Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θ. Τζάκρη - Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΥΠΑΑΤ για τα Προγράμματα Leader 2014-2020



Συνεργασία είχε σήμερα η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Π.Α.Α. με τον ειδικό γραμματέα κ. Κασσίμη και υπηρεσιακούς παράγοντες για τα προγράμματα LEADER που υπέβαλε η Αναπτυξιακή Πέλλας (Ομάδα Τοπικής Δράσης) για την νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020).

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας στην κ. Τζάκρη, εγκρίθηκε το πρόγραμμα που υπέβαλε η Αναπτυξιακή Πέλλας έχοντας περάσει και την πρώτη και την δεύτερη φάση της αξιολόγησης και μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει η κατανομή των κονδυλίων στο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης LEADER. Η Αναπτυξιακή Πέλλας θα πρέπει να προβεί σε προκήρυξη των δράσεων τοπικού προγράμματος σε δυνητικούς δικαιούχους (δημόσιο, δήμους και ιδιώτες επενδυτές). 

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι στο LEADER  έχει υπαχθεί όλη η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πλην των αστικών κέντρων των Γιαννιτσών και της Έδεσσας.

Η Αναπτυξιακή Πέλλας έχει υποβάλει στο τοπικό της πρόγραμμα τις εξής δράσεις για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις:

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- Βελτίωση (συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής αναβάθμισης), αποκατάσταση και επέκταση δημοσίων κτιρίων για κοινωφελή χρήση, για δραστηριότητες όπως διενέργεια εκδηλώσεων, άθληση, εκπαίδευση (μουσεία, εκθετήρια, βιβλιοθήκες κλπ), δημιουργία πολυχώρων, στέγαση υπηρεσιών ή/και τοπικών επαγγελματιών με σκοπό την επίδειξη και πώληση τοπικών προϊόντων. 
- Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου.
- Έργα υποδομών ή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.
- Έργα δημιουργίας, ανάπτυξης ή βελτίωσης υποδομών και υπηρεσιών αναψυχής, πολιτισμού, καθώς και ενέργειες ανάδειξης και προβολής για την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής.
- Έργα που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- Αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων (μεταποίηση).
- Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας αξίας του αγροτοδιατροφικού τομέα.
- Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων.
- Στήριξη της δημιουργίας, εκσυγχρονισμού και επέκτασης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
- Ενέργειες συνεργασίας και δικτύωσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενισχυόμενων παρεμβάσεων μπορεί να ανέλθει μέχρι τις 600.000 ευρώ, εκτός των έργων που αφορούν διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, καθώς και έργων ύδρευσης στα οποία ο συνολικός προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει μέχρι 2.000.000 ευρώ. Για τα έργα που αφορούν άυλες ενέργειες ο συνολικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ για δημοσίου χαρακτήρα έργα και το ποσό των 100.000 ευρώ για ιδιωτικού χαρακτήρα έργα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα κατανεμηθεί σε όλες τις αναπτυξιακές επιχειρήσεις  της  χώρας είναι 433.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη).

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 αναμένονται από την Αναπτυξιακή Πέλλας οι προκηρύξεις προς τους τοπικούς επενδυτές (δημόσιο, δήμοι και ιδιώτες επενδυτές).


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.