Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που ρήμαξε 13 σπίτια σε Γιαννιτσά, Έδεσσα και Σκύδρα (φωτο)


Η σπείρα δρούσε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Για την υπόθεση συνελήφθησαν και τα 3 μέλη της που ενέχονται σε συνολικά 39 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια

Ενεργώντας τις νυκτερινές πάντα ώρες και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, παραβίαζαν τις κατοικίες, τη στιγμή που οι ένοικοί τους κοιμόταν

Η συνολική λεία τους που περιλάμβανε χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 50.000 ευρώ

Στην κατοχή τους, αλλά και στις οικίες τους, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και αντικείμενα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη και των 3 μελών σπείρας διαρρηκτών, που ενέχονταν σε πλήθος διαρρήξεων και κλοπών από διαμερίσματα και κατοικίες, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πρόκειται για 2 υπηκόους Σερβίας ηλικίας 36 και 42 ετών και έναν 35χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της συμμορίας, της πλαστογραφίας, καθώς και των παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων, περί τελωνειακού κώδικα και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, προχθές (19-3-2017) το μεσημέρι, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο του Νομού Ξάνθης και κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των παραπάνω αστυνομικών, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας διέρρηξαν διαμέρισμα στην Καβάλα και αφαίρεσαν:
τρία κινητά τηλέφωνα,
δύο ρολόγια και
μικρό χρηματικό ποσό,
τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, τα παραπάνω άτομα δρώντας τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, προέβαιναν σε διαρρήξεις κατοικιών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος. 

Συγκεκριμένα ενεργώντας πάντα τις βραδινές ώρες παραβίαζαν τις εισόδους σπιτιών, κυρίως διαμερισμάτων, τη στιγμή που ένοικοί τους κοιμόταν και αφού αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, διέφευγαν με το παραπάνω όχημα που είχαν σταθμευμένο σε κοντινό σημείο.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι ενέχονται σε επιπλέον 38 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες και συγκεκριμένα:
9 στα Γιαννιτσά,
7 στην Ξάνθη,
6 στις Σέρρες,
6 στην Καβάλα,
3 στη Θεσσαλονίκη,
3 στην Ημαθία,
3 στην Έδεσσα και
1 στη Σκύδρα, 
απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και χρυσαφικά, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων, ανέρχονται σε 40.000 ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στα σπίτια τους, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 8 φυσίγγια διαμετρήματος 9 χιλιοστών, το οποίο είχαν αφαιρέσει από οικία αστυνομικού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,
28 κινητά τηλέφωνα,
16 ρολόγια, 
14 ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι κ.α.),
χρυσαφικά – κοσμήματα,
ένα φυσίγγιο πιστολιού διαμετρήματος 9 χιλιοστών,
μικροποσότητα κάνναβης,
480 λαθραία πακέτα τσιγάρων, καθώς και ποσότητα λαθραίου καπνού, τα οποία θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών,
το χρηματικό ποσό των 157 ευρώ προερχόμενο από την παράνομη δράση τους, 
δίπλωμα οδήγησης ημεδαπού, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και 
μία πλαστή ταυτότητα υπηκόου Βουλγαρίας που κατείχε ο 42χρονος.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, αλλά και την διαφυγή τους.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για το αδίκημα της κλοπής.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών για τον εντοπισμό των νόμιμων κατόχων των παραπάνω αντικειμένων, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.