Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποιοι πρώην ΟΝΝΕΔίτες «οδεύουν» προς τη Βουλή (Ονόματα)


Σύμφωνα με τα parapolitika.gr από τους παλαιότερους Οννεδίτες δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου Λάκη Βασιλειάδη στην Πέλλα

Το τελευταίο διάστημα, λόγω και της δημοσκοπικής ανόδου της Νέας Δημοκρατίας, αυξάνονται συνεχώς τα στελέχη ανά την Ελλάδα που επιδιώκουν να «κλειδώσουν» μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Ιδιαίτερη βαρύτητα φαίνεται να δίνουν από την Πειραιώς στην ουσιαστική ανανέωση των ψηφοδελτίων με νέα και άφθαρτα πρόσωπα.

Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, τους πολιτευτές αλλά και τα παλαιότερα στελέχη που επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη προεκλογικό αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα, έντονο είναι το ενδιαφέρον κορυφαίων πρώην στελεχών της ΟΝΝΕΔ που διαχρονικά αποτελεί το πιο ζωντανό κομμάτι της γαλάζιας παράταξης και το «φυτώριο» των νέων στελεχών της. 

Είναι αλήθεια ότι από τη σημερινή ΟΝΝΕΔ δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για πρόσωπα που μπορεί να ξεχωρίσουν μελλοντικά και να διεκδικήσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια, ωστόσο από την απερχόμενη διοίκηση της «γαλάζιας» νεολαίας έχουν ήδη βγει μπροστά κορυφαία στελέχη τα οποία μάλιστα φαίνεται ότι θα έχουν και αξιόλογη παρουσία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι άνθρωποι που από τα φοιτητικά τους χρόνια αφιέρωσαν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους σε «αγώνες» εντός και εκτός αμφιθεάτρων υπερασπιζόμενοι τις αρχές και τις αξίες της «γαλάζιας» παράταξης, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ.
Πρώτος απ’ όλους, που φαίνεται να έδωσε και το έναυσμα στους ανθρώπους της γενιάς του, για το επόμενο βήμα, είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, Σάκης Ιωαννίδης. Ο νεαρός οικονομολόγος θα είναι από τους πρωτοεμφανιζόμενους στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β’ Αθήνας. Κατά κοινή ομολογία υπήρξε από τους πιο μαζικούς και επιτυχημένους προέδρους της «γαλάζιας» νεολαίας, έχοντας «φανατικούς» υποστηρικτές στο πλευρό του. Μέχρι στιγμής όλοι μιλάνε για δεδομένη εκλογή του, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, ωστόσο ο ίδιος κρατάει χαμηλούς τόνους και έχει ξεκινήσει σκληρή δουλεία με συναντήσεις και έντονη παρουσία του στη Β’ Αθήνας. 

Γι’ αυτόν που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα για το που θα πολιτευτεί είναι για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Μητσόπουλο, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στο Νομό Φθιώτιδας απ’ όπου και κατάγεται. Έχει υπάρξει και αυτός από τα πιο δυναμικά στελέχη της «γαλάζιας» νεολαίας, προερχόμενος από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, έχοντας αποδείξει την αγωνιστικότητα του και την επιθυμία του να προσφέρει στην παράταξη απ’ όπου και αν κριθεί απαραίτητο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας ή θα μεταφερθεί σε άλλη εκλογική περιφέρεια. 

Ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Τσώκος, ο οποίος έχει περάσει με επιτυχία από όλες τις βαθμίδες της «γαλάζιας» νεολαίας, ανήκει στα αυτοδημιούργητα στελέχη διατηρώντας, ταυτόχρονα με την δραστηριότητα του, γι’ αρκετά χρόνια δικό του γραφείο ως γεωλόγος. Ο πρώην Οννεδίτης έχει αποφασίσει να δώσει τη «μάχη» του σταυρού στην περιφέρεια Αττικής όπου και ήταν ξανά υποψήφιος στις εκλογές, με λίστα, του Σεπτεμβρίου του 2015. Μέχρι στιγμής έχει μία αξιόλογη παρουσία με παρεμβάσεις και συναντήσεις, έχοντας και αυτός στο πλευρό του φίλους και συναγωνιστές από την περίοδο της ΟΝΝΕΔ. 

