Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Διαφήμιση» του μπάσκετ στην Αριδαία με μεγάλο νικητή τον ΑΟΚ Βέροιας (βίντεο)




ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ 80-84

Ένας αγώνας πραγματική διαφήμιση του μπάσκετ μεταξύ του ΦΟΑ και του πρωτοπόρου ΑΟΚ Βέροιας έγινε χθες στο ΔΑΚ Αριδαίας για την 18η αγωνιστική της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές στις λεπτομέρειες.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τις δύο ομάδες να αποδεικνύουν γιατί είναι οι καλύτερες στο φετινό πρωτάθλημα. Το 1ο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να αλλάζουν συνεχώς το προβάδισμα και τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά στο τέλος με 14-15. Το 2ο δεκάλεπτο ανήκει στους γηπεδούχους, με τους παίκτες του Παναγιώτη Βάτση να ανεβάζουν απόδοση τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, δέχτηκαν μόλις 8 πόντους σε αυτή την περίοδο και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 30-23.

Στην επανάληψη το παιχνίδι άνοιξε ακόμα πιο πολύ με τις άμυνες να χαλαρώνουν και τις δύο ομάδες να σκοράρουν. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, όμως με τρίποντο του Αβραμίδη στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου ο ΦΟΑ πέρασε και πάλι μπροστά με 55-54.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μέχρι το τέλος πόντο-πόντο και τα πάντα να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο ΦΟΑ προηγήθηκε με 80-76, όμως ο ΑΟΚ απάντησε με πέντε συνεχόμενους πόντους του Μάντσου και πήρε πάλι το προβάδισμα λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος (80-81). Στην τελευταία επίθεση του αγώνα οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, αρχικά με σουτ του Τοπαλίδη που δε βρήκε στόχο και στη συνέχεια με φόλλοου του Μακρόπουλου που θα έδινε τη νίκη 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Αμέσως έγινε φάουλ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 80-84 για την ομάδα της Βέροιας που φαίνεται να κερδίζει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Για την ομάδα του ΦΟΑ που αγωνίστηκε με απουσίες (έλειπαν οι Στρέπκος, Σαμαρτζίδης, Αργυρός) το πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν Τοπαλίδης, Μπεγλόπουλος και Αβραμίδης. Άτυχος της βραδιάς ήταν ο Παπαβραάμ που τραυματίστηκε 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν ρήξη χιαστού.

Κορυφαίος της αναμέτρησης για τους νικητές ήταν ο Μάντσος με τους 26 πόντους που πέτυχε με 2 τρίποντα, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Τρομπούκης με 15 π. και Γιαννουζάκος με 10π. Από πλευράς ΦΟΑ πρώτος σκόρερ ήταν ο Αβραμίδης με 19 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Τζάτσης με 16π., Μακρόπουλος με 13π.

Άψογη η διαιτησία χθες από τους έμπειρους Ταρενίδη και Ευφραιμίδη, που παρά τις δυσκολίες του αγώνα, τα έβγαλαν εις πέρας με επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα διατέθηκαν συμβολικά από τους διαιτητές Ταρενίδη και Ευφραιμίδη στο Ειδικό σχολείο Αριδαίας, απαντώντας έτσι στην κατάπτυστη ανακοίνωση του ΑΟΚ Γουμένισσας για τη διαιτησία της προηγούμενης αγωνιστικής.

Την επόμενη αγωνιστική (4/3) η ομάδα του ΦΟΑ αγωνίζεται στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Βατανιακό, ενώ ο ΑΟΚ Βέροιας στη Γουμένισσα με τον τοπικό ΑΟΚ.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα και το συγκλονιστικό φινάλε μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 1ο(14-15), 2ο(30-23), 3ο(55-54), 4ο(80-84)

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Αμπάρης 6, Κανονίδης Γ., Τόπκας, Τοπαλίδης 6, Αμανίδης, Μπεγλόπουλος 10, Παπαβραάμ 10(2), Αβραμίδης 19(5), Μακρόπουλος 13, Ζέρζης, Τζάτσης 16.

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τούσας): Τρομπούκης 15, Ουσουλτζόγλου 6, Χρυσάφης 8(2), Γκανάς 10(2), Ιωαννίδης, Πάππου, Καπνάς 7, Αλευρίδης, Μάντσος 26(2), Λέφας 2, Γκεκόπουλος, Γιαννουζάκος 10.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση:



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Mε διαφορά οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, θα δούμε ωραίους τελικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.