Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 3,5 χρόνια χωρίς Αξονικό Τομογράφο στο ΓΝ Γιαννιτσών! Πλουτίζουν τα ιδιωτικά κέντρα με τις ευλογίες της «αριστερής κυβέρνησης»



Κοντεύουν τριάμισι χρόνια (Ιούνιος του 2013) από όταν -λόγω σημαντικής βλάβης- ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών έπαψε να λειτουργεί. Αποτέλεσμα, οι ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία να υποχρεούνται όλα αυτά τα χρόνια, αν μπορούν μετακινηθούν και να περπατήσουν, να πηγαίνουν στα δύο ιδιωτικά εργαστήρια που έχουν Αξονικό Τομογράφο στην πόλη και όταν δεν είναι περιπατητικοί να αναγκάζεται το δημόσιο νοσοκομείο να δεσμεύει ασθενοφόρο και γιατρό για την μετακίνηση ασθενούς σε γειτονικό ή κεντρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. 

Η μετακίνηση αυτή, εκτός του ότι πολλαπλασιάζει το κόστος περίθαλψης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά ταμεία και για την ασθενή οικονομία της χώρας, περικλείει και τεράστιους κινδύνους για τον ασθενή, ενώ πολλές φορές συνεπάγεται και απώλεια χρήσιμου χρόνου για την διάσωση του ασθενούς. 

Να σημειωθεί ότι το Γενικό  Νοσοκομείο Πέλλας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας (που επίσης δεν διαθέτει αξονικό τομογράφο) εξυπηρετεί μία ευρύτερη περιοχή 140.000 ανθρώπων.  Οι μεγαλόσχημες ανακοινώσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα τοποθετούσαν το έργο, πότε στα ΕΣΠΑ, πότε στις δαπάνες της περιφέρειας, πότε στο προσεχές πενταετές, πότε σε χρόνο μετά από την έξοδο από την οικονομική κρίση και για όλα αυτά παρουσίαζαν έγγραφα, προϋπολογισμούς και διάφορα άλλα αποδεικτικά, αλλά… αποτέλεσμα μηδέν.
Εξαιτίας της κατάστασης αυτής που αγγίζει πια τα όρια του σκανδάλου, οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ως τοπική κοινωνία, και πράττουν το αυτονόητο που δεν μπορούν να μας παράσχουν αυτοί που πρέπει. Που δεν μπορεί να μας παράσχει μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται «αριστερή», να έχει σημαία της την αλληλεγγύη στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και γενικότερα στον συνάνθρωπό μας και επί των ημερών της να πλουτίζουν τα ιδιωτικά ιατρικά διαγνωστικά κέντρα... Που δεν μπορεί να παράσχει μια κυβέρνηση που την αποτελούν δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που αν σήμερα βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν «θα πετούσαν πέτρες» καθημερινά. Φανταστείτε τι θα έλεγε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο αν ήταν αντιπολίτευση και δεν είχε τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο Πέλλας για 11 ολόκληρους μήνες… Τι θα έλεγε αν δεν λειτουργούσε Αξονικός Τομογράφος στα δύο νοσοκομεία για τόσα χρόνια…

Με αφορμή την συγκρότηση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών και την διοργάνωση της συναυλίας αγάπης με την Ντιλέκ Κοτς για την προμήθεια του μηχανήματος από φορείς της Π.Ε. Πέλλας, αλλά και την πρόσφατη πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών να διαθέσει το ποσό του ενός (1) ευρώ, για κάθε δρομέα που θα συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο και στον αγώνα 6.000 μ. του Δρόμου Θυσίας του δήμου Πέλλας, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» το όραμα της αγοράς - δωρεάς Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. 
Αν τελικά τα καταφέρει η τοπική κοινωνία και σωθεί έστω μία ζωή, θα έχει επιτελέσει το καθήκον της. 
Όμως οι κυβερνώντες και όλοι οι πολιτικοί της Πέλλας -και όχι μόνο- θα πρέπει να βρουν μέρος να κρυφτούν!!!
Ο Πελλαίος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ας ήταν μόνο αυτό ...

    Η πληθώρα των ελλείψεων και των προβλημάτων είναι τέτοια, που απορεί κανείς με τις διάφορες δηλώσεις πολιτικών για την ... πρόοδο που σημειώνεται όσον αφορά την περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία. Σαν να είναι βγαλμένες από κάποιο παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα ιδιωτικά αδιάβαστε φιλαράκο που νομίζεις ότι πλουτίζουν, είναι μέσα για μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συριζα θελατε φατετον στην μαπα τωρα..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ωσαν αυτη η χωρα να "γεννηθηκε" μολις ανελαβαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.Πριν δεν υπηρχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που ανέλαβαν τι έγινε; Άρπαγες της εξουσίας, σαλτιμπάγκοι της πολιτικής.Επαναστάτες χωρίς αιτία.Λάθος επαναστάτες για την πάρτι τους.

      Διαγραφή
  5. Σημασία δεν έχει ποιός μας κυβερνάει αλλά το αποτέλεσμα. ...Ότι χάνονται ζωές εξαιτίας των ιδιωτικών συμφερόντων. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος είσαι..τα ιδιωτικά συμφέροντα που λες είναι παράπλευρη απώλεια. Η αιτία είναι η πολιτική για την υγεία τωρινή και παλιότερη..

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.