Στην Α’ Πειραιά φαίνεται να κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα του πρώην Οννεδίτη και νυν αντιδημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μελά, ο οποίος μετά και την μέχρι τώρα επιτυχημένη του πορεία και στο Δήμο, απ’ ότι όλα δείχνουν, θα αποτελέσει μία σοβαρή υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε και τη «βαριά» κληρονομία που έχει από τον πατέρα του Παναγιώτη Μελά, που υπήρξε επί πολλά χρόνια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και από τα πιο ιστορικά στελέχη της παράταξης. 

Δεδομένη θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα, στη Β’ Αθήνας, του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου της νεολαίας του ΕΛΚ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Ο νεαρός δικηγόρος έχοντας περάσει από τη «γαλάζια» νεολαία κατάφερε να ξεχωρίσει διεθνώς καταφέρνοντας να εκλεγεί πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΥEPP). Υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, στη Β’ Αθήνας. 

Στην Α’ Αθήνας από τα νέα πρόσωπα που φαίνεται να ξεχωρίζουν και να αποτελέσει μία δυνατή υποψηφιότητα είναι ο νεαρός πολιτικός μηχανικός, Βασίλης Αξιώτης, ο οποίος έχει κάνει ήδη μία αξιοσημείωτη προσπάθεια στις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, μπαίνοντας από νωρίς στη «μάχη» του σταυρού. Μαχητικός και αγωνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αφού πέρασε από τις πιο κομβικές θέσεις της «γαλάζιας» νεολαίας, συνέχισε τις σπουδές του στο Columbia της Αμερικής. 

Από τους πρώην Οννεδίτες που φαίνεται να ξεχωρίζουν είναι και ο Τόλης Παπαποστόλου στη Φθιώτιδα, του οποίου η υποψηφιότητα φημολογείται ότι έχει «κλειδώσει» για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι από αυτούς που ζουν και γνωρίζουν καλό τον τόπο καταγωγής του και έχει πραγματική διάθεση για προσφορά, όπως τονίζουν όσοι τον γνωρίζουν. Σημαντική ήταν η συμβολή του στο τελευταίο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, όπου ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και του «χρεώθηκε», σε μεγάλο βαθμό, η επιτυχημένη διεξαγωγή του. 

Επίσης από την ίδια γενιά προέρχεται και ο Ευβοιώτης Νίκος Λυσιγάκης, ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον τόπο καταγωγής του. Προερχόμενος από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία στην ηγετική ομάδα της ΟΝΝΕΔ και μετά στο κόμμα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του για την Εύβοια. 
Από τους παλαιότερους Οννεδίτες δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του νεαρού δικηγόρου Γιώργου Κώτσηρα, στην περιφέρεια Αττικής, του δικηγόρου Νεκτάριου Φαρμάκη στην Αιτωλοακαρνανία, του Φίλιππου Φόρτωμα στις Κυκλάδες, του επίσης νεαρού δικηγόρου Χάρη Λαζάνη στα Ιωάννινα, του περιφερειακού συμβούλου Λάκη Βασιλειάδη στην Πέλλα, του Αντώνη Γραβάνη στη Ροδόπη καθώς και του Κώστα Χρήστου στην Πρέβεζα. 
Πηγή: parapolitika.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. αυτός δεν ήταν που κατέβηκε απέναντι στην ΝΔ στις περιφερεριακες εκλογες;
    κανένας αντάρτης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ φτάνει πια αυτή η σαχλαμάρα
    ΝΔ στα λόγια αλλά στην πράξη ότι μας συμφέρει, ευχαριστούμε αλλά ΔΕΝ θα πάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλικες κλικες κλικες...αυτοι που νοιαζονται πραγματικα για τον τοπο ,δυστυχως τους καταπινει το συστημα..αντε να παει μπροστα ο τοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν 'οδευουν'θα προσπαθήσουν να οδεύσουν ...αν ο λαός τους το επιτρεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους εκπαιδεύουν πως θα πηδήξουν τον λαό καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.