Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αλλά και στο σύνολό της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό να αντιμετωπιστούν ακόμη πιο αποτελεσματικά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ανακοίνωση του δήμου Πέλλας σχετικά με τον εκχιονισμό και τη ρίψη αλατιού στο δήμο: 
«Από το πρωί της Τρίτης που ξεκίνησε η χιονόπτωση και ο παγετός στο δήμο Πέλλας, ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα  νυχθημερόν και συνεχίζει την προσπάθεια  ώστε να παραμείνει λειτουργικός και προσβάσιμος ολόκληρος ο δήμος και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.  Ο εκχιονισμός και η ρίψη αλατιού γίνεται με επιτυχία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρ’ όλα αυτά οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και με αντιολισθητικές αλυσίδες όπου απαιτείται. Λόγω των φαινομένων αυτών με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας η περιφερειακή ενότητα Πέλλας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». 

Τι προβλέπεται για την Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

«Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης» σημαίνει πως ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε μία τέτοια περίπτωση, με τη συνδρομή και εργολάβων στο έργο του αποχιονισμού, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο μηχανισμός της Περιφέρειας για τον καθαρισμό των δρόμων και την εξυπηρέτηση των πολιτών σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που βρισκόμαστε.
Σ’ ότι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Όπως ενημερώνουν κύκλοι της Π.Ε. Πέλλας τα μηχανήματα των δήμων και της Π.Ε. επεμβαίνουν συνεχώς όπου υπάρχει ανάγκη για να είναι οι δρόμοι όσο το δυνατόν πιο καθαροί και να είναι ασφαλής η κίνηση των οχημάτων, αλλά και να ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα τα αιτήματα που υπάρχουν.
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους τους δήμους ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα προβλήματα που τυχόν εκδηλώνονται.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.