Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δίωξη κατά αστυνομικού και 5 ιδιωτών από τα Γιαννιτσά για αρχαιοκαπηλία (φωτο)




Δικογραφία σε βάρος ενός εν ενεργεία και ενός πρώην αστυνομικού από τα Γιαννιτσά για αρχαιοκαπηλία, έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας. 

Το θέμα αποκαλύψαμε σε χθεσινό ρεπορτάζ και στη σοβαρή αυτή υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις ακόμη ιδιώτες, οι οποίοι συνελήφθησαν και αυτοί μαζί με τα δύο παραπάνω άτομα, τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Ο 50χρονος αστυνομικός - που υπηρετεί στο Τ.Α. Γιαννιτσών - και ο συνταξιούχος 53χρονος συνάδελφός του, μαζί με τους άλλους τέσσερις συλληφθέντες συνεργάτες τους, όλοι από την ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, ηλικίας 33 έως 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «βραδινές ώρες της Τρίτης (14 Μαρτίου 2017) κλιμάκιο αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισε τους συλληφθέντες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή στα θεμέλια παρεκκλησίου (φωτο) σε περιοχή του νομού Πέλλας, με σκοπό την ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων". Όπως γράψαμε στο ρεπορτάζ, πρόκειται για το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Αγροσυκιά.

Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ανιχνευτής μετάλλων, μεταλλική βαλίτσα με εξάρτημα ανιχνευτή μετάλλων και πλήθος μεταλλικών υποστυλωμάτων και εργαλείων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Για τον αστυνομικό έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία της πειθαρχικής διερεύνησης και της λήψης των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. mia xara! mono emeis oi polites na th patame!!! etsi!@!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει και πολιτικές προεκτάσεις η υπόθεση. Για ερευνήστε το και θα βγάλετε λαβράκι για γαλάζιο κομματικό παράγοντα των Γιαννιτσών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να είναι γαλάζιος δάκτυλος αρχαιοκαπηλειας από πίσω; η έσκαβε κάποιος παράγοντας; μήπως ψάχνανε λίρες και τους συλλαβαν οι αντίπαλοι τους; αντε μήπως θέλουν να ξεχρεωσουν τα δανεια τους.

      Διαγραφή
  3. Έτσι γίνεται συνήθως.Όποιος σκάβει το λάκο του άλλου,πέφτει ο ίδιος μέσα.Μάθημα για κάποιους που έθαψαν,έθαψαν πριν λίγες μέρες αλλά τελικά ......τους έμειναν μόνο οι φωτογραφίες. Αν και αυτός είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κατι ακουστηκε οτι βρηκανε κ ναρκωτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΛΙΟ να ναι ο ατυνομικος??
    στον προφητη ΗΛΙΑ σκαυανε?? Μεγαλη η χαρη του οπως φανηκε...
    Και ο αδερφος του ατυνομου ηταν και δημοτικοες συμβουλος μπλε αακουσα.. ισχυει?? ΠΛΙΟ να ναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.