Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΟ Αριδαίας - Εξαπλατάνου: Κίνηση αυτοκινήτων σε στρατιωτική φάλαγγα (βίντεο)


Οι εργασίες παρέμβασης στην Επαρχιακή οδό Αριδαίας – Εξαπλατάνου φαίνεται ότι ολοκληρώθηκαν. Ως τελευταία «πινελιά» χαράχθηκε η οριζόντια σήμανση του δρόμου. Όμως η εικόνα του όλου έργου δεν ανταποκρίνεται σε προδιαγραφές οδοποιητικού έργου έτους 2017 και ……. Οι ισόπεδοι κόμβοι που όφειλαν να οριοθετούν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, ένας για κίνηση προς τα αριστερά και δύο για κίνηση ευθεία στις διασταυρώσεις προς Βορεινό και Ριζοχώρι, ανύπαρκτοι. Μικρή διαπλάτυνση της οδού, χωρίς να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διπλής λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Ούτε έγινε προσπάθεια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα παρακείμενα καταστήματα και άλλα κτήρια, να γίνει ξεχωριστή παρακαμπτήρια οδός με 2 – 3 εισόδους κατά το μήκος της, ώστε η κίνηση στον κεντρικό άξονα να μένει ανεπηρέαστη. Αντίθετα τοποθετήθηκε διπλή διαχωριστική γραμμή σε όλο το μήκος του δρόμου, απαγορεύοντας την προσπέραση!!, καθιστώντας δηλαδή υποχρεωτική την κίνηση των αυτοκινήτων σαν σε στρατιωτική «φάλαγγα». 

Το μέτρο της απαγόρευσης, λόγω αδυναμίας – ανικανότητας να τηρηθούν ευρωπαϊκές προδιαγραφές έργου, καταδεικνύει για άλλη μια φορά την ελληνική νοοτροπία. Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η «απαγόρευση» με πινακίδες σημάνσεως χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση που οι αρμόδιοι λόγω………….. (αφήνετε στην κρίση των αναγνωστών μας η απάντηση…..) αδυνατούν να συντονισθούν με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και τις εξελίξεις της τεχνολογίας σε παρόμοιες περιπτώσεις, αρνούμενοι να δουν το μέλλον κατάματα και με σοβαρότητα.


Αξιότιμοι κύριοι υπεύθυνοι του έργου, όποιον θώκο κατέχετε ….

Τα οδοποιητικά έργα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον κάθε τόπο, τον κάθε Δήμο, την Πατρίδα μας γενικότερα, αποτυπώνοντας την «εικόνα» μας στους Ευρωπαίους συμπολίτες μας και όχι μόνο. Αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για να επισκεφτεί ο τουρίστας την περιοχή μας, χωρίς να κινδυνεύει να πληρώσει το τίμημα αυτό με «επίσκεψη» σε Νοσοκομείο ή ακόμη και με την ίδια του τη ζωή. 

Το όραμα, η προοπτική για το μέλλον αυτού του τόπου είναι άμεσα εξαρτημένα από τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ και την πρόσβαση των τουριστών στην περιοχή μας, μέσω του οδικού δικτύου. Όλα τα έργα σχετιζόμενα με αυτόν και κυρίως το οδικό μας δίκτυο πρέπει να σχεδιάζονται και να χαράζονται όχι ευκαιριακά, όχι στο «γόνατο», αλλά λαμβάνοντας υπόψη το Εθνικό αυτό «Κεφάλαιο». Οφείλουν επιπλέον να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες της αυξημένης ιπποδύναμης των καινούργιων αυτοκινήτων που τα οδηγούν ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, τα παιδιά συγγενών, φίλων, κατοίκων αυτής της χώρας όπως και επισκεπτών της. Γιατί αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου και πρέπει πάση θυσία να περιφρουρήσουμε την σωματική τους ακεραιότητα, με έργα υψηλών οδικών προδιαγραφών. Εκτός και αν θεωρούμε ότι η εφαρμογή του Κώδικα οδικής κυκλοφορίας με απαγορεύσεις και ποινές αποτελεί μονόδρομος επιλογή για την εξασφάλισής της.

Αυτό δυστυχώς μόνο από τις ποινικές ευθύνες απαλλάσσει τους υπευθύνους του έργου, κάθε έργου που έχει σχέση με οδικό δίκτυο, την εμπλοκή τους δηλαδή σε δικαστικές περιπέτειες. Όμως δεν τους απαλλάσσει συνειδησιακά, ούτε φυσικά και όλους εμάς, αν παραμένουμε σιωπηλοί και αδρανείς χωρίς να αναδεικνύουμε παρόμοια προβλήματα. Δεν φθάνει δηλαδή απλά να απευχόμαστε να συμβούν τροχαία ατυχήματα αλλά να ενεργούμε έμπρακτα και μεθοδικά για την αποφυγή τους.

Δείτε την ΕΟ Αριδαίας - Εξαπλατάνου ύστερα από τις παρεμβάσεις:  




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Αν θέλετε υπεύθυνη απάντηση να απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία και να δημοσιεύσετε την απάντηση που θα λάβετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To όριο σε αυτό το δρόμο είναι 70 χλμ/ώρα μετά τις εργασίες (πριν γίνουν , ήταν 90) . Αν κάθε μέρα ένα περιπολικό κάτσει εκεί για 2 ώρες , όχι παραπάνω , σε ένα μήνα θα έχουμε πλεόνασμα ως κράτος εκατομμύρια € !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώw με την ίδια λογική εχει διπλή γραμμή μπροστά στην είσοδο προς το LIDL. Δηλαδή αυτος που έρχεται απο Εξαπλάτανο απαγορεύεται να στρίψει προς το LIDL, ενώ αυτός που βγαίνει απο το LIDL απαγορεύεται να στρίψει προς την Αριδαία. Γελάει ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι επιχειρηματίες του δρόμου αυτού και όχι μόνον να μην μονο απαιτούν αλλά να προσφέρουν κιόλας. Είναι υποχρέωση τους.Μια τέτοια είναι θέσεις ασφαλείας των κάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DEN EINAI EGNATIA ODOS NA TREXEIS
    70 KLM EINAI TO ORIO......EITHELA NA GNORHZA TO DHPLOMA SOU ESY STO LOTTO TO KERDHSES?????
    H STO XARHSANE
    AN SOU PW OTI EISAI EPHKHNDHNOS OTAN ODHGAS
    DE NOMHZW NA YPERBALO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.