Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκστρατεία συνδρομής για την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών




Από τις δράσεις του επωφελούνται 2.000 άτομα εβδομαδιαίως!

Σημαντική η βοήθεια από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

«Εκστρατεία» για την συνδρομή όλων των πολιτών και φορέων στην ανακαίνιση του Πνευματικού του Κέντρου έχει ξεκινήσει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. 
«Απευθυνόμενοι σε σας, σας παρακαλούμε να βοηθήσετε στην ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου, η οποία είναι αναγκαία για τη χρήση και αύξηση των δράσεων προς ωφέλεια όλων. Αποτελεί συνέχεια της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας και χώρο ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο». Αυτό αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που έχει διανεμηθεί από τον Ιερό Ναό σε ολόκληρη την πόλη των Γιαννιτσών για το σκοπό αυτό, όπου είναι δημοσιευμένος και ο Αριθμός Λογαριασμού στην τράπεζα Αττικής (ΙΒΑΝ: GR 4301605670000000055871515).

Συνδρομή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Όπως μας είπε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, «το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών αποτελεί πόλο έλξης με τις διάφορες δραστηριότητες ποιμαντικού, φιλανθρωπικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, καθώς επωφελούνται 2.000 άτομα εβδομαδιαίως από όλη την επαρχία των Γιαννιτσών και 200 εθελοντές προσφέρουν χρόνο και αγάπη, πάντα αφιλοκερδώς». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον π. Ιωάννη, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» βλέποντας τον χαρακτήρα των δράσεων που πραγματοποιούνται καθώς και την ωφέλεια πολλών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας, ενέκρινε σημαντική δωρεά για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου, που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των συνολικών εργασιών», προσθέτοντας: «Ο Ιερός Ναός μας έχει σκοπό να υλοποιήσει επιπρόσθετες αναγκαίες εξωτερικών όψεων, ανελκυστήρα και εξοπλισμού εσωτερικών χώρων».

Επιστολή σε φορείς

Εξάλλου, σε επιστολή του προς διάφορους φορείς για την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών επισημαίνει μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ζητήσαμε βοήθεια από το Ίδρυμα ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄ για την ανακαίνιση του Πνευματικού μας Κέντρου και ενέκρινε κατά μεγάλο ποσοστό την ανακαίνιση του. Το ποσό που εγκρίθηκε καλύπτει μόνο τις οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης (εσωτερικές διαρρυθμίσεις, αλλαγή κουφωμάτων, θερμομόνωση, κ.α.), αλλά δυστυχώς δεν επαρκεί για το κόστος όλων των απαιτούμενων εργασιών ανακαίνισης και αναβάθμισης του κτηρίου. Από τον προϋπολογισμό υπολείπονται τα ποσά για τον εξοπλισμό του κτηρίου (καθίσματα, θρανία, πίνακες, ηχητική κάλυψη, ηλεκτρονική υπολογιστές, έπιπλα γραμματείας κ.α.) αλλά και για την τοποθέτηση ανελκυστήρα ΑΜΕΑ και εξωτερικών όψεων του κτηρίου. 
Επισυνάπτουμε τους προϋπολογισμούς των έργων που εκκρεμούν στους οποίους ευελπιστούμε να συνδράμετε είτε ολοκληρωμένα σαν έργο, είτε μεμονωμένα σαν εργασία ή ακόμα απλά σαν χρηματοδότηση.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να δείτε με συμπάθεια όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται σε μία επαρχιακή πόλη και να βοηθήστε το έργο που ήδη επιτελείται, να στερεωθεί σε βάσεις πιο γερές και σταθερές με υποδομή και λειτουργικότητα. Δώστε μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς καμία μέχρι τώρα κρατική ή άλλη επιχορήγηση. Δώστε μία ελπίδα, ένα φως, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά της πόλης μας να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων σε χώρους ασφαλείς και λειτουργικούς. Δώστε την ευκαιρία στους 200 εθελοντές που προσφέρουν διακονία, αλλά και στους 2.000 ανθρώπους που πλαισιώνουν τις δράσεις του Ναού να έχουν στέγη σε ένα κτήριο ανακαινισμένο, ένα χώρο συνάθροισης, επικοινωνίας, ένα χώρο ελπίδας και στήριξης για το αύριο. 
Σας υποσχόμαστε ότι κάθε προσφορά θα αξιοποιηθεί στο έπακρο και θα δώσει οξυγόνο σε όλους τους νέους της περιοχής μας.» 

