Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγ. Μακρίδου: «Να τοποθετηθεί ο αξονικός στα Γιαννιτσά» - Σκληρή επίθεση στον Γ. Σηφάκη


Σκληρή επίθεση εξαπολύει στον Γιάννη Σηφάκη, το μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-μέλος Τομέα Πολιτικών Υγείας ΠΑΣΟΚ και απόφοιτη Διοίκησης Υγείας, Αγάθη Μακρίδου, με αφορμή σχόλιο του βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ στην Η.Ε. Karatzova.com, σχετικά με το άρθρο μας για την Υγεία και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην προμήθεια Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Πέλλας.
Μάλιστα η κα Μακρίδου, μεταξύ άλλων, παίρνει ξεκάθαρη θέση  για το που θα πρέπει να τοποθετηθεί ο Αξονικός Τομογράφος επισημαίνοντας ότι «η ορθολογική χρήση του αξονικού τομογράφου επιτάσσει την τοποθέτησή του στην Νοσοκομειακή Μονάδα των Γιαννιτσών, διότι διαθέτει τον κατάλληλο χώρο, την αδειοδότηση και το προσωπικό ώστε να λειτουργήσει την ίδια μέρα τοποθέτησής του».
Επίσης, κάνει λόγο για «παρασκηνιακές διεργασίες» και αποδίδει στον κ. Σηφάκη την αντίληψη ότι «τα νοσοκομεία αποτελούν τσιφλίκια σας» σε ότι αφορά στο θέμα ορισμού νέου Διοικητή και νέου Δ.Σ.»

Ολόκληρη η επιστολή της κας Μακρίδου έχει ως εξής:

«Επιτέλους φτάνει η παραφιλολογία για τον αξονικό τομογράφο»

«Τον τελευταίο καιρό διαδραματίζεται έντονο πολιτικό παιχνίδι γύρω από το θέμα αγοράς του αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν. Πέλλας.
Αποκορύφωμα το σχόλιο Γραφείου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Σηφάκη Γιάννη που μόνο αποστροφή μπορεί να προκαλέσει.
Κε Σηφάκη τι εννοείτε με την φράση «Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή του νοσοκομείου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όλο το θέμα θα κλείσει»; 
Επίσης, τι εννοείτε όταν λέτε «ο Βουλευτής που εγκαίρως παρενέβη, προς το συμφέρον και των δύο νοσοκομείων, για να αποφευχθεί μη ορθολογική κατανομή απολύτως χρήσιμων πόρων έχει ενημερώσει τους πολίτες  για τις δρομολογούμενες εξελίξεις»;
Για να μπαίνουν επιτέλους τα πράγματα στην θέση τους και να ακουστεί η αλήθεια, που όλοι οφείλουμε στους πολίτες της Πέλλας, τονίζω τα εξής:

Πρώτον, η ορθολογική χρήση του αξονικού τομογράφου επιτάσσει την τοποθέτησή του στην Νοσοκομειακή Μονάδα των Γιαννιτσών, διότι διαθέτει τον κατάλληλο χώρο, την αδειοδότηση και το προσωπικό ώστε να λειτουργήσει την ίδια μέρα τοποθέτησής του. Η Νοσοκομειακή Μονάδα Εδέσσης δεν πληροί, ακόμη, τις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα αν τοποθετηθεί ο αξονικός εκεί να μείνει στο κουτί κι οι ασθενείς να εξυπηρετούνται πάλι από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τους ιδιώτες. Αυτό δημιουργεί ταλαιπωρία στους ασθενείς και επιπρόσθετο πρόβλημα στις υγειονομικές υπηρεσίες του νομού, καθώς τα ασθενοφόρα απασχολούνται με τις διακομιδές για αξονικούς στην Θεσσαλονίκη (τουλάχιστον 10 ημερησίως από νομό Πέλλας) και καλείται το ΕΚΑΒ που πρέπει να εξυπηρετεί κατεπείγουσες και ΜΟΝΟ ανάγκες να καλύψει όλο τον νομό μας είτε αυτό αφορά εξιτήρια, είτε ατυχήματα, κτλ. Οπότε αμέσως δημιουργείται ρήγμα στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών της Πέλλας.

