Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόμαχοι: Έστησαν την μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στην οριογραμμή του χωριού! (φωτο)




Πλούσια η δράση της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πρόσθεσε στην πλούσια δράση της η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων του Δήμου Αλμωπίας. Τα μέλη της σπουδαίας αυτής Ομάδας είχαν προγραμματίσει -και υλοποίησαν τελικά- έναν πολύ σημαντικό από ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής άποψης στόχο, που θα συζητηθεί στο πανελλήνιο και πρέπει να παραδειγματίσει θετικά όλους τους Έλληνες.

Σήμερα , Κυριακή 26 Μαρτίου, τοποθέτησαν στην βόρεια οριογραμμή του χωριού, μια τεράστια Ελληνική σημαία, εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων, για την οποία οι προσπάθειες κατασκευής της και γενικότερα οι προεργασίες είχαν ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες. 

Τελικά οι εθελοντές του ακριτικού χωριού της Αλμωπίας  τα κατάφεραν, παρά τις εγγενείς δυσκολίες που αντιμετώπισαν λόγω του δύσβατου της περιοχής και έστειλαν το εθνικό μήνυμα σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστικό όλων των δράσεων της Εθελοντικής Ομάδας είναι, όπως σημειώνουν τα μέλη στην ιστοσελίδα "Προμαχιώτικα Νέα", «η συνεχής αυξανόμενη συμμετοχή όλο και περισσότερων εθελοντών μελών, και η γέννηση της ελπίδας, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα, κάνοντας τη δύναμη της ομάδας, έναν ορμητικό χείμαρρο προσφοράς».

Πλούσια η δράση της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων

Να σημειωθεί ότι  πριν από λίγες ημέρες (Κυριακή 19 Μαρτίου 2017), η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων προέβη σε εργασίες εξωραϊσμού στο παλιό Ηρώο της πλατείας του οικισμού. Ειδικότερα η ομάδα προέβη σε καθαρισμό και απολύμανση του χώρου, φύτεψε λουλούδια στα παρτέρια και τις γλάστρες, έβαψε τα φθαρμένα παγκάκια, επισκεύασε την αποχέτευση της πέτρινης βρύσης, ζωγράφισε τον παράπλευρο τοίχο που οδηγεί στα σχολεία του χωριού, καθάρισε την παιδική χαρά, ενώ συνέχισε την κατασκευή των αναμνηστικών πλακετών για τους επερχόμενους αγώνες αιωροπτερισμού «Προμάχεια 2017».
Παράλληλα, φρεσκάρισε τα υπόλοιπα λουλούδια που είναι φυτεμένα διάσπαρτα στην πλατεία, σε σημεία που έχουν «υιοθετηθεί» από την ομάδα.
Επίσης συντηρήθηκαν με το κατάλληλο υλικό και οι ξυλόγλυπτες πινακίδες με τα ποιήματα Ελλήνων ποιητών, οι οποίες κοσμούν την γύρω περιοχή.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Όχι ένα αλλά χίλια μπράβο αυτοί είναι οι Έλληνες που μας κάνουν περήφανους .Ε λοιπόν όταν βλέπουμε τέτοιες ενέργειες πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα ότι τίποτε δεν χάθηκε.Αξιιιιιιιιιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.