Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ίδρυση ανδρικού Τμήματος Ακαδημίας μπάσκετ "Ικαρων Γιαννιτσών"



Το ξεκίνημα  της λειτουργίας της μπασκετικής  Ακαδημίας των "Ίκάρων" Γιαννιτσών   πραγματοποιήθηκε το 2011 από τους  έμπειρους προπονητές Σπόντη Νίκο και Σερέτη Θεολόγο, όπου με αλματώδη ρυθμό , γονείς και παιδιά αγκάλιασαν το εγχείρημα τους  και αισίως φέτος,  την 6η χρονιά, ο  δραστήριος  σύλλογος αριθμεί πάρα πολλούς  μικρούς αθλητές και αθλήτριες.

Οι "Ίκαροι" όμως  δεν έμειναν εκεί, αλλά προχώρησαν  φέτος  και στην δημιουργία ανδρικής ομάδας, η οποία ξεκίνησε ήδη τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις   στην Β' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ , αποτελούμενη ,στο σύνολό της, από νεαρούς καλαθοσφαιριστές που αναδείχθηκαν από τα "σπλάχνα" των τμημάτων  των "Ικάρων"(  Ντιούδης Παρασκευάς Μπέρμπερι Θεόδωρος, , Σπόντης Στέργιος,  Βελισκάκης Χαράλαμπος, Αχλατλής Χρήστος, Τσέλα Μπεσιάν, Θωμαίδης Αναστάσιος, Φυτιλής Γιώργος, με την προσθήκη 4 μόλις   μεγαλύτερων-έμπειρων αθλητών ( Μισσιώνης Στέφανος, Χατζημωισίδης Θεόδωρος, Μανζτζούκης Γιώργος, Καζάκης Πέτρος)   υπό την καθοδήγηση του καινούργιου συνεργάτη της Ακαδημίας -  γνωστού προπονητή Κώστα Ντουβαλέτη.

Η  επισημοποίηση της απόφασης  αυτής από τους Σπόντη Νίκο και Σερέτη Θεολόγο,  ήδη προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον του μπασκετικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος  φαίνεται ν'  αγκαλιάζει με θέρμη και αισιοδοξία την καινούργια αυτή προσπάθεια των "Ικάρων", γεγονός που αντανακλάται στο  δραστηριοποίηση  αρκετών χορηγών αλλά  και την "αφύπνιση " και προσέγγιση αρκετών  ανθρώπων του  συγκεκριμένου αθλητικού χώρου  προς την ανερχόμενη μπασκετική Ακαδημία.

".....Στην παρούσα συγκυρία που πλήττει όλα τα  νοικοκυριά  και τα αθλητικά Σωματεία, οι "Ίκαροι"  αποφάσισαν  με  περίσσιο θάρρος και αισιοδοξία ,να επωμιστούν  το μεγάλο οικονομικό κόστος συντήρησης ενός ανδρικού τμήματος ,(οδοιπορικά, έξοδα διαιτησίας και γραμματείας, παράβολα συμμετοχής και θεώρησης δελτίων, έντυπα μεταγραφών κλπ.) αποτελούμενο κατά το πλείστο από  νεαρούς παίκτες που βγήκαν από τα "σπλάχνα "του Συλλόγου οι οποίοι  θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα  και τα επόμενα χρόνια, πιστεύοντας ότι θα μας κάνουν υπερήφανους με τις επιδόσεις και το ήθος τους! Ήδη πήραν το "βάπτισμα του πυρός" στην απαιτητική  κατηγορία των ανδρών" παίζοντας  κατά γενική ομολογία σύγχρονο ,ελκυστικό και νεανικό μπάσκετ - παρά την απειρία τους-  σημειώνοντας μάλιστα και την πρώτη τους νίκη απέναντι στην δυνατή ,έμπειρη και αξιόλογη  ομάδα του "Φιλίππου" Νέας Πέλλας ..."δήλωσε ο Σπόντης Νίκος ,υπεύθυνος προπονητής των "Ικάρων".

 "...Η φιλοσοφία του Δ.Σ. και του προπονητικού τημ, επικεντρώνεται στην παραγωγή και στήριξη των δικών μας  αθλητών, αξιοποιώντας την καλά οργανωμένες δομές μας.  Ενδεικτικά αναφέρουμε  ότι ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της ανδρικής μας ομάδας είναι τα 16 έτη (!)  με τον βενιαμίν να είναι μόλις 14 ετών!...Στα πλαίσια αυτά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και τα επόμενα χρόνια, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ισχυρής και αξιόμαχης ανδρικής ομάδας  αποτελούμενης από  παίκτες που θα βγαίνουν  από τα προγράμματα των ακαδημιών μας...".σημείωσε και ο  Σερέτης Θεολόγος .

Από το Γραφείο Τύπου των "Ικάρων" Γιαννιτσών


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.