Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΕ Πέλλας: Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την χειμερινή περίοδο



Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά: Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη και η ένωση των δυνάμεων 

Σε πλήρη σύνθεση συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας με δύο κεντρικά θέματα: την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων-παγετού και την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση σεισμών φαινομένων. Όπως τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Αηδονά, η ατζέντα της συνάντησης διαμορφώθηκε με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό πολιτικής προστασίας, αλλά και την τρέχουσα επικαιρότητα και, συγκεκριμένα, την αλληλουχία σεισμών με επίκεντρο στο Κιλκίς, χωρίς φυσικά να προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους πολίτες. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ο απολογισμός της θερινής περιόδου, η αντιμετώπιση των καταστροφών που σημειώθηκαν μετά από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, η επισήμανση των σημείων επικινδυνότητας σε διαβάσεις χειμάρρων στην επικράτεια της Π.Ε. Πέλλας (Ιρλανδικές γέφυρες), αλλά και οι εφαρμογές νέων τεχνολογιών και πληροφορικής που έχει αναπτύξει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. για την ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας (Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών και εφαρμογή Cerberus στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας). 

Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά, ευχαρίστησε τους επικεφαλής και τα στελέχη των φορέων για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση και, ιδιαίτερα, εξήρε την παρουσία των εθελοντικών οργανώσεων που συμβάλλουν στο έργο της πολιτικής προστασίας. Στην εναρκτήρια εισήγησή της η κα. Αηδονά αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η οποία ενισχύεται συνεχώς, αλλά και στον κοινωνικό ρόλο της πολιτικής προστασίας, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι για τα μέτρα πολιτικής προστασίας που λαμβάνει η πολιτεία. Επίσης, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για περιστολή των δημοσιονομικών δαπανών, επισήμανε την ανάγκη για συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστος Μαμαρίκας, ο Αν. Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Έδεσσας, Αλμωπίας, Πέλλας και Σκύδρας κκ. Μιχάλης Σαμλίδης, Αβραμίκας Στέφανος, Ανδρέας Καρραφυλιάς και Χρήστος Μακρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Βακουφτσής, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γιαννιτσών Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Αριδαίας Κώνστας Απόστολος, εκπρόσωποι της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος και το στέλεχος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλος, ο Αν. Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας κ. Χρήστος Οικονόμου και το στέλεχος κ. Μάρκος Μάρκου, τα στελέχη των Δασικών υπηρεσιών κκ. Παπαδόπουλος Ζαχαρίας, Δελής Αθανάσιος και Μωυσιάδης Κωνσταντίνος, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλμωπίας κ. Γιώργος Ιατρίδης, Πέλλας κ. Αλμαλιώτης Θωμάς και Σκύδρας κ. Αθανάσιος Λιάμπας, οι εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων κκ. Θεοδώρου Βασίλειος (ΕΔΟΜΑΚ «Ήφαιστος»), Γιαβανίδης Κωνσταντίνος και Κουκουράβας Αντώνιος (Ραδιολέσχη Έδεσσας), Ουζουνίδης Χρήστος και Καραχτσαρίδης Ανέστης (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Πέλλας), ενδιαφερόμενοι πολίτες, κ.ά. 

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Οργάνου θα είναι περί τα μέσα της Άνοιξης, για την προετοιμασία της θερινής περιόδου ενώ, εφόσον παραστεί ανάγκη, μπορεί να υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση όπως συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο ρόλος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας είναι υποστηρικτικός για τη λήψη αποφάσεων σε περιπτώσεις κρίσης, ενώ την ευθύνη συντονισμού και επιχειρησιακών παρεμβάσεων την έχουν οι συναρμόδιοι φορείς, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό καθεστώς πολιτικής προστασίας. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. επισκεψη στο Θεοδωρακι θα κάνουν ποτέ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοήθεια στα απομακρισμενα χωριά στα παιδιά και στην
    τρίτη ηλικία όταν τα
    Παιδιά έχουν ελάχιστα πράγματα
    να ασχοληθούν δραστηριοτητες
    Τίποτα ( αθλητισμός μουσική κτλ)ένα δημόσιο δικό τους
    Χώρο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
    Βιβλιοθήκη κτλ τότε και
    αυτά αν δεν μάθουν από μικρα
    Σιγά σιγά ξεφεύγουν η οικογένεια
    Προσπαθεί αλλά δύσκολη μάχη
    Και όταν πάνε και γυμνάσιο
    Τσιγάρο μηχανάκια ποτά
    Τσιγαριλικι προτεινουμε ενειμερωσει από δομές του
    ΔΉΜΟΥ στα ακριτικά σχολεία
    Αθλητισμό Αθλητισμό οργάνωση
    αγώνων για να αλλάξουν νοοτροπία
    από μικρή ηλικία τρόπο σκέψης
    Βάλτε αντιδήμαρχο απομακρισμενων
    Χωριών για να βλεπει άμεσα τα
    Προβλήματα ας προσπαθεισουμε
    να κρατήσουμε κόσμο σε αυτα
    τα ακριτικά χωριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φετινές γιορτές είναι
    αφιερωμένες στο χαμόγελο του
    παιδιού μπράβο πολύ σωστά.
    Είμαι μάνα όμως και κλαίω
    τα δικά μας παιδιά στα ακριτικά χωριά θέλουν απαραίτητα πράγματα για να
    μεγαλώσουν ο παιδικός ψυχικος
    Κόσμος έχω πάρει πολλές φορές
    τηλέφωνο το χαμόγελο του παιδιού για να ρωτήσω για τα
    Παιδιά που μεγαλώνουν στα
    απομακρισμενα χωριά για συμβουλές πρέπει να έρχονται
    σε επαφή με το πολιτισμό κάπου
    Κάπου σε ξέρω σας φέρεται
    παράξενο αλλά δεν έχετε τα
    Παιδιά σας στα σκοτάδια αντί να
    βάζουν περισσότερες λάμπες στο
    Χωριό αν καεί μία έρχονται μετά από ένα μήνα για μας έχει
    μεγάλη αξία η μία λάμπα είναι
    πολιτισμός τα μικρά παιδιά
    Θέλουν ένα δικό τους Χώρο να
    βρίσκονται να παίζουν χωρίς
    Κίνδυνο τώρα όμως όχι θα
    Προσπαθήσουμε θα θα .Απλά πράγματα σαν παιδιά ας φροντίσουμε τα δικά μας παιδιά πρωτα όλων των απομακρισμενων Χωριών της
    Αλμωπιας ας γίνει κάτι και για
    μας.ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΕ
    ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.