Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πάνω από 3.000 καρναβαλιστές στο Εδεσσαϊκό Καρναβάλι 2017 (βίντεο)


Kορυφώθηκαν χθες το απόγευμα οι αποκριάτικες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Έδεσσα, με τη μεγάλη παρέλαση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.000 καρναβαλιστές. 
Ο καιρός «κράτησε» και βοήθησε να γίνει η παρέλαση, με τον κόσμο λίγο μετά τις 17:00 ώρα να πλημμυρίζει το κέντρο της Έδεσσας για να παρακολουθήσει την παρέλαση. 
Στην κορυφή της παρέλασης η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Έδεσσας και ακολούθησαν οι πάντα εντυπωσιακές μαζορέτες της Έδεσσας που συνοδεία τυμπανιστών έδωσαν τον τόνο και το ρυθμό για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. 
Με την σειρά παρέλασαν το Εδεσσαϊκό Θέατρο με θέμα την  επερχόμενη παράσταση «ο Βαφτιστικός», το 8οΔημοτικό Σχολείο Έδεσσας με μια απίστευτη συλλογή στολών από προηγούμενα καρναβάλια και συνέχισε ο αρχαιότερος σύλλογος της Έδεσσας ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος με την στολή Via Venetoέπιασε τις βενετσιάνικες καταβολές του.
Ακολούθησε ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος, Η Ολιβ & ο Ποπάυ, ο Κάπτεν Αμέρικα και η παρέα του, οι Τζαμαϊκανοί, τα 101 Σκυλιά της Αλμωπίας, οι Μπυροσβέστες,  ο Τζόκερ & η Χαρλευ, οι Viva Mexico, o Ποπάυ & η Ολιβ, οι Ρακοσυλλέκτες και οι Μαύροι Κύκνοι με την ομάδα των Εδεσσαίων φοιτητών «Δεν θα πάρω ποτέ πτυχίο». 
Τον ήχο και την Μουσική συντόνισαν οι Εδεσσαίοι DJ Τάσος Σιάνος και Μάκης Χρήστου. 

Στην διάρκεια της παρέλασης τον ουρανό της Έδεσσας φώτισαν και πάρα πολλά βεγγαλικά.
Λιγότερες οι συμμετοχές των αρμάτων αλλά το κέφι και τα νιάτα απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το Εδεσσαϊκό καρναβάλι είναι το κέντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Πέλλα.  

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: 





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Συγχαρητήρια στον δήμαρχο ! Που παρά την οικονομική κρίση κατάφερε να περάσουμε μερικές ώρες ξεγνοιασιάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΧΑΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
      ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.
      ΑΡΤΟ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ , ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΑΡΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      Διαγραφή
    2. Γιατί ρε φίλε 11&28 ο δήμαρχος σε πλήρωσε και χόρευες μαζί του, και που είδες την οικονομική κρίση, τα κουβούκλια στους καταρράκτες 60 χιλιάρικα τα πληρώσαμε εγώ και εσύ και είναι για πέταμα, ήμαρτον κύριε. Εσύ δήθεν 1&42 που βρέθηκες στον παράδεισο πάρε ένα μπουκάλι βότκα και κανε παρέλαση κάθε μέρα στον πεζόδρομο μιας και αγαπάς την παρέλαση. Άντε εκεί στο γραφείο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ντυθείτε ΓΛΕΤΣΟΣ και ψήστε το ψάρι και από μια μεριά μόνο αν θέλετε. Τα ίδια λέγαν και έγραφαν επί Σοντρα και τον πήγαν στο σπίτι του.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο!Όχι σαν τον Μπινο ο οποίος μόνο για τα πανηγύρια είναι.εφέ και φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπίνο συγχαρητήρια για το έργο σου, από το γραφείο προπαγάνδας Εδεσσας είναι τα σχόλια και όχι από Αριδαία. Ανέδειξες την ΑΛΜΩΠΙΑ και συνεχίζεις, μπράβο.

