Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δείτε φωτογραφίες από την παράνομη ανασκαφή στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Αγροσυκιά Πέλλας




Η παράνομη ανασκαφή και η δίωξη κατά αστυνομικού και 5 ιδιωτών από τα Γιαννιτσά, αναστάτωσαν την τοπική κοινωνία

Σαν «βόμβα»  έπεσε στην τοπική κοινωνία του Ν. Πέλλας και ειδικά των Γιαννιτσών η είδηση για την σύλληψη από άνδρες της Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας ενός ενεργεία, ενός συνταξιούχου αστυνομικού και τεσσάρων ακόμη ιδιωτών, για παράνομη ανασκαφή, στα θεμέλια του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία, στην Αγροσυκιά του Δήμου Πέλλας.

Oι συλληφθέντες κρατούνται  στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας στην Έδεσσα, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στον ανακριτή της Γιαννιτσών όπου παραπέμφθηκαν.

Ο 50χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί στην υπηρεσία των Γιαννιτσών (Τμήμα Ασφαλείας) και ο συνταξιούχος 54χρονος πρώην συνάδελφός του, μαζί με τους άλλους τέσσερις συνεργάτες τους, όλοι ιδιώτες από την ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, ηλικίας 33 έως 61 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «βραδινές ώρες της Τρίτης (14 Μαρτίου 2017) κλιμάκιο αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισε τους συλληφθέντες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή στα θεμέλια παρεκκλησίου σε περιοχή του νομού Πέλλας, με σκοπό την ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ανιχνευτής μετάλλων, μεταλλική βαλίτσα με εξάρτημα ανιχνευτή μετάλλων και πλήθος μεταλλικών υποστυλωμάτων και εργαλείων». 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Τι ανασκαφή ρε παιδιά.Εμείς παίζαμε κρυφτό μεσα στο λαγούμι από παιδιά.Εχει και ολόκληρη πόρτα για να μην μπαίνουν τα παιδάκια.Αυτό ήταν σκαμμένο ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.