν στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ενσωματώνουν το δεύτερο κύμα αυξήσεων, μετά από αυτό το καλοκαιριού. Οι νέες αυξήσεις στις εξαμηνιαίες εισφορές του ΟΓΑ θα κυμαίνονται από 70 έως 94 ευρώ. 
Σε περίπτωση που δεν πληρώσουν τις εισφορές θα επιβαρυνθούν με ετήσιο επιτόκιο 8%. Αν παράλληλα έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών (Νέα Αρχή, 100 δόσεις κ.α.), τότε κινδυνεύουν να βγουν εκτός ρύθμισης. Αν οι συνολικές οφειλές είναι άνω των 5.000 ευρώ, τότε θα μεταφερθούν στη «μαύρη λίστα» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και κινδυνεύουν με ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Θυμίζουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου οι εισφορές θα υπολογίζονται πλέον επί του εισοδήματος τους και για το 2017 θα κληθούν να καταβάλλουν το 18,7% των καθαρών εσόδων τους.

Αναλυτικά η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι: 

«Από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Α΄ εξαμήνου 2016 των αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων του ΟΓΑ και των εργατών γης, οι οποίες πρέπει να εξοφληθούν έως 30 Δεκεμβρίου 2016.
Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking. 
Στα ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνεται προσαύξηση του ν.4152/2013 (επιτόκιο 8% ετήσιο), από την 1η του μήνα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως την 30/12/2016. 
Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων, θα λάβουν τρείς (3) ειδοποιήσεις. Οι δύο αφορούν στις δόσεις Α΄ και Β΄ τριμήνου 2016 και η τρίτη στην τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά του Α΄ εξαμήνου 2016, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των ειδοποιητηρίων την 30/12/2016. 
Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, "Νέα Αρχή" και "Πάγια") και τηρούν τους όρους αυτής, δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2016. Η καταβολή της 1 τρέχουσας εισφοράς Α΄ Εξαμήνου 2016, θα γίνει ταυτόχρονα με τη πληρωμή της δόσης του μηνός Δεκεμβρίου 2016. Για το σκοπό αυτό, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο πληρωμής από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Υπηρεσίες προς το κοινό / Εκτύπωση εντύπων ρυθμίσεων). 
Ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 €, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Ε.Α.Ο., θα λάβουν ειδοποιητήριο μόνο με την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά. 
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις της Πάγιας Ρύθμισης των 12 Δόσεων του ν.4152/2013 μέσα από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Υπηρεσίες προς το κοινό / Υποβολή αίτησης Πάγιας ρύθμισης). 
Παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στις παροχές υγείας και αγροτικής εστίας και να μην επιβαρύνονται με το ετήσιο επιτόκιο του ν.4152/2013. Πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας 30/12/2016, δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί παράταση.»


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.