      Διαγραφή
  3. Ρεζίλι έγινες μπινο σε όλο το νομό μόνο το κέφι σου κοιτάς μια μικρή πόλη δεν είσαι άξιος να την κάνεις να διασκεδάσει μια φορά τον χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπινο παραιτησου εσύ και οι αυλικοι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μάπα ήταν ..εκτός από τους τυμπανιστές και τις μαζορέτες..επίπεδο χωριού, μεθυσμένοι όλοι..υπάρχουν και άλλοι τρόποι να γιορτάσει κανείς την αποκριά, πάντως όχι αυτή η ξεφτίλα της έδεσσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Ξινιλες?
      2) Στραβοκοιμηθηκες?
      3) Δεν έκανες sex?
      4) Σε πληρώνουν να λες παπαριες

      Διαγραφή
    2. Εσύ φαντάζομαι γιορτάζεις με τσάι στην τηλεόραση. Μόνο για τέτοια γλέντια σε κόβω...
      Μια χαρά ήταν το καρναβάλι, με πολύ κέφι και νεολαία. Που την είδες την ξεφτίλα της Έδεσσας δεν μπορώ να καταλάβω...

      Διαγραφή
  6. Πολύ ξενέρωτος είσαι ρε φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα τα παιδιά ωραία αλλά δεν υπήρχε ήχος. Οι τυμπανιστες ακούγονταν μόνο αλλά αυτό περιοριζονταν σε απόσταση λίγων μέτρων. Τέτοιες εκδηλώσεις χωρίς σοβαρές ηχητικες εγκαταστάσεις κατεβάζουν το επίπεδο σε επίπεδο πανηγυριου ενός μικρού χωριού. Απορώ πως έγινε αυτό φέτος και χάλασε τα πάντα. Ένας απλός περίπατος χωρίς κεντρική μουσική υποστήριξη. Υπεύθυνοι της ομάδας ρωτήστε ειδικούς ήχου και μην αρκειστε σε ότι σας λένε διάφοροι παντογνωστες. Στο θέμα αυτό που είναι και το βασικότερο όλων πιάσατε πάτο. Πιο κάτω δεν γινόταν. Πρόταση για να σοβαρευτειτε του χρόνου να μην κάνετε το ίδιο τραγικό λάθος που τα χάλασε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δηλαδή στο χωριό Έδεσσα δεν μπορούν να υπάρχουν και άλλες απόψεις;μόνο αν είναι ξινισμένος κανείς; γιατί δεν δέχεστε τις διαφορετικές απόψεις. Το καρναβάλι ήταν απαράδεκτο και κάθε χρόνο φτωχαίνει..γιατί δεν το βλέπετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι κανείς γι αυτό?
      Τι προτείνει να γίνει για να αλλάξει (όπως λες)

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους πρέπει να δούμε την αλήθεια, το καρναβάλι ειδικά φέτος δεν είχε επιτυχία ως προς την προσέλευση επισκεπτών. Γιατί δεν το βλέπουμε, φυσικά και μπράβο στα παιδιά που παρέλασαν στους τυμπανιστές που στήριξαν με τη παρουσία τους ακόμα και στη φιλαρμονική. Ο Δήμος απέτυχε, και είναι οφθαλμοφανές, δεν κατάφερε να παντρέψει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου με το ξενόφερτο αυτό έθιμο που αρέσει στη νεολαία και όχι μόνο, και είναι καλό για όλους να γίνετε. Κράτησε ένα δίωρο και τέλος, ακόμα και την επόμενη μέρα με το κάψιμο του καρνάβαλου και μετά τα πυροτεχνήματα γάβγιζαν μόνο τα σκυλιά στον πεζόδρομο. Το τελευταίο απαράδεκτο, το ότι για να δει κάποιος το έθιμο "ΛΑΜΚΕΣ" έπρεπε να πλήρωση 2 ευρώ. Ευτυχώς υπάρχει η Νάουσα, τα λουτρά του πόζαρ και η Έδεσσα δέχτηκε επισκέπτες. Δεν θέλω να γράψω άλλα, δυστυχώς αυτός ο τόπος δεν θα αλλάξει ποτέ όσο μερικοί ασχολούνται με το πως θα τονώσουν το εγώ τους και δεν θέλουν το καλό των πολιτών αυτού του δήμου. Όσο για αυτόν που ρωτά για το τι κάνεις εσύ, πρέπει να ρωτήσει όλους αυτούς που δεν μας αφήνουν να κάνουμε, εκτός αν είναι ένας από αυτούς.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.