Δεύτερον, το κόστος διακομιδών προς την Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή του Κράτους για αξονικούς σε ιδιώτες είναι υπέρογκο. Πραγματικά είναι πολύ ειρωνικό την στιγμή που ματώνει με περικοπές ο ελληνικός λαός κι επειδή ευαγγελίζεστε την τακτοποίηση των πεπραγμένων του Κράτους, να κινείστε στην αντίθετη κατεύθυνση.
Τρίτον, και πολύ βασικό, παραλείπετε συνεχώς να ενημερώνετε τους πολίτες του νομού ότι λόγω της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων τα περιστατικά από όλο τον νομό Πέλλας θα εξυπηρετούνται κατά επείγουσα προτεραιότητα βάσει του οργανισμού των ενοποιημένων κλινικών, ενώ στην Θεσσαλονίκη τηρείται σειρά προτεραιότητας με αναμονή.
Τέταρτον, εντύπωση προκαλεί ότι παρόλο που η απόφαση της ΥΠΕ κινείται στην σωστή κατεύθυνση για άμεση αποσυμφόρηση της κατάστασης και άμεση εξυπηρέτηση των Πελλιωτών, εσείς επιμένετε με την συμπεριφορά σας να ρίχνετε στον καιάδα τους ασθενείς του νομού που χρήζουν διάγνωσης από αξονικό τομογράφο.

Τέλος, όταν λέτε ότι θα κλείσει το θέμα με τον νέο Διοικητή και το νέο Δ.Σ. υπονοείτε, προφανέστατα, παρασκηνιακές διεργασίες κι ότι τα νοσοκομεία αποτελούν τσιφλίκια σας. 
Ε, όχι λοιπόν. Ψηφοθηρία στις πλάτες της υγείας των πολιτών του νομού δεν γίνεται δεκτή. Όλοι είμαστε ίσοι κι όλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα πρόσβασης στις υγειονομικές υπηρεσίες. Είτε είμαστε από Έδεσσα, είτε από Βεγορίτιδα, είτε από Γιαννιτσά, είτε από Αριδαία, είτε από Σκύδρα, είτε από Κρύα Βρύση. ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ κ.Σηφάκη και σταματήστε να καλλιεργείτε διχόνοιες για μικροπολιτικά συμφέροντα. Οι δημόσιοι οργανισμοί δεν αποτελούν τσιφλίκια κανενός. Οι τοποθετήσεις σας μυρίζουν κακέκτυπο παρελθόντος και στις εκλογές θαρρώ θα πάρετε απάντηση.»
To σχόλιο του Γιάννη Σηφάκη:



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ (ΔΗΛ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΩΝΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!!!!) .... "ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ -ΛΕΕΙ- ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ-ΛΕΕΙ-κλπ κλπ"....ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΚΑΙΡΟ" -ΛΕΩ- ΜΕ ΚΩΣΤΑΚΟ, ΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΟ, ΜΕ ΑΝΤΩΝΑΚΟ, ΜΕ ΑΛΕΞΙS ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΚΙ ΕΣΕΙΣ (ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ) ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΔΗΛ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ!!!!...ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας κοροιδευεις κοριτσι μου? Επι πασοκ εγινε η συγχωνευση το ξερεις? Επι πασοκ χαλασε ο αξονικος. Και επι ευκαιριας εσυ δεν ησουν αυτη που με αρθρο σου κατηγορουσες τον ΓΑΠ ? Τωρα θα τα λετε μαζι στην ΚΕ. Μαλλον πρεπει να προωθησουμε το αρθρο στο γραφειο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ μόνο Ραχήλ η άλλη να χαμε να λέγαμε ένας δεξιός φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η ΡΑΧΗΛ Μ ΑΥΤΟ .....ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ;

      Διαγραφή
    2. Ναι καλά ! Αυτά που κατάφεραν οι παλαιοί τα είδαμε ! Αφήστε τους νέους να μιλήσουν επιτέλους!Η μήπως ακόμη δεν καταλάβατε πως ο κόμπος έφθασε στο χτένι ...

      Διαγραφή
  4. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη17 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:31 μ.μ.

    Μονο θυμηδια προκαλει το αρθρο της κας Μακριδου.Αντι σκληρης αυτοκριτικης της για την πολιτικη του Κομματος της στο προσφατο παρελθον που αφησε τα νοσοκομεια της Πελλας χωρις κανεναν αξονικο μεμφεται τον ΣΥΡΙΖΑ που φερνει δυο!! Μην ανησυχειτε τοσο υποκριτικα Κα Μακριδου.Οπως αποφασισε ο Υπουργος και ο ΥΠΕαρχης και τα δυο νοσοκομεια της Πελλας θα εχουν αξονικο μεσα στο 2017, βρειτε πιο προσφορο για σας θεμα για να προβληθειτε..Ο κοσμος της Πελλας μας ξερει ολους και μας κρινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μιλατε...εργα πρωτα και μετα ανακοινωσεις. Κυριε Σηφάκη κοιτάξτε απο καρατζοβα πλευρα γιατι στο καμπο δεν θα παρετε ψηφο...

