30.3.17

Αυτόχειρες στην Ελλάδα της ατελείωτης κρίσης: Δύο απόπειρες και μία αυτοκτονία κάθε μέρα


Στην τρίτη θέση η Κεντρική Μακεδονία!
Κάθε ημέρα δύο άνθρωποι στην Ελλάδα κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και τουλάχιστον ένας αυτοκτονεί.
Το σοκαριστικό αυτό συμπέρασμα προκύπτει από τα στατιστικά στοιχειά που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. και παρουσιάζονται στη HuffPost Greece για τις απόπειρες αυτοκτονίας και τις αυτοκτονίες. 
Το θέμα των αυτοκτονιών έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά το τραγικό τέλος της 16χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα αλλά και -προ ημερών- του 26χρονου στα Φάρσαλα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ κατά τα τελευταία χρόνια, από το 2013 έως και το 2016 οι αυτοκτονίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία αυτά:
- Το 2013 έγιναν σε όλη την Ελλάδα 566 αυτοκτονίες και 642 απόπειρες αυτοκτονίας,
- Το 2014 έγιναν 514 αυτοκτονίες και 579 απόπειρες,
- Το 2015 έγιναν 613 αυτοκτονίες και 769 απόπειρες,
- Το πρώτο εννεάμηνο του 2016 έγιναν 349 αυτοκτονίες και 513 απόπειρες.
Την θλιβερή πρωτιά έχει η Αττική, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Κρήτη, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Θεσσαλία.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι περισσότεροι αυτόχειρες είναι άνω των 41 ετών ενώ λίγοι οι κάτω των 22 ετών.
Επισημαίνεται ότι σε σύγκριση με παλαιότερη έρευνα της διαΝΕΟσις για τη χρονική περίοδο 2000-2012, παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που χρησιμοποιήθηκαν για την εν λόγω μελέτη, το 2011-2012, κατά το αρχικό διάστημα της κρίσης σημειώθηκαν συνολικά 508 και 533 αυτοκτονίες αντίστοιχα.


2 σχόλια:

  1. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ....ΑΡΚΕΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ (ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ!), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!)... "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ!!!...Όμως καλά μας κάνουν αφού είμαστε κοιμώμενος λαουτζίκος και μόνο αυτό μας αξίζει...άντε και λίγο SURVIVOR !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι​ φίλε μου κάνεις δεν συγκινηται όλοι κάνουν την δουλειά τους έφεραν τους ανθρώπους στον γκρεμό . Καλά μας κάνουν αφού όπως λέει και το τραγούδι λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.