Οι δράσεις

Στο Πνευματικό Κέντρο λειτουργούν: 
Κοινωνικό Φροντιστήριο. 
(Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου  παρέχει εδώ και 9 χρόνια δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά όλων των βαθμίδων που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες. Το σχολικό έτος 2016-2017 παρακολουθούν μεγάλος αριθμός παιδιών, σε 95 τμήματα και 200 ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως. Προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους 81 εκπαιδευτικοί. Λειτουργεί μόνιμη γραμματεία προς ενημέρωση γονέων και καθηγητών. Την τελευταία τριετία 80 μαθητές εισήχθησαν στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας μας). 
Κατηχητικές και ποιμαντικές συνάξεις
Το Γεύμα Αγάπης «Επιούσιος Άρτος»
Τμήματα Χορευτικών, Αγιογραφίας, Πυρογραφίας, Ξυλογλυπτικής, Πλεξίματος, Ραπτικής, Χορωδιών, Παιδικής Ζωγραφικής, Σεμινάρια Φωτογραφίας, Μαθήματα Νοηματικής κ.α.
Δανειστική Βιβλιοθήκη.
Να σημειωθεί ότι το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών είναι κτίσμα του 1967 και ολοκληρώθηκε το 1980 με προσθήκη 2ου ορόφου. Χρησιμοποιήθηκε ως οικοτροφείο- ορφανοτροφείο του Ιερού Ναού καθώς και ως Δημοτικό Ωδείο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Συγγνωμη ,δυο παρατηρησεις. Ολοι αναγνωριζουν την ανθρωπιστικη Υπερπροσφορα που επιτεληται απο το Οικοτροφειο,της εκκλησιας του αγιου Γεωργιου,ομως η Μητροπολη Εδεσσης Πελλης, ποσο βοηθαει υλικα σε αυτο το δυσκολο εργο; Γιατι σε καιρους χαλεπους με φτωχεια,πονο και οικονομικη παρακμη,να ιδρυθει και δευτερο,πνευματικο κεντρο Νεοτητας,στην ενορια του Αγ. Κωνσταντινου; Δεν θα ηταν φρονμοτερο και χρησιμοτερο εκεινα τα χρηματα που θα δαπανηθουν σε μπετα ,ντουβαρια και συντηρηση του ,να δινονται σε επισιτισμο ,βοηθεια φτωχων συμπολιτων μας; Φανταζει πολυ φιλοδοξο ,υπερβολη σε αυτα τα χρονια,να θελουμε να ξοδεψουμε τοσα χρηματα ,εκτος κι αν υπαρχει ανταγωνισμος των εφημεριων των συγκεκριμενων Ενοριων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζούμε σε μια πόλη που στις περισσότερες ενορίες της γίνεται καθημερινή και γεμάτη αγάπη προσπάθεια προς πολλές κατευθύνσεις.Ίσως αυτή η άδικη κ στοχευμένη ερμηνεία προέρχεται απο μια ενορία κ έναν εφημέριο που δε μπορεί να χτίσει πνευματικό κέντρο θα έλεγε ένας ακόμα πιο αρνητικός κ καχύποπτος σχολιασμός.Ας συνέλθουμε κ ας αντιληφθούμε την πρόοδο του τόπου κ ας γίνουμε μέρος αυτής.Ίσως αν όλοι είμαστε θετικοί σε αυτές τις προσπάθειες δε θα πεινάει κανείς κ κανείς δε θα ναι άστεγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε έναν ναό των γιαννιτσών ένα κτίριο με εξωτερικό γυάλινο ασανσερ τύπου ξενοδοχείου πόσο ταπεινό μπορεί να φανεί? η απόσταση από το ναό είναι μικρή. Η μελέτη θα μπορούσε να γίνει καλύτερη ώστε να μην προκαλεί το κοινί αίσθημα και να συμβαδίζει με τη χρήση και το σκοπό που είναι καθόλα ορθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ,"Όλοι Μαζί Μπορούμε" (τα ΜΜΕ το "φωνάζουν")!!! ...Αλλά πόσο θ' αντέξουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσα να δώσει πια ο λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.