Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημερωτική εκστρατεία - Τι συμβαίνει με τα αδέσποτα της Έδεσσας;




Η νομοθεσία για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προβλέπει ότι ο οικείος δήμος υποχρεούται στη στείρωση, τον εμβολιασμό, την τοποθέτηση microchip, την αποπαρασίτωση και την επανένταξή τους στον αστικό χώρο, καθώς πρόκειται για ζώα συντροφιάς και όχι άγρια ζώα που μπορούν να επιβιώσουν στη φύση. Με βάση τα παραπάνω ο νόμος προβλέπει και υποχρεώνει τον Δήμο Έδεσσας και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας να πραγματοποιούν όλες τις παραπάνω δράσεις σχετικά με τα αδέσποτα.
Ο αριθμός των αδέσποτων ζώων εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες όπως ο αριθμός των ζώων που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, η στείρωση ή όχι των αδέσποτων ζώων, η στείρωση ή ο έλεγχος των γεννήσεων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και οι συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων.
Αυτή τη στιγμή στην πόλη της Έδεσσας διαβιούν 35 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εμβολιασμένα, διαθέτουν microchip και έχουν καταγραφεί στην ειδική βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επίσης, υπάρχει μεγάλος αριθμός ζώων που διαβιούν στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Έδεσσας και βρίσκονται σε πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμών. Κάποια εξ αυτών δέχονται ιατρική φροντίδα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις ζώων με σπασμένα άκρα, διάφορους τραυματισμούς και ασθένειες, ενώ υπάρχουν και πολλά εγκαταλειμμένα κουτάβια.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ζώα αυτά θα πρέπει να επανενταχθούν στο αστικό περιβάλλον, από όπου προέρχονται, δηλαδή κυρίως την πόλη της Έδεσσας. Ο Δήμος Έδεσσας, προκειμένου να παραμείνει ελεγχόμενος ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στην πόλη και να μη δημιουργηθούν προβλήματα από τη συμβίωσή τους με τους ανθρώπους, επιμένει περισσότερο στη λύση της υιοθεσίας των ζώων που ζουν στο Καταφύγιο. 
Για το λόγο αυτό καλεί όσους συμπολίτες μας σκέφτονται να γίνουν ιδιοκτήτες σκύλου να υιοθετήσουν ένα από τα ζώα του Καταφυγίου. Είναι μία πράξη αγάπης και κοινωνικής υπευθυνότητας!

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Αν ήμουν από άλλη πόλη και διάβαζα αυτή την ενημέρωση όντως θα ψάρωνα και θα νόμιζα οτι η Έδεσσα είναι Ελβετία .
    Δυστηχώς ζώ στην Έδεσσα , έχω κυνηγηθεί από τσομπανόσκυλα , έχουμε κόψει το βραδυνό περπάτημα από ξενία , lidl , νομαρχία και κανα περίεργο στενό . Τα βράδια έχουμε τους σκυλοκαβγάδες για συντροφιά και ξυπνάμε όταν τσιρίζουν λες και τα σφάζουν .
    Μην πώ για το παιδάκι που το δάγκωσαν στο πρόσωπο και θα μεγαλώνει με τις ουλές ...

    Καληνύχτα δήμαρχε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΛΑΓΑ ΠΑΡΤΑ ΕΣΥ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ANEKDOTO¨: εΝΑς ΠΑΠΠΟΥς, απο ενα χωριο, εκνευρισμενος τηλεφωνει σε γραφειο Αντιδημαρχου καθαριοτητας του μεγαλυτερου Δημου του Νομου! Ποιον ζητατε τον ρωταει μια υπαλληλος . Τον υπευθυνο για τα αδεσποτα σκυλια απανταει ο παππους ! Σωστα καλεσατε του απαντα η υπαλληλος! τι προβλημα εχετε? Α μπε κοριτσι μου της απανταει οπαππους στο χωριο τα αδεσποτα γιναν πιο πολλα απο εμας! δεν μπορουμε να βγουμε στο δρομο! τα εγγονια τα περναω με το τρακτερ απο τη πλατεα για το σκολειο! παντου σκυλια ! φοβομαστε και οι μεγαλοι! Μην φοβαστε κυριε μου ,του απαντα η υπαλληλος ! δεν υπαρχει κινδυνος,διοτι τα σκυλια ειναι στειρωμενα! Α μπε δεν θα μας γαμ...σ..ουν ! απανταει ο παππους ! θα μας δαγκασουν!!! Αφηστε τα περι υιοθεσιας ζωων! Ας αναλογιστουν οσοι εχουν μη στειρωμενα ζωα, ας γινει μητρωο κατοχων κατοικιδιων και να τιμωρουνται οταν τα εγκαταλειπουν,επειδη τους περναει το μερακι,!1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαζέψτε τα όλα.Μια μικρη μειοψηφία δήθεν φιλοζωων κουμανταρει τη ζωή των περισσοτέρων.Το τρόπο θα οξυνθεί.Έλεος πια με τα ζωα.Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πράγματι να γελάς με την ανακοίνωση του Γραφείου "Προπαγάνδας" "....Αυτή τη στιγμή στην πόλη της Έδεσσας διαβούν 35 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εμβολιασμένα ...... ".
    Καλά. Τα 35?? συνολικά αδέσποτα σκυλιά είναι ένας τόσο μεγάλος αριθμός ζώων και δεν μπορούν να εμβολιαστούν όλα.
    Σοβαρευτείτε επιτέλους εκεί στο Δήμο. Δεν απευθύνεστε σε ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΠΑΔΙ.ΚΑΙ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αντεξει τα αγαπαω τα ζωα ειμαι φιλοζωος αλλα ενταξει οχι και φανατικος ενοειτε αλλα ενταξει κριμα ειναι τα αδεσποτα να τα κλειδωνεις σε ενα χωρο αλλα ειναι και μερικοι ανθρωποι που φοβουνται ειδικα τα βραδια....ενας απο αυτους ειμαι και εγω γιατι με ειχε ορμιξει ενα αδεσποτο και μου εσκησε το παντελονη και απο τοτε τα φοβαμε, θα μου πειτε οτι τα σκυλια δεν ορμανε ετσι μονο οταν τα πειραξεις για να αμηνθουν αλλα προσοπικα εγω δεν το πηραξα το σκυλι απλα ηταν καμια μανα και περασα απο το δρομο που ειχε τα κουταβια της και προσπαθουσε να τα προστατεψει....αλλα σκεφτητε λιγο αν ηταν ενα μικρο παιδακι στην θεση μου τι θα γινοταν....μετα δεν μπορω να βγαλω το σκυλι μου βολτα και ο καθενας γιατι μαζευονται ολα τα αδεσποτα σε αυτο και ορμανε και οχι μονο σε εμενα σε πολλους ανθρωπους που βγαζουν τα σκυλια τους βολτα ....εγω προτινω απλα οπως παλια να τα μαζευουν τα αδεσποτα για το λογο που σας ειπα και εκει οποιος θελει να περνει και να το μεγαλωνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΣΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΤΣΙΠΑΡΟΥΝ Η ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ Η ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΛΟΤΣΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΝΑ ΖΑΡΟΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΜΗΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ. ΛΥΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΤΕΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗΣ ΜΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.