Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από τέλη Φεβρουαρίου η επιστροφή για το αγροτικό πετρέλαιο του 2015




Ολοκληρώθηκε η καταβολή στους δικαιούχους των οφειλόμενων ποσών για το β’ εξάμηνο του 2013 και ολόκληρο το 2014 γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή ερωτήματα των αγροτών σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου που προορίζεται για αγροτική χρήση (αγροτικό πετρέλαιο).
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παραγωγοί θεωρούν ότι τα χρήματα που τους πιστώνονται δεν είναι ούτε τα μισά απ’ αυτά που περίμεναν, με βάση την εμπειρία τους.
Όσον αφορά τα χρήματα για την επιστροφή του ΕΦΚ για το έτος 2015, αυτά σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου, θα καταβληθούν στους δικαιούχους από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2017.
Τυχόν οφειλές των δικαιούχων προς Ασφαλιστικούς φορείς και προς Δ.Ο.Υ. συμψηφίζονται σύμφωνα με το άρθρο 83 του Ν.Δ.356/74 (Κ.Ε.Δ.Ε), αναφέρεται από το Οικονομικών.
Επειδή όμως παρατηρείται μεγάλο μπέρδεμα και σύγχυση πάνω σε αυτό το θέμα, σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς πληρώνουν ως επιστροφή ΕΦΚ για το πετρέλαιο, πως γίνεται ο υπολογισμός της επιστροφής και τι απομένει να περιμένουν οι αγρότες για να μπορούν να προγραμματίσουν ανάλογα. 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Συγνώμη για όλες τις αρχές που στην πραγματικότητα δεν έχουν καθόλου αρχές ούτε σεβασμό προς τους υπόλοιπους πολίτες γιατί αυτοί απλά έχουν βολευτεί, αλλά αυτά που έχουν πιστωθεί είναι τα πετρέλαια του ενός μήνα από την ποσότητα που καταναλώνεται! Εκτός αυτού όμως το να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των αγροτών δεν είναι λύση γιατί πλέον κανένας αγρότης δεν είναι αμόρφωτος όπως παλιότερα και γνωρίζει πολύ καλά τα δικαιώματά του και ξέρει να τα διεκδικεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.