      Διαγραφή
  5. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΝΣΚΥΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρια Μακριδου καλο θα ειναι να αφουγγραζεστε λθγο τον κοσμο της υγειας και να μην τοποθετειστε κομματικα. Δοξα τω θεω ακουσαμε σε μεσα μαζικης δικτυωσης αξιολογους ιατρους που ειναι αμεσοι γνωστες και του θεματος. Πρεπει πριν να βγειτε τοσο καταγγελτικη να γνωριζετε οτι το νοσ Εδεσσας εχει εκπαιδευμενο προσωπικο κυρια μου και χωρο προκαθορισμενο ο οποιος σε δεκα ημερες μπορει να ειναι ετοιμος. Ως προς τα λοιπα ειδατε οτι το νοσοκομειο οντας χωρις διοιηκηση ειναι ερμαιο λογων και αντεκδικησεων αρα περιμενετε να τακτοποιηθει θεσμικα και βλεπουμε Και τελος κυρια μου που ειστε δυο χρονια να ενωσετε τη φωνη σας μαζι με τους αλλους εφημεριδες πολιτες γιατροι..γιατι τωρα; μυριστηκατε λεια; η ψοφιμι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαθή πολύ σωστά τα λές, αλλά δεν έχεις πιάσει σωστά το θέμα. Τα δεύτερα χρήματα που βγήκανε δηλαδή τα 350 χιλιάρικα από τα αδιάθετα του υπουργείου αφορούσαν αποκλειστικά το νοσοκομείο Γιαννιτσών. Ούτε κατά διάνοια ήταν για την Έδεσσα, γιατί δεν υπάρχει υποδομή όπως πολύ σωστά λες. Τα χρήματα αυτά βγήκαν μετά την αντίδραση του συλλόγου των φίλων του νοσοκομείου, οι οποίοι αποφάσισαν να αγοράσουν τον αξονικό με δικές τους ενέργειες. Αυτό θεωρήθηκε μεγάλο χαστούκι για την ηγεσία του υπουργείου και γιαυτό έσπευσαν να δώσουν τα λεφτά από τα αδιάθετα του υπουργείου επειδή γνώριζαν ότι πάει για ναυάγιο το πρόγραμμα interreg από το οποίο είχε προγραμματιστεί να δοθούν τα 300 χιλιάρικα.
    Έλα όμως που υπάρχει ο Σηφάκης ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία προκειμένου να δημιουργήσει επίτηδες αντιπαλότητα ανάμεσα στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα, ποντάροντας στη διχόνοια άγραν ψήφων. Γιατί δεν μπορεί αλλιώς να βγάλει ούτε ένα ευρώ για τον νομό.
    Μου κάνει εντύπωση όμως που τσίμπησε ο δήμαρχος της Έδεσσας και οι γιατροί του νοσοκομείου τις μπαρούφες του Σηφάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά κε Βουδρεσλη εκτός από εντολοδόχος Της Τζάκρη είστε και ανίκανος να διαχειριστείτε ένα θέμα που που δεινει προστιθέμενη αξία στο Νομο μας με δύο αξονικους τομογραφους .Γίνεται πλέον φανερό πως σας ενδιαφέρει ΜΌΝΟΝ η εκλογική πελατεία της εντολοδόχους σας και τίποτα περισσότερο.

      Διαγραφή
  8. Οι γιατροι ειναι λειτουργοι και δεν πηραν το μερος κανενος και ουτε "τσιμπανε" θεωρωντας εαυτους βλακες. ειναι χορτασμενοι απο λογια και ...εργα!!εχουν υποχρεωση να διασφαλισουν τον ασθενη και τους εαυτους τους απο τις ποινικες ευθυνες που οταν θα ελθει η ωρα να συμβει καποιο μοιραιο εξ αιτιας της ελλειψης του αξονικου ολοι θα γυρισουν την πλατη και θα επιρριψουν τις ευθυνες απο τον Αννα στον Καϊάφα.Ας τελειωνει το θεμα με τον ΥΠΕΑΡΧΗ τους ΔΙΟΙΗΚΗΤΕΣ των δυο νοσικομειων και τους βουλευτες του νομου επιτελους. Ολοι παιζουν τα παιχνιδια τους και η Μακριδου το ιδιο που αντι να στεκνει επιστολες εξεγερσης καλο θα ηταν να προτεινει στην φωφη επερωτηση στην βουλη και ολοι μαζι εκει οι 300 εκλεγμενοι να σκυψουν στο προβλημα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο Ραχήλ λέμε κούκλα ένας φίλος δεξιός η άλλη πάτε για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.