Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καπνοπώλες: Θα μπει λουκέτο στο 50 με 70% των περιπτέρων και των ψιλικατζίδικων




«Καταστρεφόμαστε», διαμηνύουν οι καπνοπώλες για τις νέες φορολογικές αυξήσεις στα τσιγάρα. 
Σε συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη προειδοποίησαν ότι θα μπει λουκέτο στο 50% με 70% των περιπτέρων και των ψιλικατζίδικων και θα παρουσιάσει έξαρση στο λαθρεμπόριο. 
Τόνισαν ότι οι τιμές θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά στα τσιγάρα και 60 λεπτά στα στριφτά. Όπως είπαν, τέτοια αύξηση δε σημειώθηκε ούτε όταν η χώρα άλλαξε νόμισμα και μπήκε στο ευρώ.
Ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος του ΕΕΘ και ο κ. Κων. Ιακώβου, Πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών τόνισαν ότι οι νέες αυξήσεις, εάν επιβληθούν όπως ψηφίστηκαν δεν θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα όπως ακριβώς έγινε και με τις προηγούμενες οκτώ διαδοχικές αυξήσεις μέσα σε μόλις επτά χρόνια, αφού:
- Η φορολογία στα τσιγάρα είναι 84% και στον στριφτό καπνό αγγίζει το 88%, αφήνοντας για ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα μόνο 16 λεπτά σε κάθε 1ευρώ.
- Έχει συρρικνωθεί δραματικά ο τζίρος της νόμιμης αγοράς των προϊόντων αυτών κατά 51%, σε σχέση με το 2009.
- Περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης μέχρι σήμερα έχουν βάλει λουκέτο. Στη Θεσσαλονίκη από τα 3.000 σημεία έχουν μείνει μόλις 1.300 και με το νέο νόμο εκτιμάται ότι θα κλείσουν τα μισά έως το τέλος του 2017!
Να σημειώσουμε ότι η κατάσταση με τα σημεία πώλησης καπνού και τα περίπτερα είναι αντίστοιχη και στις πόλεις και στα χωριά της Π.Ε.  Πέλλας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.