Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Μοναχική κουρά και χειροτονία π.Ιωάννη Σαρακινλή (φωτο)




Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 17.00, στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας έγινε η μοναχική κουρά του κ. Ιωάννη Σαρακινλή, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια του Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό και τέλεσε την ακολουθία της κουράς, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δέβρελης προσήγαγαν τον υποψήφιο στο μοναχικό σχήμα. Ο νέος μοναχός έλαβε στην ρασοευχή το όνομα Καλλίνικος, ενώ οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς ομίλησαν κατά το πέρας της ακολουθίας.

Την επομένη, Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στον ίδιο Ιερό Ναό,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Καλλινίκου.

Κατά την προσφώνησή του προς τον π. Καλλίνικο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Σήμερα όλους μας συνήγαγε εδώ η χάρις του Παναγίου Πνεύματος. Ιερείς και από την Μητρόπολη μας και από άλλες Μητροπόλεις κατέκλυσαν τον ναό, για να συμμετάσχουν στην χαρά της χειροτονίας του μοναχού Καλλινίκου. Στην χειροτονία φανερώνεται το πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτός που λαμβάνει το χάρισμα της ιερωσύνης συνεχώς στην ζωή του φανερώνει τον Χριστό και στο πρόσωπό του οι πιστοί βλέπουν τον Κύριό μας Ιησού. Γι᾿ αυτό όμως και αργότερα, μετά θάνατον, ο Χριστός θα ζητήσει λεπτομερή απολογία για το τι έκανε ο κληρικός κατά την ιερατική του διακονία». Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε στον χειροτονούμενο, ότι από δω και πέρα θα κρίνεται από τους ανθρώπους, και μάλιστα αυστηρά και πολλές φορές άδικα. Δεν πρέπει να δειλιάζει και να αποθαρρύνεται ενθυμούμενος τον λόγο του Κυρίου, «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι». Από την άλλη, επειδή θα επαινείται από τους ανθρώπους και ως ιερέας θα επιτελεί σπουδαία και ιερά έργα, θα πρέπει να προσέχει να είναι πάντοτε ταπεινός και να μην υπερηφανεύεται. Ακόμη θα πρέπει να αγωνίζεται πάντοτε να προοδεύει στην πνευματική ζωή και να μην μένει στάσιμος ή να χαλαρώνει την αγάπη του προς τις εντολές του Ευαγγελίου. Τέλος, επαίνεσε τον χειροτονούμενο, ο οποίος από μικρής ηλικίας δόθηκε στην αγάπη του Χριστού αλλά και τους γονείς του, που δεν του έφεραν ποτέ κανένα εμπόδιο στην θεία του κλήση.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν: ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Αριδαίας Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, πνευματικός του π. Καλλινίκου, κληρικοί από τις Ιερές Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Δράμας και Φλωρίνης, ιερείς της περιοχής και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Δ. Μπίνος και πλήθος πιστών.
Ο π. Καλλίνικος είναι 26 ετών και κατάγεται από τους Τσάκους της Αριδαίας. Θα διακονεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.
Φωτογραφίες: Φωτογραφείο Χατζηματθαίου Αριδαία


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.